Sylvestr-hattrick sikrer stor AaB-sejr

26. februar 2017 kl. 14:48

AaB-SIF-4

Hele Nordjyllands Hold vandt 3-0 i årets første Alka Superligakamp på hjemmebane. Alle målene blev scoret af Jakub Sylvestr i første halvleg.

Med sejren på 3-0 indtager AaB lige nu Alka Superligaens 6. plads med 32 point.

Allerede efter ti minutters spil var Jakub Sylvestr på pletten første gang til at bringe Hele Nordjyllands Hold foran 1-0. Joakim Mæhle gik ind i feltet i højre side, lagde bolden til rette for Magnus Christensen, der sendte bolden ind mod Jakub Sylvestr, som headede scoringen i mål.

Fem minutter senere var AaB tæt på at øge føringen efter et fremragende angreb. Joakim Mæhle og Rasmus Thellfusen fik sammen spillet udeholdets defensiv tynd i AaB's højre side, og fra en position inde i feltet fandt Thellufsen Jakub Sylvestr, der lagde bolden af til Frederik Børsting, som sparkede bolden over mål.

De følgende minutter var Silkeborg I.F. farlige. Først ved Jens Martin Gammelby, der trykkede af fra distancen, men Nicolai Larsen fik afværget skuddet. Målmanden var igen på plads i kampens 20. minut, da Andreas Albers fik en stor chance.

I kampens 21. minut tøvede Jakub Sylvestr ikke med at bringe AaB foran 2-0 med sit andet mål i kampen. Joakim Mæhle fandt angriberen, der inde i feltet først afdriblede Simon Jakobsen for dernæst at afslutte hårdt og fladt i fjerneste målhjørne. AaB-SIF-6

Efter 40 minutter fuldendte Jakub Sylvestr et ægte hattrick, da han scorede sit tredje mål i streg i samme halvleg.

Denne gang vandt han selv bolden på midten af banen. Den sendte han straks videre til Frederik Børsting, som kort efter afleverede læderet tilbage til en helt fri Jakub Sylvestr, som igen sparkede hårdt og fladt mod modsatte målhjørne. Denne gang med venstrepoten, og bolden gik i mål via stolpen til 3-0.

Dermed scorede slovakken tre mål på 41 minutter, og han er nu oppe på fire Alka Superligascoringer på to kampe.

Efter pausen kom der mere ro på spillet, og indledningen af halvlegen bød ikke på mange store chancer. Tættest på en chance kom Rasmus Thellufsen, da han efter 55 minutter leverede nogle fine driblinger i AaB's venstre side og kom frem til en afslutning, der gik i sidenettet.

I kampens 77. minut fik AaB's Jakob Blåbjerg muligheden for at udbygge føringen. Et godt frispark fra Edison Flores sad lige i panden på forsvarsspilleren, som headede bolden i sidenettet.

Fem minutter senere var AaB igen tæt på 4-0, men Rasmus Thellufsens afslutning blev reddet af Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet.

Med sejren indtager AaB 6. pladsen i Alka Superligaen med 32 point foran SønderjyskE, der har 30 point og senere søndag tager imod Brøndby I.F.

AaB's næste hjemmekamp er allerede på torsdag, hvor Silkeborg I.F. igen kommer på besøg. Denne gang i pokalturneringen.

AaB-SIF-2

Matchfacts - Alka Superligaen, 23. spillerunde

AaB-Silkeborg I.F. 3-0 (3-0)
11. minut Jakub Sylvestr, 21. minut Jakub Sylvestr, 41. minut Jakub Sylvestr.
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (30), Marco Meilinger (37), Jakub Sylvestr (87).
5.310 tilskuere på Aalborg Stadion.

AaB (4-4-1-1): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle (64: Patrick Kristensen), Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger (60: Jannik Pohl), Rasmus Würtz, Magnus Christensen, Rasmus Thellufsen, Frederik Børsting (72: Edison Flores), Jakub Sylvestr.

Silkeborg I.F. (4-4-2): Thomas Nørgaard, Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Gustav Dahl, Robert Skov, Ibrahim Moro, Sammy Skytte (79: Mikkel Vendelbo), Davit Skhirtladze, Andreas Albers (54: Emil Scheel), Nicklas Helenius (72. Nicolaj Agger).

Dommer: Sandi Putros