To Helenius-kasser i reservesejr

20. oktober 2015 kl. 16:50

Seneste opgør for AaB’s reservehold bød på sæsonens første nederlag, og tirsdag eftermiddag skulle holdet så op imod Hobro I.K. på DS Arena.

AaB lagde ud med det spillemæssige overtag, men Hobros forsvar fik i den begyndende fase lukket af, før mulighederne kunne opstå.

Helenius-fcm2

Kampens første store chance opstod, da Mathias Thrane var gået med frem og lagde en bold tilbage til Christian Bassogog, der stod lidt uden for feltet. Herfra tog han et træk ind i banen og trykkede af på kassen. Skuddet gik anelse forbi fjerneste stolpe.

Efter 18 minutters spil fik AaB endnu en mulighed, da Andreas Blomqvist spillede Mathias Thrane fri på kanten. Herfra slog han en flad aflevering ind foran mål, hvor Jannik Pohl modtog bolden i en god position. Dommeren dømte dog offside i situationen.

Til trods for en periode med spillemæssigt overtag til Hobro, holdt AaB stand og fik endnu en scoringsmulighed. Christian Bassogog sendte Mathias Thrane i dybden i højre side, og herfra afleverede han skråt bagud til Andreas Bruhn, men hans afslutning blev blokeret.

Efter 37 minutter sendte Andreas Bruhn en god bold til Jannik Pohl i venstre side. Han tog et par gode træk ind i feltet, hvor han blev tacklet. Dommeren dømte straffespark, og det tog Nicklas Helenius sig af på sikker vis. 1-0 til AaB.

Kort inden pausen fik Hobro sin første mulighed, da Mayron George fra Hobro blev spillet i dybden. Den stærke angriber fik bolden på kanten af feltet og blev presset af Thomas Augustinussen, som vandt duellen og kunne sparke bolden ud af farezonen.

AaB fik også endnu en mulighed, inden dommeren kunne fløjte til pause. Jakob Blåbjerg fik serveret bolden på hjørnespark fra højre, og han fik sat hovedet godt på bolden, der dog røg over overliggeren ved fjerneste stolpe.

Anden halvleg startede med en tidlig chance til AaB. Bardhec Bytyqi slog en høj, lang bold op i banen, og Christian Bassogog modtog bolden lige uden for feltet, hvor han tæmmede bolden og skød, men afslutningen manglede kraft.

Hobro fik også en mulighed kort efter, da et fladt indlæg blev sendt mod Mayron George, der snittede bolden mod mål, men Carsten Christensen fik bolden under kontrol uden store problemer.

I det 48. minut fik AaB sit andet straffespark. Christian Bassogog slog et indlæg mod Andreas Bruhn, der fik et hårdt skub i ryggen. Straffesparket blev igen taget af Nicklas Helenius, der satte bolden hårdt ind i venstre side af målet. Dermed blev det 2-0 til AaB.

Fem minutter senere var AaB farlige igen. Andreas Blomqvist lagde et hjørnespark ind i feltet, og bolden blev halvklaret ud til Christian Bassogog, der lidt uden for feltet afsluttede hårdt med højre ben. Bolden gik dog lidt over målet.

I det 59. minut fik Mayron George en friløber for Hobro, og Thomas Augustinussen satte en takling ind for at stoppe angrebet. Dommeren vurderede, at taklingen stoppede en oplagt scoringsmulighed, og derfor blev det takseret til rødt kort, og Hobro fik straffespark. Mayron George tog sig af sparket og reducerede til 1-2.

Efter udvisningen blev AaB tvunget til at forsvare sig mere, men AaB holdt stand, og kampen endte med en sejr på 2-1 til AaB efter tre straffesparksscoringer. Sejren var den femte ud af seks mulige for AaB’s reserver, der udbygger føringen i Reserveholdsturneringens Pulje 3, som holdet nu topper med 15 point efter seks runder.

Matchfacts – Reserveholdsturneringen, Pulje 3, 6. spillerunde
Hobro I.K.-AaB 1-2 (0-1)
37. min 0-1 Nicklas Helenius
48. min 0-2 Nicklas Helenius
59. min 1-2 Mayron George