AaB på andenpladsen efter gennemført præstation

24. august 2015 kl. 21:15

AaB styrede spillet hjemme på Nordjyske Arena i kampen mod OB, og det blev til en sejr på 5-1 til Hele Nordjyllands Hold. Opskriften var genpres, kynisme og godt spil med bolden. Med sejren indtager AaB andenpladsen i Alka Superligaen. I forbindelse med kampen kunne AaB Support Club desuden fejre 25 års jubilæum.

I forhold til kampen mod AGF ni dage forinden var der to ændringer i AaB’s startopstilling, hvor Kasper Pedersen og Rasmus Würtz afløste Jakob Blåbjerg og Thomas Augustinussen.

Fra kampens start sad AaB på spillet, og OB blev presset langt tilbage i banen. AaB spillede bolden rundt ved fødderne, mens OB forsøgte sig med lange bolde.

I kampens fjerde minut fik Lukas Spalvis tilkæmpet et hjørnespark, som blev spillet kort og herefter sendt i panden på Kasper Pedersen, men forsøget gik over målet.

Da der var spillet otte minutter blev Nicolaj Thomsen sendt i dybden. Han tæmmede bolden med brystet og sendte et præcist indlæg ind i feltet, hvor Thomas Enevoldsen kom fri af markeringen og headede AaB på 1-0.

Fire minutter senere fik OB tilkendt frispark lige uden for AaB-feltet. OB’s Ari Skulason sendte et præcist forsøg af sted, men i målet fik Nicolai Larsen pareret faren væk.

OB5

Efter et kvarters spil fik AaB igen sendt et farligt hjørnespark af sted. Thomas Enevoldsen skød bolden til forreste stolpe, hvor den blev forlænget af Kenneth Emil Petersen. Ved bageste stolpe kunne Kasper Risgård flugte bolden mellem benene på OB-målmand Michael Tørnes. 2-0 til Hele Nordjyllands Hold til stor jubel for de mange fremmødte tilskuere på Nordjyske Arena.

Fem minutter senere fik Lukas Spalvis opsnappet bolden tæt foran mål, og han fik sendt et tørt hug mod målet med venstre ben. Michael Tørnes fik denne gang pareret bolden og afværget faren.

Foran med 2-0 sad AaB tungt på posessionen og gjorde livet farligt for OB med et stærkt genpres. OB forsøgte sig med flere kontraangreb, men AaB formåede at bremse opspillet i opbygningen.

Som kampen skred frem begyndte OB at få mere fat i bolden, og spillet bølgede frem og tilbage. AaB’s genpres viste sig dog gang på gang at være farligt for OB. Efter en halv time kom AaB til en større chance, da Nicolaj Thomsen stak en præcis bold om bag OB-forsvaret, hvor en fremadstormende Patrick Kristensen var tæt på at få scoret. Bolden blev pareret til hjørne af Michael Tørnes. På det efterfølgende hjørnespark var bolden igen tæt på at komme over stregen, men igen fik OB-målmanden fanget bolden.

Ti minutter før pausen blev Rasmus Jönsson spillet fri i højre side, og med et fladt indlæg var han ved at gøre det farligt for OB, men Michael Tørnes sprang frem og greb fat i bolden.

Resten af første halvleg fortsatte AaB med at skubbe OB tilbage på banen og presse dem til boldtab i flere omgange. Dog kom det ikke til flere store chancer inden pausefløjt, bortset fra et hjørnespark til AaB, der blev sendt hårdt mod forreste stolpe. Bolden blev dog clearet af OB-forsvaret.

Fra anden halvlegs start pressede OB mere på og brød AaB’s spil. I anden halvlegs første minut kom OB således til en stor chance, da Rasmus Falk blev spillet fri uden for feltet, men forsøget røg en meter over mål.

OB4

Der gik dog ikke mange minutter, før AaB igen satte sig på kampen og spillet. Fem minutter inde i anden halvleg blev et indlæg sendt på OB’s overligger, og lige efter blev Michael Tørnes tvunget ud i fuld længde for at redde et langskud fra Thomas Enevoldsen. Nogle minutter efter sendte Thomas Enevoldsen igen et skud af sted. Denne gang på frispark, men skuddet sad midt i målet og blev reddet.

I det 53. minut kom Lukas Spalvis til en stor chance i OB-feltet, men han blev tacklet i skudøjeblikket.

