AaB tog reserve-sølv med storsejr

18. maj 2016 kl. 16:20

AaB så ud til at cruise en storsejr hjem, men gæsterne fra FC Midtjylland bed fra sig med tre scoringer inden for kort tid, inden Thomas Augustinussen kunne cementere sejren med en scoring fra straffesparkspletten. De øvrige AaB-scoringer blev sat ind af Jannik Pohl (2), Christian Bassogog (2) og Marco Ramkilde.

Basso-og-Augo

Holdet kunne med en sejr i kampen rykke op på andenpladsen i tabellen, mens gæsterne fra FC Midtjylland med en sejr på minimum to mål kunne tage førstepladsen.

Gæsterne startede aggressivt og ramte overliggeren allerede i kampens første minut, og kort efter var et afrettet frispark ved at snyde Nicolaj Jørgensen i AaB-målet.

AaB viste dog kynisme ved at score i den første aktion på modstandernes banehalvdel. Gilli Rólantsson fandt Oliver Abildgaard, og han løftede bolden ind i feltet til Jannik Pohl. Angriberen kvitterede med en afslutning mellem benene på målmanden, og AaB var foran med 1-0 allerede efter fem minutter.

Tre minutter efter hamrede Christian Bassogog på kassen langt udefra, og forsøget var ikke langt fra at snige sig ind.

Efter tyve minutter blev et AaB angreb startet af et fremragende drive fra Jakob Blåbjerg. Forsvarsspileren drev bolden helt op til midten og lagde en præcis aflevering til Jannik Pohl, som brugte sin fart til at oversprinte sin oppasser. Pohl lagde den på tværs til Christian Bassogog, der let kunne løbe bolden ind til 2-0.

Jannik Pohl byggede videre på en flot præstation, da han efter en god halv time satte sin anden scoring i kassen. Muligheden opstod efter Gilli Rólantsson brød igennem i højre side og fik sendt bolden videre til Jannik Pohl, der huggede til bolden første gang fra kanten af feltet og fuldstændigt udplacerede gæsternes målmand.

Gæsterne virkede rystede over det gode AaB-spil og havde svært ved at komme til chancer. Eneste nærgående forsøg var et hovedstød efter hjørnespark, der dog gik over mål.

Fem minutter før pausen var det tæt på at blive til endnu en AaB-scoring. Robert Kakeeto stak bolden dybt til Andreas Bruhn, som var tæt på at overliste målmanden.

FC Midtjylland var tæt på at vinde tabt terræn tilbage inden pausen, da de kom til fri afslutning i feltet, men skuddet gik forbi mål.

AaB fortsatte anden halvleg med spillemæssigt overtag, og fem minutter inde i anden halvleg kom Christian Bassogog højest på et hjørnespark, men bolden gik en snert over mål. Oliver Abildgaard fik også taget forsøget fra distancen kort efter, men skuddet fik ikke nok fart.

Fart var der nok af, da Andreas Bruhn et kvarter inde i halvlegen fik trykket af, men FC Midtjyllands målmand hev en god redning frem.

Bruhn fik chancen igen kort efter, da et indlæg blev forlænget af Robert Kakeeto, men endnu en gang blev forsøget reddet.

Efter 65 minutter fik AaB øget føringen til 4-0 på en flot soloaktion af Christian Bassogog. Camerouneren modtog bolden på egen banehalvdel og driblede fra alt og alle. Med en flad afslutning via stolpen kunne han sætte sin anden scoring ind.

Marco Ramkilde

Tre minutter efter blev det også til 5-0, da velspillende Marco Ramkilde (U/19 Liga) steg til vejrs på et hjørnespark og headede bolden flot ind.

FC Midtjylland fik reduceret med godt et kvarter igen, da et hjørnespark ikke blev ordentligt clearet, og Kristian Riis kunne prikke bolden ind. Scoringen satte gang i gæsterne, der også fik scoret til 5-2 på et langskud kort efter.

Endnu en reducering faldt inden for kort tid, da et indlæg sejlede ind i bagrummet, hvor Awer Mabil kunne hamre bolden ind til 5-3.

Fem minutter før tid stak Christian Bassogog en god dybdebold til Jannik Pohl, der udfordrede forsvaret alene. Han blev nedlagt i feltet, og på straffesparket efterfølgende omsatte Thomas Augustinussen til AaB føring 6-3.

Få øjeblikke efter kom Bassogog alene igennem og stormede mod mål, men hans afslutning fik for meget luft.

FC Midtjylland bed fra sig i tillægstiden, hvor U/19 Ligamålmand Nicolaj Jørgensen hev en fremragende redning frem for at holde stillingen på 6-3.

Den stilling blev også slutresultatet, og med sejren overhaler AaB gæsterne fra FC Midtjylland og tager sølvet i Reserveholdsturneringens Mesterskabsslutspil med 12 point efter seks kampe.

Matchfacts – Reserveholdsturneringen, Mesterskabsslutspil, 6. spillerunde
AaB-FC Midtjylland 6-3 (3-0)
5. min 1-0 Jannik Pohl
21. min 2-0 Christian Bassogog
33. min 3-0 Jannik Pohl
65. min 4-0 Christian Bassogog
68. min 5-0 Marco Ramkilde
73. min 5-1 Kristian Riis
75. min 5-2 Mads Vang
78. min 5-3 Awer Mabil
85. min 6-3 Thomas Augustinussen