AaB ender på femtepladsen efter målløst opgør

26. maj 2016 kl. 22:26

Begge hold producerede chancer, men ingen mål, selvom bolden var i nettet i begge ender i aftenens opgør. Med det uafgjorte resultat ender AaB på femtepladsen på trods af, at holdet mangler en enkelt kamp i Alka Superligaen i denne sæson.

AaB-FCM-2

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen mod Esbjerg fB søndagen forinden havde AaB fire ændringer i startopstillingen, hvor Patrick Kristensen, Jakob Blåbjerg, Oliver Abildgaard og Jannik Pohl afløste Gilli Rólantsson, Jakob Ahlmann, Kasper Risgård og Thomas Enevoldsen.

En rolig start på kampen kastede et par optræk til chancer af sig for AaB, mens gæsterne først efter ti minutter havde bolden i spil i AaB-feltet. Det skabte til gengæld stor fare for Hele Nordjyllands Hold.

Først sendte FC Midtjyllands Rilwan Hassan et præcist indlæg ind foran AaB-målmand Nicolai Larsens mål, men Patrick Kristensen fik clearet til et hjørnespark.

På hjørnesparket fik gæsterne bolden i mål ved Martin Pusic, men linjedommerens flag blafrede for offside i den lette brise på Nordjyske Arena. FC Midtjylland havde efterfølgende en fri chance på hovedstød, som blev misbrugt.

Efter gæsternes gode periode fik AaB mere fat i spillet, og efter tyve minutter lagde Rasmus Würtz bolden ind i bagrummet, hvor Jannik Pohl stod klar, men hans hovestød gik et godt stykke over mål.

AaB-FCM-5

Gæsterne fik få minutter efter et godt gennembrud i højre side, hvor Jakob Blåbjerg satsede med en tackling, og det gav plads til en mulighed til Kristoffer Olsson foran mål, men afslutningen tog stolpen.

Kampen bølgede frem og tilbage med et lille overtag til gæsterne efter en halv time spillet, hvor Rilwan Hassan trykkede af fra distancen, men bolden gik langt forbi mål.

Kort efter modtog Rasmus Jönsson bolden i feltet efter et godt indspil, og svenskeren var et enkelt træk fra at komme på skudhold.

Frem mod pausen var AaB mere toneangivende, og efter 40 minutter brød Frederik Børsting godt igennem og fik afsluttet fra kanten af feltet, men bolden blev blokeret. De to hold kunne derfor begge gå til pause med et nul på målkontoen.

AaB kom bedst ud til anden halvleg, og inden for det første minut fik Patrick Kristensen slået en farlig bold ind i feltet, men uden en modtager.

FC Midtjyllands Mikkel Duelund fik i halvlegens indledende minutter i modsatte ende testet Nicolai Larsen med et hårdt langskud, som AaB-keeperen fik pareret.

Efter en times spil sendte Kasper Pedersen bolden i dybden til Jannik Pohl, der brugte sin høje fart til at drive bolden af sted mod modstandernes felt. Efter at have vristet sig fri af den sidste forsvarsspiller afsluttede den unge angriber fra en spids vinkel og var tæt på at overraske Mikkel Andersen i FC Midtjylland-buret.

AaB-FCM-6

I minutterne efter pressede hjemmeholdet yderligere på, men gæsterne fik brudt med et åbent tilbud til indskiftede Paul Onuachu, der hamrede bolden tæt forbi mål. Kort efter tog Mikkel Duelund chancen langt udefra med et kvalificeret skud, der gik forbi mål.

Kort efter fik Nicolaj Thomsen vristet sig fri i venstre side, trak ind i banen og afsluttede fint på mål, men skuddet passerede venstre opstander på den forkerte side.

AaB viste sig mere og mere farlige, og var det ikke for FC Midtjyllands keeper, havde Jannik Pohl gjort det til 1-0 efter 72 minutter. Chancen opstod, da AaB-anfører Rasmus Würtz slog en diagonalbold til Patrick Kristensen, der serverede den til Pohl lige uden for feltet.

Lige efter tog AaB-anføreren et langskud, der blev afrettet, og bolden havnede ved Rasmus Jönsson, der lagde læderet ind. For anden gang i kampen blafrede linjedommerens flag ved scoringen.

Efter muligheden blev klublegende Thomas Augustinussen med klapsalver sendt på banen til karrierens 419. og sidste hjemmekamp for AaB.

AaB var ikke færdige med at producere chancer, og via bandespil med Rasmus Jönsson kom Jannik Pohl til endnu en stor mulighed. Angriberen fik afsluttet hårdt, men i sidenettet.

FC Midtjylland havde svært ved at skabe åbne chancer, men ved hjælp af et frispark lidt uden for feltet fik FC Midtjylland-backen Filip Novak sidenettet til at blafre.

AaB-FCM-8

I tillægstiden var gæsterne tæt på ved et hjørnespark, der blev slået i feltet, hvorefter indskiftede Pione Sisto og Nikolay Bodurov i fællesskab fik headet bolden en snert over målet.

Kampen forblev dog uden scoringer, og efter fire minutters tillægstid kunne dommer Michael Tykgaard fløjte opgøret af, hvorefter der blev taget afsked med Asger Bust, Mathias Thrane, Alka Superliga-topscorer Lukas Spalvis, viceanfører Kenneth Emil Petersen og ikke mindst Thomas Augustinussen, der efter 20 år som spiller i AaB takkede af.

Med det uafgjorte resultat fra aftenens kamp ender AaB på femtepladsen i Alka Superligaen i denne sæson.

Dog mangler et enkelt opgør, som spilles på udebane mod OB allerede på søndag kl. 17.00.