Frederiksen matchvinder i sidste test

12. juli 2013 kl. 18:35

I forhold til søndagens opgør mod Eintracht Braunschweig havde cheftræner Kent Nielsen atter Henrik Dalsgaard og Kasper Kusk med fra start, men trods de nye kræfter var det værterne fra Silkeborg, der på den utroligt flotte bane på Mascot Park kom bedst fra start.

De første ti minutter var det således hjemmeholdet der var mest på bolden, men første store mulighed tilfaldt dog Jeppe Curth, der ved forreste stolpe med hovedet styrede et indlæg fra Henrik Dalsgaard forbi opstanderen.

SIF3Seks minutter senere kom Silkeborg nemt igennem på AaB’s højre kant, men afslutningen efter indlægget var svag og lige på Nicolai Larsen.

Selvsamme Larsen kom efter tyve minutter i problemer, da han under pres tabte en høj hjørnesparksbold, men returbolden blev sparket langt over.

Værternes overtag fortsatte, og efter 24 minutter blev der fra kanten af feltet en fri skudmulighed på Nicolai Larsen, men til alt held blev afslutningen overplaceret forbi mål.

Første omgang sluttede med to gode AaB-tilbud, da først Kasper Kusk afsluttede en solotur med et kvalificeret forsøg, mens Lasse Nielsens hovedstød efter et hjørnespark strøg over overliggeren.

Anden halvleg startede til gengæld på bedst tænkelige vis. Netop indskiftede Søren Frederiksen udnyttede Nicolaj Thomsens flotte forarbejde på en lynhurtig omstilling, og tæt under mål skulle Frederiksen blot prikke bolden i nettet for at sende AaB i front 1-0.

Generelt kom Hele Nordjyllands Hold bedst ud efter pausen og sad tungt på spillet i det første lille kvarter.

En kort opblomstring til hjemmeholdet gav et par halve chancer, inden cheftræner Kent Nielsens mandskab svarede igen med chancer til Patrick Kristensen i to omgange, samt Henrik Dalsgaard efter hjørnespark.

I slutfasen havde AaB flere gange tilløb til store muligheder, men offside-kendelser og manglende skarphed betød at facit på kampen blev 1-0.

AaB holdt dermed nullet for tredje kamp i træk og fik tanket god selvtillid inden det torsdag gælder opgøret på udebane i UEFA Europa Leagues 2. kvalifikationsrunde mod georgiske FC Dila Gori.

Matchfacts testkamp

Silkeborg I.F.-AaB 0-1 (0-0)

46. minut 0-1 Søren Frederiksen

AaB: Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Rasmus Thelander, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann, Anders Due (46. Søren Frederiksen), Rasmus Würtz, Patrick Kristensen (76. Hallur Hansson), Nicolaj Thomsen, Kasper Kusk (56. Mathias Wichmann), Jeppe Curth (76. Gilli Sørensen)