AaB besejret i første test

14. januar 2017 kl. 20:01

Hoffenheim-kamp010Cheftræner Morten Wieghorst havde valgt at stille til start med en god blanding af unge og erfarne kræfter til dagens testkamp, hvor de blev spilletid til i alt 20 spillere.

Det var således værterne fra Hoffenheim der lagde bedst fra land, hvor man omgående pressede AaB tilbage på egen halvdel og tiltvang sig det spillemæssige overtag.

Allerede efter tre minutter måtte gæstespiller Lorenzo Gordinho cleare bolden væk på stregen, og kort efter var tyskerne atter nærgående med et skudforsøg over mål.

Efter ti minutters spil måtte Nicolai Larsen dog hente bolden ud af nettet. En opspilsfejl hos AaB gav en stor mulighed til hjemmeholdet, som Nadiem Amiri let kunne omsætte til 1-0 føring.

Målet betød dog ikke at det blåklædte hjemmehold løsnede foden fra gaspedalen, og i flere omgange var de boldsikre tyskere tæt på at fordoble føringen. Nicolai Larsen måtte således hive en stor redning ud af ærmet efter 17 minutters spil, og igen to minutter senere, for at forhindre yderligere en scoring.

Det høje tyske pres gave svære arbejdsbetingelser for AaB’erne, der ofte blev tvunget til at sparke bolden væk med efterfølgende boldtab til følge.

Hoffenheim-kamp004Først kort efter den halve time så man en nordjysk opblomstring med højt pres på modstanderen og et par gode omstillinger og tilløb til chancer.

Desværre mistede AaB’erne bolden ved en af disse omstillinger, hvilket Hoffenheim var hurtige til at straffe. Bolden blev sendt i feltet, hvorefter der blev afleveret på tværs i det lille felt, og til sidst kunne hjemmeholdets Steven Zuber heade bolden i nettet til 2-0 uden chance for Nicolai Larsen.

Fra anden halvlegs start kom AaB lidt bedre med i kampen, dog uden at skabe deciderede målchancer.

På den hele time kom også første reelle skud på mål, men Oliver Abildgaards forsøg røg en meters penge over overliggeren.

Hoffenheim-kamp001Med syv gennemførte ind- og udskiftninger fra cheftræner Morten Wieghorst var det ikke overraskende, at tyskerne atter kunne presse AaB langt tilbage på egen banehalvdel. Her sværmede man igen omkring AaB-feltet, dog uden scoringer til følge.

I stedet kunne AaB i slutfasen havde reduceret den tyske føring. Først ved Marco Ramkilde, der på en lang bold frem ad banen sled sig fri af sin oppasser, men måtte se sin afslutning reddet, hvorefter Robert Kakeeto i kampens sidste minut fikst vippede bolden til Sebastian Grønning på kanten af feltet. Grønning måtte dog også se sin afslutning pareret.

Søndag morgen sætter AaB-truppen atter kurs mod Aalborg, og allerede torsdag venter næste testkamp når Hobro gæster kunstgræsbanerne på Hornevej.

Sammendrag og reaktioner på lørdagens kamp følger i løbet af søndag på AaB TV.