AaB TV: AaB-Hobro I.K. 2-3

6. maj 2024 kl. 06:55 af Rasmus Estrup

Det endte desværre uden point, da vi i går tabte et chancerigt lokalopgør mod Hobro I.K. med 3-2 på Aalborg Portland Park, der i går husede 10.044 tislkuere.

Gæsterne kom tidligt i foran ved Mathias Kristensen, og i opgøret 19. minut udbyggede Hobro I.K.'s Richmond Gyamfi til 2-0.

Herefter svarede vi hurtigt tilbage, da Mathias Jørgensen efter 22 minutter reducerede til 2-1, og Kasper Jørgensen flugtede 2-2-udligningen i kassen i 28. minut

Allerede i 30. minut var Melker Widell tæt på at bringe os foran, mens hans slangehug blev viftet på overliggeren af Hobro-keeper Andreas Søndergaard.

Fem minutter før pausen sparkede gæsternes Mathias Kristensen et frispark på indersiden af stolpen, og inden pausen måtte Josip Posavec redde en friløber til Frederik Christensen.

Efter pausen fik Melker Widell og Mathias Jørgensen en stor dobbeltchance, inden Villads Rasmussen sparkede et langskud i kassen for Hobro I.K. til 3-2.

Herefter var Sebastian Otoa og Mathias Jørgensen nærgående på hovedstød, mens det blev til en række forgæves afslutninger fra Mads Bomholt, Mathias Jørgensen, Jubril Adedeji og Nicklas Helenius inden sidste fløjt.

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammedrag af kampen.

Nederlaget betyder, at vi fortsat ligger på andenpladsen i NordicBet Ligaen med seks point op til Sønderjyske på førstepladsen og 12 point ned til FC Fredericia på tredjepladsen med fire runder tilbage. Næste opgave venter på lørdag på udebane mod Sønderjyske.

Bittert nederlag trods massiv opbakning

5. maj 2024 kl. 16:59 af Rasmus Estrup

Trods meget spil på Hobro I.K.'s banehalvdel og masser af chancer tabte vi dagens lokalopgør til Hobro I.K. med 3-2. Gæsterne var foran med 2-0 allerede efter 18 minutter, inden scoringer af Mathias Jørgensen og Kasper Jørgensen på ti minutter fik bragt balance i stillingen. Efter pausen scorede Villads Rasmussen det afgørende mål til 3-2.

Efter en højlydt fællessang af "Som Ramt af Lynet" fra de 10.044 tilskuere på Aalborg Portland Park blev det en chancerig indledning. Gæsterne kom til første afslutning, da Richmond Gyamfi i femte minut sendte en flad afslutning mod Josip Posavec, der sikkert kom ned til læderet.

Men allerede i syvende minut bragte Hobro I.K. sig i front. Igen var Richmond Gyamfi på spil i AaB's højreside, og hans flade indlæg fortsatte over til bagerste område, hvor en fri Mathias Kristensen dukkede op for at sparke bolden over stregen til 1-0.

Trods mere spil på gæsternes banehalvdel kom vi ikke frem til vores første afslutning, inden Hobro I.K. udbyggede til 2-0 i 19 minut, da Richmond Gyamfi snød 200 kamps jubilar Rasmus Thelander, inden han alene over for Josip Posavec sparkede bolden fladt i nettet ved fjerneste opstander.

Minuttet senere prøvede Richard Odada lykken fra distancen, men blev blokeret, og få sekunder senere driblede Oliver Ross sig vej til en flad afslutning, som målmand Andreas Søndergaard nåede ned til.

Midt i første halvleg kunne vi efter et længere angreb reducere til 2-1. I første omgang fik Jubril Adedeji et forsøg afværget, men vi genvandt kuglen, og efter en flot solotur af Sebastian Otoa, der blev nedlagt i feltet, trillede læderet over til Mathias Jørgensen, som hamrede reduceringen op i nettaget fra kanten af feltet.

Straks efter misbrugte Jubril Adedeji en stor chance, inden Mathias Kristensen i modsatte ende tvang Josip Posavec til en pragtredning helt op i krogen.

I 28. minut kunne tilskuerne på Aalborg Portland Park bryde ud i jubel, da et velspillet angreb udmøntede sig i et indlæg fra Jubril Adedeki til Kasper Jørgensen, der fornemt flugtede den udlignende 2-2-scoring i kassen.

Blot to minutter senere gik der et sug gennem Aalborg Portland Park, da et skarpt hug af Melker Widell ramte overliggeren efter en berøring fra Hobro-keeperens finger.

Ti minutter før pausen var gæsterne så igen farlige, da Marius Jacobsen fra højreflanken fandt Richmond Gyamfi, som denne gang sparkede i sidenettet.

