Okore og Magnus Christensen i karantæne

3. april 2018 kl. 13:24 af Brian Andersen

Magnus Christensen har med sin advarsel i gårsdagens opgør mod Brøndby I.F. fået en enkelt spilledags karantæne, hvorimod Jores Okore qua sit røde kort i samme kamp er tildelt tre spilledage i straffeboksen.

Jores Okore er dog til rådighed, når AaB onsdag den 11. april møder FC Fredericia i kvartfinalen i DBU Pokalen.

Danmarksserienederlag trods pauseføring

3. april 2018 kl. 10:02 af Rasmus Estrup

I Danmarksserien gæstede AaB i påsken Viborg F.F., og det endte med et ærgerligt nederlag på 2-1 på en kold og vindblæst bane, der gjorde arbejdsbetingelserne svære for begge mandskaber.

AaB kom dog foran cirka midtvejs i første halvleg, da Niklas Lind sendte et straffespark i netmaskerne. Nordjyderne havde et lille overtag i første halvleg, men trods adskillige hjørnespark blev det ikke til flere store chancer. Derfor kunne holdet gå til pause i front med 1-0.

Føringen varede kun ind til to minutter inde i anden halvleg, da AaB-målmanden ved et hjørnespark kom skævt ud, og det endte med et nordjysk selvmål.

Herefter havde begge hold et par muligheder. Viborg F.F. overtog teten i spillet, men især i to tilfælde fik AaB tilkæmpet sig to gode chancer. Den ene endte med en scoring, men dommeren havde sekundet inden scoringen fløjtet frispark til AaB, som derfor kunne ærgre sig over det manglende mål.

Senere fik Mads Bruun Davidsen med en god dribletur tilspillet sig en god mulighed, men afslutningen manglede.

I stedet tog Viborg F.F. sejren, da hjemmeholdet kort før tid scorede til 2-1 efter et indlæg.

- Vi vidste, at det ville blive en svær kamp mod et stabilt og erfarent hold, og det viste sig også at være tilfældet. Der var ikke mange gennemspillede chancer. Kampen var i stedet præget af mange dueller og tilfældigheder, og det gavnede hverken os eller dem, siger Danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup, der ærgrer sig over nederlaget.

- Vi skulle som minimum have haft uafgjort, for vi vil gerne holde fast i toppen. Omvendt har vi fortsat kun seks point op til Viborg F.F. på tredjepladsen og otte point ned til Vatanspor under stregen. Næste gang møder vi FC Skanderborg, som ligger sidst, og der er kravet, at vi får tre point, siger han.

AaB's næste kamp i Danmarksserien spilles søndag kl. 15.00 på hjemmebane mod FC Skanderborg.

AaB TV: Sammendrag af AaB-Brøndby I.F.

3. april 2018 kl. 07:20 af Rasmus Estrup

Stort nederlag på eget græs

2. april 2018 kl. 19:51 af Rasmus Estrup

AaB led et stort hjemmebanenederlag på 3-0 til Alka Superligaens tophold, Brøndby I.F., der sikrede sig sejren med scoringer af Johan Larsson, Kamil Wilczek og Teemu Pukki i første halvleg.

Foran 7.595 tilskuere var AaB ellers først nærgående, da nordjyderne efter otte minutter var tæt på at komme til skudforsøg. Først blev et indlæg fra Yann Rolim blokeret for næsen af Jores Okore ved bagerste stolpe, og i samme minut fik Edison Flores lige akkurat ikke en fin tværpasning under kontrol.

Men gæsterne åd sig stille og roligt ind i kampen, og efter 20 minutter kunne gæsterne efter flere optræk bringe sig foran 1-0. Johan Larsson trykkede flot af et par meter uden for AaB-feltet, og afslutningen susede op i fjerneste hjørne bag Jacob Rinne.

Minuttet senere var udeholdet tæt på at udbygge føringen, da et klumpspil førte til en stor skudmulighed til Teemu Pukki i AaB-feltet. Men Brøndby-angriberens afslutning prellede af på stolpen.

En halv time inde i opgøret forsøgte gæsterne sig på ny, da et boldtab i AaB's opspil førte til en skudmulighed til Hany Mukhtar, der dog afsluttede lige på AaB's svenske målmand.

