Vidste du om AaB og Hobro I.K...

30. oktober 2015 kl. 13:40

- at søndagens duel er Alka Superligakamp nummer fem mellem AaB og Hobro I.K. Statistikken siger to sejre til AaB, én uafgjort og ét nederlag samt en målscore på 7-2 i AaB’s favør.

Hobro02- at AaB har fået point i begge af de to tidligere Alka Superliga-hjemmekampe mod Hobro I.K. Den enlige sejr, 5-0, var i den seneste kamp på Nordjyske Arena, hvor Hobro I.K. led sit største nederlag i ikke blot Superligaen, men også i perioden med divisionsfodbold.

- at førnævnte opgør mod Hobro I.K. blev spillet 1. maj 2015, hvor et hattrick af Nicklas Helenius, et pletskud af Anders K. Jacobsen samt et selvmål udgjorde scoringerne for AaB.

- at klubberne senest mødte hinanden 24. juli 2015, hvor Kasper Risgårds træffer i tillægstiden gav AaB en 1-0 gevinst på DS Arena i Hobro.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Nicklas Helenius (3 mål) og Kasper Risgård (1) også Andreas Bruhn (1 mål) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Hobro I.K.

- at AaB med en sejr over Hobro I.K. vil tage sin tredje sejr i træk på hjemmebane i Alka Superligaen. Tilsvarende præsterede AaB senest i marts-april 2014, hvor de tre sejre faldt mod FC Midtjylland, FC København og Brøndby I.F.

- at AaB har scoret mindst fire mål i hver af de to seneste Alka Superliga-hjemmekampe, i alt ni mål. Hvis der scores mindst fire mål mod Hobro I.K., vil det være første gang siden august 1994, at AaB scorer fire eller flere mål i tre Alka Superliga-hjemmekampe i træk.

- at hvis søndagens kamp ender med en sejr til en af klubberne, vil det være den 13. Alka Superligakamp i træk, at AaB ikke spiller uafgjort. En tilsvarende serie præsterede AaB senest i august 2012-marts 2013, hvor det blev til 16 kampe i træk uden pointdeling.

- at hvis AaB får tilkendt et straffespark mod Hobro I.K., vil det være første gang i 20 Alka Superligakampe, at dommeren dømmer straffespark til AaB. Den længste igangværende periode uden tilkendt straffespark indehaves af… Hobro I.K., der pt. har spillet 43 Alka Superligakampe uden tilkendt straffespark.

- at fire AaB-spillere har mulighed for fortsat at have spillet samtlige minutter mod Hobro I.K. i Alka Superligaen. Udover målmand Nicolai Larsen drejer det sig om Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen og Kasper Risgård, der alle står noteret for 360 minutters spilletid.

- at Michael Johansen søndag dømmer sin Alka Superligakamp nummer 125, og at han dermed bliver den 13. dommer til at runde denne milepæl i Alka Superligaen. Michael Johansen dømmer sin 20. Alka Superligakamp med AaB som den ene part (7V-7U-5T), hvoraf de syv seneste er endt uden nederlag for hjemmeholdet, herunder AaB’s enlige nederlag til Hobro I.K. 16. marts 2015.

- at søndagen byder på AaB’s femte Alka Superligakamp på datoen 1. november, og at resultatet altid har været, at kampen er endt uafgjort. Senest skete det i 2008, hvor en udligning af Thomas Augustinussen sørgede for 1-1 resultatet på udebane mod OB.

- at der fredag eftermiddag var flere end 8.800 billetter ude til søndagens opgør på Nordjyske Arena med kampstart kl. 13.30. Køb i forsalg din billet her.

- at AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2015 går ubeskåret til The Back To Life Project, som efter efterårets seks første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 43.864 kr. Køb i forsalg din billet her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'