I modsatte ende styrede Mathias Jørgensen et indlæg mod mål, men afslutningen blev straks blokeret af Hobro-defensiven, og et par minutter senere steg Oliver Ross til vejrs og headede bolden i handskerne på Andreas Søndergaard.

Med fem minutter til pausefløjtet var Hobro I.K. yderst tæt på en ny scoring, da Mathias Kristensen sparkede et giftigt frispark på indersiden af stolpen.

Ca. et minut senere driblede Frederik Christensen sig vej forbi AaB-forsvaret og alene med Josip Posavec, men den kroatiske keeper fik prikket til læderet, og til sidst kunne Rasmus Thelander cleare bolden ud af farezonen. Dermed endte den chancerige første halvleg 2-2.

Blot sekunder inde i anden halvleg viste vi farlighed omkring Hobro-feltet. Med smarte detaljer gav Melker Widell bolden videre til Oliver Ross, der fikst sparkede fladt mod mål, men Hobro-målmanden nåede ud i fuld udstrækning og fik fisket bolden til sig.

Fem minutter efter pausen måtte Josip Posavec så på arbejde, da Mathias Kristensen sparkede et kompetent langskud afsted, som kroaten fik reddet til hjørne.

I 57. minut fik først Melker Widell og siden Mathias Jørgensen store chancer for at bringe os foran. Med en stærk glidende tackling af Jubril Adedeji og gode driblinger af Melker Widell fik svenskeren fundet vej til en friløber, men den fremadstormende målmand blokerede afslutningen. Returbolden gik ud til Mathias Jørgensen, som straks trykkede på kassen, men han blev blokeret af Hobro-forsvaret.

To minutter senere var det så Oliver Ross' tur til at lave smarte detaljer, da han tilkæmpede sig et frispark lige uden for feltet. Desværre sparkede nummer 38 selv frisparket langt over mål.

Efter en god periode med et - i flere tilfælde - succesfuldt højt pres slog gæsterne pludselig til i 65. minut. Her drev Villads Rasmussen en omstilling frem ad banen, inden han selv sparkede et langskud i nettet helt ude ved stangen til en Hobro-føring på 3-2.

Vi lagde dernæst et tungt pres på gæsterne, og en håndfuld minutter efter scoringen headede Sebastian Otoa et indlæg lige forbi Hobro-målet. Herefter foretog vi vores første to udskiftninger, da netop Sebastian Otoa forlod banen sammen med Richard Odada til fordel for Jakob Ahlmann og Daniel Ask.

Straks efter blev Mathias Jørgensen spillet i en god position, men han fik sin afslutning blokeret til hjørne. Samme udfald fik et langskudsforsøg af Jubril Adedeji efterfølgende, mens Mads Bomholts forsøg i 74. minut sneg sig lige rundt om fjerneste stolpe.

I 76. minut blev Younes Bakiz indskiftet i stedet for Jubril Adedeji, og umiddelbart efter headede Mathias Jørgensen et indlæg fra Melker Widell i sidenettet.

Med ti minutter tilbage sparkede gæsternes Mathias Kristensen en nedfaldsbold i AaB-feltet mod mål, men Josip Posavec stod i vejen. Og i 83. minut blev Nicklas Helenius så sendt på banen i stedet for Melker Widell.

Nicklas Helenius satte hurtigt Mathias Jørgensen op til en afslutning, men sidstnævnte sparkede forbi mål, og to minutter inde i tillægstiden heade Nicklas Helenius et indlæg fra Jakob Ahlmann lige i handskerne af Andreas Søndergaard.

Dermed endte kampen med et 3-2-nederlag. Dermed ligger vi fortsat på andenpladsen i NordicBet Ligaen 56 point, hvilket er seks færre end Sønderjyske på førstepladsen og 12 flere end FC Fredericia på tredjepladsen. Der er 12 point tilbage at spille om.

Vores næste NordicBet Ligakamp spilles på lørdag kl. 14.00 på udebane mod Sønderjyske.

Næste hjemmekamp vender fredag 17. maj kl. 19.00 mod FC Fredericia. Køb billetter til det opgør samt sæsonens sidste kamp mod Vendsyssel F.F. søndag 2. juni kl. 15.00 på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - NordicBet Ligaen, oprykningsspil, 28. spillerunde

AaB-Hobro I.K. 2-3 (2-2)
7. min 0-1 Mathias Kristensen, 19. min 0-2 Richmond Gyamfi, 23. min 1-2 Mathias Jørgensen, 28. min 2-2 Kasper Jørgensen, 65. min 2-3 Villads Rasmussen
Advarsler AaB: Mads Bomholt (40), Rasmus Thelander (56)
Advarsler Hobro I.K.: Oliver Klitten (68)
10.044 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-2-3-1): Josip Posavec, Kasper Jørgensen, Rasmus Thelander, Lars Kramer, Sebastian Otoa (70: Jakob Ahlmann), Richard Odada (70: Daniel Ask), Mads Bomholt, Jubril Adedeji (77: Younes Bakiz), Oliver Ross, Melker Widell (83 Nicklas Helenius), Mathias Jørgensen.

