AaB-point i medrivende premiere

20. juli 2015 kl. 21:36

I Lars Søndergaards første kamp i spidsen for AaB som cheftræner i denne sæson, var der fra start givet debut til finske Jukka Raitala og unge Oliver Abildgaard, der således begge startede på banen, mens der i forhold til seneste testkamp mod AGF kun var ændret på en plads, i det Nicolaj Thomsen afløste Mathias Thrane.

Efb 200715-06Opgøret fik en livlig start, og der var blot gået to minutter, da AaB skabte en reel 100-procents chance. Unge Oliver Abildgaard pressede bolden fra en Esbjerg-spiller og videre til Rasmus Jönsson, der lagde godt af til Nicklas Helenius, hvis afslutning dog blev blokeret af Dubravka i Esbjerg-målet.

Riposten var Andreas Bruhn først over, men foran et næsten åbent mål sendte kantspilleren bolden på oversiden af overliggeren til målspark.

Kun fire minutter senere var det Esbjerg der viste tænder, da Casper Nielsen fra kanten af feltet trykkede af og Kenneth Emil Petersen snarrådigt fik afværget tæt under mål.

Herefter formede opgøret sig sålededs, at AaB havde overtag i boldsiddelsen, mens Esbjerg lurede på hurtige omstillinger – et tema, der skulle vise sig at blive gennemgående for opgøret.

I kampens 11. minut fangede gæsterne således AaB-forsvaret på hælene med et hurtigt indkast, og på den efterfølgende aflevering trak Casper Nielsen vakst forbi Oliver Abildgaard, der i stedet kom for sent i sin tackling og begik straffespark. Dette omsatte Mick van Buren efterfølgende til 1-0 føring til vestjyderne uden chance for Nicolai Larsen.

Blot sekunder efter scoringen brød gæsterne atter et AaB-opspil på midten, men denne gang sad afslutningen lige på Nicolai Larsen.

AaB opgav dog ikke ævred, og i den efterfølgende periode var der de rød-hvide der skabte et par tilbud, hvor først Jukka Raitala sparkede over mål, inden vakse kombinationer gennem Esbjerg-defensiven endte hos Nicolaj Thomsen, hvis indlæg i det lille felt dog blev for upræcist.

Efb 200715-04

I stedet var Esbjerg tæt på at komme på 2-0, da AaB atter blev fanget i en omstilling efter et boldtab af Jakob Blåbjerg. Nicki Bille satte Rasmus Würtz af og centrede derefter bolden tæt under mål, hvor Kenneth Emil Petersen med en meget lang tå akkurat fik prikket bolden væk for næsen af en tililende Esbjerg-spiller.

Herefter var det gæsterne der tiltvang sig overtaget, og ti minutter før pausen gav det en stor dobbeltchance til først Mick van Buren og derefter Nicki Bille, inden Nicolai Larsen fik viftet bolden væk.

Mod slutningen af en underholdende første halvleg testede både Nicklas Helenius og Oliver Abildgaard gæsternes målmand, mens Nicolai Larsen i tillægstiden måtte afværge en ny stor mulighed til Esbjerg.

Anden halvleg blev indledt på bedst tænkelige vis, da AaB straks tiltvang sig et hjørnespark. Dette blev af Jukka Raitala sparket langt til fjerneste stolpe, og der stod Oliver Abildgaard klar og headede utageligt i nettet til 1-1.

Efb 200715-05Det forventede efterfølgende overtag til AaB udeblev dog, og Esbjerg var i stedet tæt på at generobre føringen, da et hjørnespark endte mellem venner og fjender, men Nicolai Larsen fik afværget med en fodparade. Gæsterne fastholdt presset og Mohammed Fellah drønede straks efter bolden over fra tæt hold, inden Nicki Bille efterfølgende headede forbi fra kanten af det lille felt.

Kort før den hele time var Oliver Abildgaard tæt på at blive dobbelt målscorer, da en headet bold endte på kanten af det lille felt, men i en glidende afslutning kom den langlemmede midtbanespiller akkurat et par centimeter for sent, for kort efter at blive udskiftet med Kasper Risgård til stående klapsalver fra de 7.764 medlevende tilskuere.

Trods flere udskiftninger formåede ingen af holdene at tilspille sig et reelt overtag i resten af kampen, men gæsterne viste sig farligst, da unødvendige nordjyske boldtab på midtbanen flere gange var tæt på at koste dyrt mod et hurtigt og kontrastærkt Esbjerg-hold.

Otte minutter før tid var AaB nær ved at tage sejren, da et langt skift til Henrik Dalsgaard blev sendt i feltet med førsteberøringen fra den hurtige back. Her var Nicklas Helenius tæt på at kunne styre bolden mod mål, men i afslutningsøjeblikket blev han nedlagt bagfra – om end dommer Michael Tykgaards fløjte forblev tavs.

I stedet var det gæsternes Nicki Bille, der kort før slutfløjt brød igennem AaB-forsvaret og prikkede bolden forbi Nicolai Larsen og på indersiden af stolpen, hvorfra den dog sprang i spil igen og blev clearet.

Tættere på kom ingen af holdene, trods en hektisk og intens slutfase med optræk til yderligere chancer.

Med det ene point i dagens kamp er AaB nu på tavlen i Alka Superligaen 2015/2016, hvor næste kamp allerede venter fredag aften, når Hele Nordjyllands Hold gæster Hobro.