Jacob Rinne var også på plads tre minutter senere, da en clearing fra Jores Okore blev blokeret øjeblikkeligt af Hany Mukhtar i AaB-feltet. Blokeringen sendte læderet i retning af AaB-målet, men Jacob Rinne fik med en hurtig refleks afværget en ny scoring.

2-0-scoringen lod dog ikke vente længe på sig. I kampens 35. minut slog Kasper Fisker et indlæg mod bagstolpen, og tæt under mål dukkede Kamil Wilczek op, og i duel med Kasper Pedersen stangede polakken Brøndby I.F. foran 2-0.

Fem minutter senere blev det også 3-0 til Brøndby I.F. En lang bold fra Brøndby-forsvaret overlistede Patrick Kristensen, der tabte løbeduellen til Anthony Jung. Brøndby-backen sendte herefter et indlæg indover til Teemu Pukki, der prikkede bolden i mål.

Før pausen pressede Hele Nordjyllands Hold på for en udligning. Først blev et indlæg tæt under mål ved Kasper Kusk blokeret til hjørnespark. Herefter prøvede Edison Flores lykken fra distancen, men afslutningen gik en meter over mål.

Endelig forsøgte Jannik Pohl sig også med et godt hovedstød, der sad tæt under overliggeren, men Frederik Rønnow fik viftet kuglen til hjørnespark.

Efter lidt over en times spil kom AaB igen tæt på en reducering. Et indlæg dumpede lidt tilfældigt hen for fødderne af Edison Flores, som resolut trykkede på kassen, men afslutningen fra peruvianeren blev rettet af og susede lige forbi nærmeste stolpe.

AaB forsøgte flere gange i anden halvleg at skabe muligheden for en reducering, men ofte blev AaB-indlæggene blokeret til hjørnespark, som dernæst blev afværget af gæsternes defensiv.

Med et kvarter igen lykkedes et AaB-opspil dog, da Jannik Pohl kom afsted i dybden. Angriberen fik løbet sig fri i venstre side af Brøndby I.F.'s felt, men Jannik Pohls flade afslutning blev reddet af Frederik Rønnow.

I løbet af de følgende fem minutter forsøgte Yann Rolim sig to gange fra distancen, men i begge tilfælde strøg bolden langt over mål.

Efter 85 minutter fik Jannik Pohl en ny skudmulighed, da Kasper Pedersen dirigerede et hovedstød i angriberens retning. Men denne gang overplacerede Jannik Pohl sin afslutning mod fjerneste hjørne.

Det samme gjorde han kort efter, da en god stikning fra Robert Kakeeto sendte Jannik Pohl alene igennem mod Frederik Rønnow.

I tillægstiden blev Jores Okore vist ud, da AaB-anføreren sparkede Jan Kliment.

Reduceringen kom aldrig, og derfor tabte AaB 3-0 på hjemmebane til Alka Superligaens tophold.

AaB's næste kamp spilles allerede på fredag, hvor Hele Nordjyllands Hold gæster FC Nordsjælland på Right to Dream Park.

Matchfacts - Alka Superligaen, Mesterskabsspil, 1. runde

AaB-Brøndby I.F. 0-3 (0-3)
21. min 0-1 Johan Larsson, 35. min 0-2 Kamil Wilczek, 41. min 0-3 Teemu Pukki
Advarsler AaB: Magnus Christensen (69)
Udvisning AaB: Jores Okore (90)
Advarsler Brøndby I.F.: Paulus Arajuuri (4), Jan Kliment (90)
7.595 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-5-1): Jacob Rinne, Patrick Kristensen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (64: Pavol Safranko), Filip Lesniak (73: Oliver Abildgaard), Magnus Christensen (83: Robert Kakeeto), Edison Flores, Yann Rolim, Jannik Pohl.

Brøndby I.F. (4-4-2): Frederik Rønnow, Johan Larsson, Hjörtur Hermannsson, Paulus Arajuuri, Anthony Jung, Kasper Fisker, Hany Mukhtar (72: Christian Nørgaard), Lasse Vigen Christensen, Simon Tibbling (Besar Halimi), Kamil Wilczek, Teemu Pukki (59: Jan Kliment).

Dommer: Michael Tykgaard