Tre minutter efter blev OB’s netop indskiftede Lucas Jensen spillet fri i venstre side, og med et indlæg til Rasmus Festersen gjorde han livet farligt for AaB. Rasmus Festersen forsøgte at afslutte med brystet, men forsøget fik ikke nok kraft.

AaB kom på 3-0 i det 58. minut, da Kasper Risgård lagde bolden indover fra højre side. Indlægget blev rettet en smule af, men bolden lå lige til Lukas Spalvis, der headede i jorden og ind i målets venstre side.

I kampens 62. minut tog OB’s Emil Larsen chancen langt udefra, og skuddet dykkede ind helt i højre side af AaB-målet, uden for Nicolai Larsens rækkevidde. Herefter slog AaB et skydetelt op uden for OB’s felt, og med flere langskud var scoringen tæt på at blive øget. Det blev dog ved 3-1 til AaB i første omgang.

I kampens 68. minut fik Rasmus Jönsson bolden i det lille felt, og han afleverede tilbage til Kasper Risgård, der trak bolden bag om støttebenet for at få plads til at afslutte, men OB-forsvaret fik tacklet bolden væk.

AaB kontrollerede kampen mere og mere, og første halvlegs genpres blev fortsat og betød, at AaB sad på spillet med klart overtag.

OB13

Med tyve minutter igen førte AaB bolden hurtigt rundt foran OB-feltet, og Thomas Enevoldsen kom til et skud, der dog ikke truede Michael Tørnes i OB-målet. I den modsatte ende fik OB kort tid efter et frispark uden for feltet, og Ari Skulason gik til bolden. Skuddet blev sendt mod højre hjørne, dog for højt til for alvor at være til fare for Nicolai Larsen.

Efter 81 minutters spil kunne Kasper Risgård have scoret sit andet mål i kampen, da han blev spillet fri af Nicolaj Thomsen i højre side for OB-målet. Han sendte et hårdt spark af sted, og bolden endte i sidenettet.

AaB fortsatte mod kampens slutning det gode spil, og Kasper Risgård og Kenneth Emil Petersen viste overskud ved at afdrible et par mand på midten af banen med kort tids mellemrum.

Få minutter før slutfløjt tog kampen for alvor fart. På to minutter fik AaB bragt sig på både 4-1 og 5-1. Først fik Rasmus Jönsson chancen for at skyde på mål i feltet, men han spillede uselvisk bolden på tværs til Kasper Risgård, der scorede sit andet mål. Efter bolden var givet op, pressede AaB videre, og Frederik Børsting kunne prikke bolden i mål på en ripost, der opstod efter et skud fra distancen.

AaB dvælede dog ikke på laurbærrene, og med et hårdt pres og hurtigt kombinationsspil gjorde de livet farligt for OB, lige indtil dommer Jakob Kehlet fløjtede kampen af.

Dermed blev det en kendsgerning, at AaB storsejrede sig til Alka Superligaens andenplads med en gennemført præstation fra start til slut.

Næste opgave for AaB er hjemmekampen på Nordjyske Arena mod Randers FC søndag d. 30. august.

AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2015 går ubeskåret til The Back To Life Project, som efter efterårets tre første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 22.882 kr.

Køb i forsalg din billet til mødet mod Randers FC her.

Matchfacts - Alka Superligaen, 6. spillerunde

AaB-OB  5-1 (2-0)

9. min 1-0 Thomas Enevoldsen, 16. min 2-0 Kasper Risgård, 58. min 3-0 Lukas Spalvis, 62. min 3-1 Emil Larsen, 88. min 4-1 Kasper Risgård, 89. min 5-1 Frederik Børsting.

Advarsler AaB: Ingen.

Advarsler OB: Mikkel Kirkeskov (80).

8.041 tilskuere på Nordjyske Arena

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard (86: Jukka Raitala), Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen, Nicolaj Thomsen, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Thomas Enevoldsen (80: Frederik Børsting), Rasmus Jönsson, Lukas Spalvis (75: Nicklas Helenius).

OB (4-4-2): Michael Tørnes, Oliver Lund (46: Kenneth Zohore), Hallgrimur Jonasson, Mohamed Alimou Diarra, Mikkel Kirkeskov, Emil Larsen, Ari Skulason, Mohamed El Makrini, Lasse Kryger, Rasmus Festersen (77: Anders K. Jacobsen), Rasmus Falk (55: Lucas Jensen).

Dommer: Jakob Kehlet.