Anders Damgaard ny talentchef i AaB

7. oktober 2016 kl. 10:45

45-årige Anders Damgaard, der er uddannet lærer og også har en bachelor i økonomi, kommer oprindeligt fra Silkeborg, men startede sin trænerkarriere hos AaB’s samarbejdsklub Aalborg Chang. Sidenhen har han blandt andet været cheftræner for det danske U/17-kvindelandshold og er uddannet med den højeste træneruddannelse i Danmark, den såkaldte P-licens.

Anders-Damgaard5Som aktiv spiller opnåede Anders Damgaard 90 divisionskampe for Aalborg Chang, og senest har Anders Damgaard i 2016 været cheftræner for AaB’s mandskab i U/19 Ligaen.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Da Jacob Larsen meddelte sin afsked, poppede Anders Damgaard automatisk op som det oplagte valg som Jacobs efterfølger, men for at sikre den bedst mulige løsning for AaB valgte vi at afsøge markedet såvel internt som eksternt.

- Det var ikke et must at udpege en mand fra egne rækker, men igennem vores ansættelsesproces bekræftede Anders Damgaard sig som den stærkeste kandidat, fastslår Allan Gaarde.

- Anders er en person, der hviler i sig selv. Han er kompetent, ambitiøs, flittig, arbejder struktureret og er vellidt både internt og eksternt, og vi er overbeviste om, at vi har fundet den rette person til at videreføre Jacob Larsens dygtige arbejde som frontfigur i AaB’s talentsektor.

I den nuværende Superligatrup har 16 ud af 24 spillere – altså to tredjedele – spillet ungdomsfodbold i AaB, og Anders Damgaard ser frem til fremover at varetage rollen som talentchef:

- Jeg glæder mig helt vildt til den nye udfordring, og for mig er der tale om et regulært drømmejob.

- Jacob Larsen har dygtigt sammen med en lang række andre personer gjort et fantastisk stykke arbejde både internt i AaB i samarbejdet mellem A/S og moderklubben AaB af 1885 samt i relationen med vores cirka 120 samarbejdsklubber, og jeg har ingen planer om at skulle revolutionere noget, der allerede fungerer, siger Anders Damgaard.

- Mit fokus vil være at videreudvikle tingene, så vi fremdeles vil have et af Danmarks allerbedste talentudviklingsmiljøer i AaB, men vi skal hele tiden lægge lag på, og dette skal vi gøre som et team og ikke som enkeltpersoner, understreger Anders Damgaard.

I forbindelse med Anders Damgaards tiltræden som talentchef forfremmes den nuværende assistentræner for AaB’s U/19 Ligahold Lars Stensgaard til rollen som cheftræner.

'