U/19 og U/17 skød foråret i gang mod FC Nordsjælland

5. marts 2016 kl. 18:00

U/19

Holdet skulle til dagens kamp åbne foråret med et på papiret udfordrende opgør mod FC Nordsjælland, som indtil videre var det eneste ubesejrede hold i U/19 Ligaen.

Sebastian Grønning Andersen

AaB ville dog tage tingene i egne hænder på hjemmebane i Aalborg, og i første halvleg kom føringsmålet til hjemmeholdet, da Joakim Mæhle fik en fin bold i dybden. Han kvitterede for den god frispilning med en afslutning i det lange hjørne, der bragte AaB på 1-0.

Stillingen holdt indtil pausen, og i anden halvleg skulle der gå noget tid, før der kom flere scoringer, og kampen bølgede frem og tilbage.

Tyve minutter før tid blev AaB-føringen udbygget, da en afslutning på mål blev rettet af til scoring. Det var angriber Sebastian Grønning, som rettede skuddet af og blev noteret for scoringen til hjemmeføring på 2-0.

Fem minutter efter blev det til 3-0 på et flot mål af Moses Opondo. Han modtog bolden på kanten af feltet og tog et træk. Herefter blev læderet sendt i det lange hjørne.

Gæsterne fra FC Nordsjælland skulle få reduceret til 3-1 kort efter, men så diskede Sebastian Grønning op med en fantastisk indenomsaflevering til Bardhec Bytyqi, der kunne sende bolden i mål til 4-1, som også blev slutresultatet på forårets første kamp for AaB.

Cheftræner Anders Damgaard siger om kampen:

- Først og fremmest vil jeg fremhæve holdets indsats, men derudover leverede Joakim Mæhle og Asger Bust en god indsats i kampen, ligesom vores centrale forsvarere Morten Rokkedal og Oliver Knudsen gjorde det.

- Det var en fuldt fortjent sejr, og vi får holdt modstanderen godt fra fadet. Det giver helt klart selvtillid, at vi slår et hold, som inden i dag var ubesejrede, og vores arbejdsindsats var en fornøjelse. Vi mister dog for mange bolde undervejs, og det er noget, som vi skal arbejde med.

- På trods af en god sejr, så er det vigtigt at sige, at træerne ikke vokser ind i himlen, så det er vigtigt, at vi får armene ned igen. Næste kamp bliver lige så svær, og vi har lang vej endnu. Så godt var vores spil heller ikke, og det har vi fokus på fra mandag igen, siger cheftræner Anders Damgaard.

Holdet spiller næste opgør på lørdag den 12. marts kl. 13.00 på hjemmebane mod AGF.

  

U/17

U/17 spillede efterfølgende ligeledes mod det gæstende FC Nordsjælland, som havde taget hul på foråret en uge tidligere med en sejr på 3-1 mod AGF, mens det var AaB’s premierekamp i foråret.

select2

Det skulle vise sig at blive en målløs affære. AaB havde dog flere muligheder og især fem meget store chancer i løbet af kampen. Nogle af chancerne burde have givet udbytte. Dog stod både overligger og stolper i vejen for en AaB-scoring.

Gæsterne fra FC Nordsjælland blev langt hen ad vejen holdt fra fadet og havde kun enkelte muligheder. 

Cheftræner Adam Harell siger om kampen:

- Det var vores målsætning at komme godt i gang og få vist, at vi kunne holde vores plan i forhold til spil og bolderobringer. Vi skulle dæmme op for modstanderen, og det lykkedes vi med. Derudover havde vi overtaget i forhold til chancer i kampen, mens modstanderen havde mest boldbesiddelse. Dog mest på deres egen banehalvdel, og det var helt i tråd med vores plan for kampen.

- Vi viste en rigtig hård arbejdsindsats i kampen, og vi udfører vores aftaler til punkt og prikke. Måske havde vi fortjent de tre point i dag, men vi får desværre ikke scoret på vores oplagte chancer.

- Vi fik vist, at vi som hold er solide, og vi kan regne med hinanden på trods af, at nogle spillere var med for første gang og andre spillede nye positioner. Der er absolut grund til optimisme. Vi havde efterspurgt et svar på, hvor vi står som hold. I dag fik vi svaret, og det var et positivt og godt svar, og vi har meget at arbejde videre på, siger cheftræner Adam Harell.

Næste opgør for holdet spilles lørdag den 19. marts kl. 15.15, når OB kommer på besøg på Hornevej.

'