Tre kandidater klar til afstemning om Hele Nordjyllands Håndsrækning

21. februar 2017 kl. 12:20

AaB donerer 1 krone pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Nordjyske Arena til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland.

HNH_logo- Siden opstarten for to år siden har vi foreløbig støttet fire gode nordjyske formål, og ligesom de første gange har vi igen et spændende finalefelt med tre sympatiske og gode velgørende formål der er udvalgt til afstemning, forklarer administrerende direktør i AaB Stephan Schors.

- Hos alle fire hidtidige modtagere har vi oplevet ikke blot en stor glæde, men også en stor vilje til, at vi udover den økonomiske støtte også i fællesskab får profileret det gode arbejde som hver af modtagerne udfører, lyder det fra Stephan Schors, der sidder i udvalget for Hele Nordjyllands Håndsrækning sammen med formand for AaB Support Club Mads Aagaard, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard og presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen.

Med til udvælgelsen af kandidater var også Maja Olsen, der som repræsentant for Broen Aalborg modtog Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2016 på 69.093 kroner.

Kandidaterne for foråret 2017
De tre kandidater til Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2017 er:

Råt & Godt
Råt&Godt er et socialøkonomisk værksted/værested, der motiverer, styrker og ruster udsatte unge socialt og fagligt til job og/eller ungdomsuddannelse gennem autodidakt læring og arbejde i værkstedet.

Værkstedet er baseret på håndværksmæssige opgaver som produktion af brugskunst, pyntegenstande og boligartikler, men også større specialopgaver/projekter og eller istandsættelser for private, institutioner og virksomheder.

Produktionen sker i samarbejde med udsatte unge på kanten af loven og/eller arbejdsmarkedet og alle produkter og projekter laves af genbrugsmaterialer, da Råt&Godt mener, at både unge og materialer fortjener en chance til; et nyt liv.

Nordjysk Fødevareoverskud
Nordjysk Fødevareoverskud er en non-profit organisation og socialøkonomisk virksomhed, der udelukkende kører på frivillig arbejdskraft og arbejder i madspildsbranchen for miljø og udsatte mennesker.

Hver uge indsamles overskudsfødevarer fra blandt andet grossister, supermarkeder og bagere, og disse bliver efterfølgende bragt til organisationens lager i Aalborg Øst.

Herfra bliver maden uddelt til sociale organisationer og direkte til udsatte borgere fra lageret, samt til asylcentre i Nordjylland.

I 2015 indsamlede Nordjyske Fødevareoverskud 50 tons overskudsmad, mens det i 2016 blev til 235 tons, der blev uddelt til 75 forskellige organisationer og arrangementer.

I gennemsnit har Nordjyske Fødevareoverskud besøg af 150 personer på lageret om ugen, hvor en gruppe på 35 frivillige sørger for, at det hele kan lade sig gøre.

Kildehuset Aalborg
Kildehuset er et arbejdsorienteret klubhus for voksne med langvarige psykiske lidelser eller psykisk sårbarhed, ligesom man arbejder på at blive en mere kendt og attraktiv mulighed for helt unge voksne, som på grund af psykisk sårbarhed havner ved siden af uddannelse og job.

Gennem en arbejdsdag, hvor medlemmer og medarbejdere arbejder sammen om husets drift, udvikler medlemmerne både personlige, sociale og faglige kompetencer.

Kildehuset er ikke en traditionel behandlingsinstitution, men et hus, hvor man er ønsket, ventet og nødvendig, og hvor man frit og frivilligt kan komme og bruge de ressourcer, man har, og opleve at de vokser i takt med at man involveres i flere og flere af husets aktiviteter.

Medlemmer og medarbejdere arrangerer sammen ture, rejser, motion, samt sociale og kulturelle aktiviteter, ligesom Kildehuset lægger vægt på at hjælpe alle, som ønsker det, videre ud på arbejdsmarkedet.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning
Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr.
Hjerterummet og Cykel20 – forår 2016 – 57.357 kr.
The Back To Life Project – efterår 2015 – 66.410 kr.
Headspace Aalborg – forår 2015 – 54.337 kr.

Udover donationen med 1 krone pr. tilskuer til alle hjemmekampe støtter AaB i samarbejde med hovedsponsor Spar Nord og tøjsponsor hummel også velgørende nordjyske formål via salg af en særlig velgørenhedstrøje.

Denne støtte går i 2017 til Veteran Oasen, der arbejder almennyttigt for veteraner i Nordjylland. Veteran Oasen modtager 100 kr. pr. solgt trøje. Trøjen kan købes her.

Afstemningen om at modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2017 slutter fredag den 24. februar kl. 10.00. Vinderen vil blive afsløret lørdag den 25. februar. Der kan stemmes her.

'