Hobro I.K. (5-3-2): Andreas Søndergaard, Oliver Klitten (77: Max Nielsen), Jesper Bøge (77: Simon Jakobsen), Marius Jacobsen, Frederik Dietz, Lukas Klitten, Mathias Kristensen, Mads Freundlich, Villads Rasmussen (72: Christian Hørby), Richmond Gyamfi (72: Jesper Cornelius (84: Moubarack Compaoré)), Frederik Christensen.

Dommer: Jacob Stausgaard Kobberrød

Bomholt forlænget til 2028

5. maj 2024 kl. 10:00 af Brian Andersen

Det er blot lidt mere end ni måneder siden, at Mads Bomholt senest fik forlænget sin kontrakt med AaB, og siden er det blevet til 14 officielle optrædener på klubbens bedste mandskab, ligesom Mads Bomholt i februar fik debut for U/19-landsholdet, hvor han indtil videre er noteret for to kampe.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Mads Bomholt har mere end levet op til vores forventninger, og han har allerede nu taget store skridt i sin udvikling, og den positive kurve vil forhåbentlig kun fortsætte, når han fra sommer bliver en integreret del af førsteholdstruppen.

- Som person indeholder Mads en god balance af ydmyghed og en stor tro på sig selv, og han er bevidst om, at det kræver masser af dedikation og hårdt arbejde at tage de næste step, konstaterer Ole Jan Kappmeier.

- Dét er Mads heldigvis parat til, og dertil kan han bringe sine primære kompetencer i form af en veludviklet teknisk kunnen og spilforståelse samt sin gode venstrefod, hvorfor hans udvikling og bidrag til AaB bliver spændende at følge, mener Ole Jan Kappmeier.

Den 18-årige centrale midtbanespiller kom til AaB som U/13-spiller fra partnerklubben Hadsund Boldklub.

- Jeg er utrolig glad og stolt over at kunne lave en aftale med AaB indtil 2028. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg begyndte på AaB Akademiet, da jeg var 11 år, og det viser også, at AaB tror på klubbens egne talenter, så gutterne på akademiet skal bare klø på, siger Mads Bomholt.

- For mit vedkommende har denne sæson har været rigtig fed, og især min debut i efteråret mod FC Fredericia var et stort og uforglemmeligt øjeblik for mig og min familie. Jeg har taget en dag ad gangen og knoklet på. Det har så medvirket til, at jeg har fået en del mere spilletid, end jeg havde forventet, og jeg er virkelig glad for at kunne mærke tiltroen fra spillertruppen og trænerstaben, tilføjer Mads Bomholt.

- Jeg elsker at komme herud hver dag (på AaB’s anlæg på Hornevej, red.), og nu gælder det bare om at bygge på og forhåbentlig bide mig mere fast på holdet. Og ellers skal jeg bare gøre alt, hvad jeg kan for klubben, lyder det fra Mads Bomholt, som fra den kommende sæson overtager trøje nummer 21 i AaB.

AaB og Mads Bomholt møder i eftermiddag Hobro I.K. på Aalborg Portland Park, hvor tilbagevenden til 3F Superligaen kan sikres med minimum uafgjort.

AaB TV: Sæsonens fire mål mod Hobro I.K.

5. maj 2024 kl. 09:03 af Rasmus Estrup

Jakob Ahlmann, Kasper Jørgensen, Nicklas Helenius og Jubril Adedeji.

Det er de fire spillere, der i denne sæson har scoret vores fire mål mod Hobro I.K. i NordicBet Ligaen. Se målene i videoen øverst.

I dag kl. 15.00 møder vi igen Hobro I.K. på Aalborg Portland Park. Der er udsolgt på Complea Tribunen, A. Enggaard Tribunen og AaB-afsnittet på 3F Tribunen, og der er færre end 700 pladser tilbage på Vesttribunen. Køb billetter til opgøret på www.billet.aabsport.dk.

Såfremt sæsonkortholdere frigiver sin billet, kan der løbende opstå ledige pladser på Complea Tribunen og A. Enggaard Tribunen.

Fanzonen åbner kl. 12.30, og der er masser af aktiviteter i fanzonen frem mod kampstart. Dørene til Aalborg Portland Park åbner kl. 13.30.

For hver tilskuer til alle NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park donerer AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab 2 kr. til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2024 går ubeskåret til De Frivillige på Aalborg Universitetshospital. Sidstnævnte er efter forårets fire første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 54.886 kr.

Via Hele Nordjyllands Håndsrækning har AaB siden 2015 uddelt flere end 1,7 mio. kr. til gode formål i Region Nordjylland.