DS vendte 2-0 til 2-3

4. april 2016 kl. 12:00

Efter en målløs forårspremiere mod Holstebro skulle Danmarksserieholdet søndag op imod Aarhus Fremad på Riisvangen i Aarhus.

Ti minutter inde i kampen fik hjemmeholdet tildelt et frispark fem meter uden for feltet på et ellers godt defensivt indgreb fra Henrik Bruun. Aarhus Fremad udnyttede frisparket til at bringe sig foran med 1-0, da bolden blev sparket helt op i krogen.

AaB havde flere gode muligheder, men det var hjemmeholdet, der senere i første halvleg fik udnyttet en chance og kunne bringe sig på 2-0. Et indlæg fra højre side blev via stolpen headet i mål. Stillingen holdt indtil pausen.

I anden halvleg kom AaB ud med et stærkt pres og fik lagt spillet over på modstanderens banehalvdel. Et godt opspil gennem midten satte Christian Bassogog op, og han stormede mod mål. Målmanden kom dog ud og pressede ham, men fik begået straffespark på angriberen. Straffesparket blev omsat af Mike Nørgaard, og AaB havde reduceret til 2-1 allerede fem minutter inde i anden halvleg.

AaB sad efterfølgende på tingene med et solidt pres og god boldomgang. Efter en times spil fik Mike Nørgaard fanget bolden, og han satte gang i en omstilling. Via godt bandespil med Mohammad Darvishani kunne han lægge bolden på tværs til Morten Thomsen, der kunne løbe bolden ind med indersiden til 2-2

Efter udligningen faldt tempoet i kampen, men i overtiden kunne indskiftede Rasmus Povlsen efter et genpres firsttime bolden hårdt over i det lange hjørne. AaB havde dermed fået vendt kampen helt og tog alle tre point.

Cheftræner Kenneth Cortsen siger om kampen:

- Det var en rutsjebanetur for os. Vi spiller en første halvleg, hvor vi ikke holder vores aftaler. Vi ville spille efter forholdene, da banen var i dårlig forfatning. Vi fik taget alt for mange chancer og tog unødige berøringer uden for eget felt, der let kunne have udviklet sig til større problemer.

- I anden halvleg står vi stærkere og fastholder presset på modstanderen, og det var med stor eufori, at vi henter de tre point efter at have været baud ved pausen mod et stærkt Aarhus Fremad-mandskab. Det er et selvtillidsboost, som giver god moral over hele linjen, men det skyldte vi også baseret på første halvleg.

Næste kamp spilles lørdag den 9. april kl. 13.00 på hjemmebane mod Ringkøbing.