AaB fightede sig til point i Esbjerg

2. december 2013 kl. 20:58

Med det uafgjorte resultat har AaB nu fra Superligaens andenplads fire point op til førerholdet FC Midtjylland, mens afstanden til Esbjerg på næstsidstepladsen blev fastholdt på ti point.

Udebane_2013_9I forhold til den seneste Superliga-kamp i mandags mod FC Nordsjælland havde AaB fire ændringer i startformationen, hvor Rasmus Thelander, Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen og Carsten Christensen afløste karantæneramte Lasse Nielsen, de skadede Jakob Ahlmann og Kasper Risgård samt Nicolai Larsen, som i sidste øjeblik blev forhindret som følge af familieforøgelse.

Allerede efter 25 sekunder sendte værternes Peter Ankersen et nærgående forsøg over mål, og afslutningen var startskuddet til en særdeles aggressiv og offensiv første halvleg fra hjemmeholdets side, hvorimod AaB demonstrerede stor effektivt.

Et giftigt boldtab fra anfører Thomas Augustinussen gav efter fire minutter Esbjerg en velkendt mulighed for en omstilling, som Jakob Ankersen afsluttede hårdt og fladt mod den fjerneste stolpe, men Carsten Christensen fik på fremragende vis højrehandsken på og afværget situationen.

Udebane_2013_3I stedet tog AaB føringen få øjeblikke senere, da Rasmus Jönsson på formidabel vis tørrede Jonas Knudsen med en tunnel ind langs baglinien, hvorefter svenskerens efterfølgende hårde flade tværbold blev rettet af i eget net af Davidson Drobo-Ampem.

Jonas Knudsens usædvanligt lange indkast bragte til stadighed fare, hvilket efter otte minutter var tæt på at give Hans Henrik Andreasen en mulighed, og minuttet senere forsøgte Mohammed Fellah sig med en ufarlig flugter.

I den modsatte ende fik Anders K. Jacobsen sendt en afslutning forbi mål, mens Esbjergs Jakob Ankersen i det 13. minut var endnu tættere på med et skud, der snuste til roden af den ene opstander.

AaB havde utallige boldtab og var under nærmest konstant pres, og i det 16. minut var det Jonas Knudsens tur til at drøne en god mulighed over målrammen.

Carsten Christensen1I det næste kvarter blev værterne holdt nogenlunde fra fadet, og dermed kunne AaB i det 29. minut øge til 2-0, da Kasper Kusk benyttede Anders K. Jacobsens forarbejde til at klappe læderet i nettet fra distancen.

To minutter senere kunne Davidson Drobo-Ampem have reduceret, da et langt indkast blev headet på tværs, men Carsten Christensen leverede en regulær feberredning på Esbjerg-forsvarerens flugter.

I stedet kom 2-1 træfferen efter 34 minutter, da Patrick Kristensen kom på mellemhånd over for Jakob Ankersen, som sendte bolden ind til Mick van Buren, der fra en position, som umiskendeligt lignede offside, udplacerede Carsten Christensen til et ærgerligt, men velfortjent reduceringsmål.

Allerede to minutter senere kunne AaB imidlertid have genskabt forspringet på to mål, men Rasmus Jönssons afslutning efter selv at have bragt sig fri med en eminent skudfinte gik over tværribben.

AaB sluttede halvlegen mere komfortabelt, og åbningen på anden halvleg var også ganske rolig.

Det var dog kun indtil det 52. minut, hvor Carsten Christensen præsterede en regulær fantomredning på Hans Henrik Andreasens forsøg fra tæt hold.

Udebane_2013_13Glæden blev desværre kort for AaB, for på det efterfølgende hjørnespark nåede Emil Lyng forrest ved den forreste stolpe, hvorfra han styrede udligningen i mål.

Uden på nogen måde selv at få spillet til at fungere, så havde AaB trods mere styr på hjemmeholdet i kampens anden halvdel, og både Rasmus Jönsson, Patrick Kristensen og Nicolaj Thomsen havde spordiske forsøg for AaB, mens vestjyderne i den grad forsøgte at sætte dagsorden via standardsituationer og lange bolde frem i feltet, hvor særligt Rasmus Thelander, Kenneth Emil Petersen og Henrik Dalsgaard afviste det meste i luftrummet.

Dystens sidste store tilbud tilfaldt med ti minutter igen Jens Berthel Askou, som fra en fri position ved den bageste opstander efter et hjørnespark tonsede sin firsttimer langt forbi målrammen.

På en dag hvor AaB forsømte at brillere spillemæssigt, var det trods alt glædeligt, at man alligevel formåede at hente point på en svær udebane.

AaB’s næste udfordring venter allerede torsdag aften, når det på udebane gælder Pokalslaget om Jylland og kvartfinalen i DBU Pokalen mod AGF.

Matchfacts – Superligaen, 17. spillerunde
Esbjerg-AaB  2-2 (1-2)
5. min 0-1 selvmål Davidson Drobo-Ampem, 29. min 0-2 Kasper Kusk, 34. min 1-2 Mick van Buren, 53. min 2-2 Emil Lyng.
Advarsel Esbjerg: Jonas Knudsen (69).
Advarsler AaB: Rasmus Jönsson (38), Thomas Augustinussen (90).
5.013 tilskuere på Blue Water Arena.

Esbjerg (4-4-1-1): Frederik Rønnow, Peter Ankersen, Jens Berthel Askou, Davidson Drobo-Ampem, Jonas Knudsen, Jakob Ankersen, Jerry Lucena (67: Jeppe Andersen), Hans Henrik Andreasen, Emil Lyng, Mohammed Fellah (81: Mushaga Bakenga), Mick van Buren.

AaB (4-4-2): Carsten Christensen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Rasmus Thelander, Patrick Kristensen, Kasper Kusk (87: Lukas Spalvis), Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Nicolaj Thomsen, Rasmus Jönsson (62: Søren Frederiksen), Anders K. Jacobsen (77: Anders Due).

Dommer: Anders Poulsen.