Vidste du om AaB og Lyngby Boldklub...

3. december 2016 kl. 10:42

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 50 mellem AaB og Lyngby Boldklub. Statistikken siger 19 sejre til AaB, 14 uafgjorte og 16 nederlag samt en målscore på 77-57 i AaB’s favør.

Lyngby-4- at dysten mandag aften bliver første gang i mere end fire og et halv år, at AaB tager imod Lyngby Boldklub til en Alka Superligakamp på Nordjyske Arena. De senere år har det stort set været ensbetydende med tre point til AaB, idet AaB har vundet seks ud af de seneste syv Alka Superliga-hjemmekampe mod Lyngby Boldklub.

- at AaB har tabt de to seneste Alka Superligakampe mod Lyngby Boldklub, begge på Lyngby Stadion. AaB har imidlertid aldrig tabt tre Alka Superligakampe i træk til Lyngby Boldklub.

- at klubberne senest mødte hinanden i Aalborg, da det 11. marts 2012 sluttede 1-0 til AaB efter en tidlig fuldtræffer af Anders Due. Fire mand fra den nuværende AaB-trup var på banen i dette opgør personificeret i Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann og Rasmus Würtz.

- at fra den nuværende AaB-trup har blot Rasmus Würtz (1 mål) og Thomas Enevoldsen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Lyngby Boldklub.

- at ud af de 49 tidligere Alka Superligakampe har AaB scoret først i 19 tilfælde, hvilket har resulteret i 14 sejre, tre uafgjorte og to nederlag. Omvendt har Lyngby Boldklub scoret kampens første mål i 26 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, syv uafgjorte og 14 nederlag.

- at AaB tidligere har spillet to DM-kampe på datoen 5. december. Begge kampe endte uden sejr til AaB, senest et nederlag på 2-0 på udebane mod SønderjyskE i 2009.

- at AaB har fået point i de fem seneste Alka Superliga-hjemmekampe afviklet på en mandag (4V-1U-0T). Ved to tidligere lejligheder har Lyngby Boldklub været modstanderen for AaB på Nordjyske Arena på en mandag, 1991 og 2011, og begge gange endte kampen med en sejr til Lyngby Boldklub på 2-1.

- at AaB’s mest målrige Alka Superligakamp i december var mod netop Lyngby Boldklub i 2007. I det mindeværdige opgør på Nordjyske Arena vendte AaB 0-3 til 5-3 efter pletskud af Andreas Johansson, Thomas Enevoldsen, to gange Jeppe Curth og Rade Prica. Udover Thomas Enevoldsen er Kasper Risgård mandag aften en mulig genganger fra den kamp.

- at AaB i indeværende sæson har været meget lidt scorende lige inden og lige efter pausen. Således er kun to af AaB’s 20 scorede mål faldet i intervallet 31’-60’, hvorimod de øvrige scoringer er ligeligt fordelt på 1’-30’ og 61’-90’.

- at AaB traditionelt haft det godt med mandag aftens dommer Lars Christoffersen som opmand i Alka Superligakampe på Nordjyske Arena, idet det er blevet til point i otte ud af ni tidligere tilfælde (6V-2U-1T).

- at AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2016 går ubeskåret til Broen Aalborg, som efter efterårets ti første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 65.069 kr. Køb i forsalg din billet til opgøret mod Lyngby Boldklub her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'