Flot moral gav tre point

22. juli 2012 kl. 21:50

AaB-BIF9I forhold til første rundes opgør var eneste ændring i AaB’s start-ellever, at Lasse Nielsen vendte tilbage fra karantæne på bekostning af Nicholas Gotfredsen.

Opgøret blev indledt med højt tempo og intensitet fra begge mandskaber, og første chance opstod allerede efter seks minutter.

Her kunne Kasper Kusk ved fjerneste stolpe heade på mål efter et hjørnespark, dog uden at volde gæsternes målmand Michael Tørnes problemer.

I en første halvleg der ikke var synderlig velspillet, var det Kent Nielsens mandskab der tog taktstokken i kampen. Både Thomas Augustinussen og Anders Due fik indenfor det første kvarter sendt afslutninger mod mål, dog uden den fornødne kvalitet.

Efter tyve minutter fik Henrik Dalsgaard god plads på højrekanten, og kunne efter en fiks kombination teste Michael Tørnes med endnu en afslutning.

Kort efter kom dog gæsterne bedste periode i første halvleg, da Clarence Goodson var tæt på at kunne heade bolden i mål efter et unødigt AaB-boldtab, inden Mike Jensen kort efter forsøgte sig fra distancen – i begge tilfælde stod Nicolai Larsen dog sikkert i vejen for afslutningerne.

AaB-BIF14AaB var tæt på et føringsmål, da Rasmus Würtz fra kanten af feltet sendte et godt dykkende langskud op på gæsternes overligger efter 25 minutter.

Herefter var det småt med chancerne i halvlegens sidste tyve minutter og 0-0 var facit ved pausen.

Anden halvleg blev indledt med en spand koldt vand i hovedet på Kent Nielsens mandskab, da gæsternes Mathias Gehrt udnyttede forvirring i AaB-feltet til i to forsøg at passere en sagesløs Nicolai Larsen.

Målet tændte dog AaB’erne, og kort efter kunne Lasse Nielsen have bragt AaB på omgangshøjde, men hovedstødet efter en god hjørnesparksbold fra Anders Due blev ikke behandlet efter fortjeneste.

Til de små 8.000 tilskueres store glæde blev Brøndby-føringen dog kortvarig. Lucas Andersen kunne i en hurtig omstilling, udnytte en flot assist fra Nicklas Helenius til at bringe AaB på 1-1 efter 56 minutter med et godt placeret skud midt for mål.

Så var der for alvor blod på tanden, og ti minutter senere burde Helenius have øget til 2-1, da Michael Tørnes sendte en ripost fra Jeppe Curths hovedstød lige i fødderne på sidste sæsons AaB-topscorer, men fra klos hold blev bolden sendt forbi.

Der gik dog ikke mange sekunder inden skaden var gjort god, for Helenius udnyttede minuttet efter en flot stikning i dybden fra Kasper Kusk til at smutte forbi en Brøndby-spiller og køligt placere bolden i nettet til 2-1.

AaB-BIF5I den efterfølgende fase kunne AaB have lukket kampen, først ved Kasper Kusk og efterfølgende ved Anders Due, men i begge tilfælde manglede den sidste finish.

I stedet fik gæsterne atter bolden i nettet, men Simon Makienoks hovedstødstræffer efter et hjørnespark blev annulleret, da der forinden var fløjtet for frispark.

Med et kvarter igen begyndte Brøndby for alvor at presse på for en udligning, og AaB fik sværere ved at fastholde bolden i længere perioder.

Alligevel formåede gæsterne aldrig for alvor at true Nicolai Larsens mål, og da AaB’erne trods flere tilløb heller ikke fik scoret blev resultatet en flot 2-1 sejr.

Med dagens resultat er AaB efter to spillerunder på en delt førsteplads i Superligaen, á point med SønderjyskE og FC København.

Sidstnævnte er modstanderen om seks dage, når der lørdag kl. 15.00 fløjtes op i Parken.