U-holdene sluttede efteråret mod FC Nordsjælland

30. november 2016 kl. 15:10

U/19: 1-1 mod FC Nordsjælland

Tirsdag eftermiddag ventede efterårets sidste opgave for AaB’s U/19-mandskab, der mødte FC Nordsjælland på udebane.

Jonathan Stæhr

Værterne startede bedst og havde bolden i størstedelen af første halvleg, hvor målet dog blev holdt rent i begge ender.

De nordjyske drenge holdt snor i FC Nordsjælland gennem en solid arbejdsindsats, men på dagen var hjemmeholdet stærkest.

I anden halvleg slog FC Nordsjælland mønt af deres spillemæssige overtag med en scoring et kvarter før tid.

AaB var dog kommet bedre med i kampen efter pausen, og kort efter satte Jonathan Stæhr (billedet) en pointgivende udligning i kassen på et hovedetstød efter indlæg fra Mathias K. Andersen.

Kampen endte således 1-1, og cheftræner Lars Stenagaard var tilfreds med, at det lykkedes at få point med fra kampen på trods af, at hjemmeholdet havde vist de klart bedste takter gennem kampen.

- Som kampbilledet blev, kan vi være svært glade for, at vi får point med fra kampen. Vi var meget pressede, og boldbesiddelsen var vel omkring 80/20 i deres favør i første halvleg, men i anden halvleg får vi rettet til og kommer bedre med. Vi arbejder godt for hinanden og løer en masse meter, og det var stærkt at se den del fungere, når vi spiller mod det på dagen klart bedste hold, vi har mødt.

- Med pointene i de sidste to kampe har vi nu fået krog i midtertabellen, og det giver et helt andet udgangspunkt til foråret, hvor vi kan spille med midt i tabellen og få lagt afstand til holdene under os. Der har været fremgang især til træning især i den seneste periode, og den del skal vi gerne fortsætte med, siger Lars Stensgaard til aabsport.dk.

Holdet har nu et par træningspas tilbage inden vinterpausen, som varer indtil slutningen af februar. Her venter Randers Freja på udebane i forårets første opgør.

 

U/17: 3-2-nederlag mod FC Nordsjælland

Efter U/19-kampen stod den på U/17-opgør mellem AaB og FC Nordsjælland på Right to Dream Park i Farum, og her måtte AaB’s U/17-mandskab se sig slået med 3-2.

Nicolai-Laursen

AaB-drengene fik i første halvleg en række rigtig gode muligheder, som fortrinsvist opstod gennem hurtige omstillinger, da hjemmeholdet gav meget plads i bagrummet.

På én af mulighederne kunne Nicolai Laursen (billedet) sætte bolden ind efter et gennembrud i venstre side, og det kunne med mere effektivitet foran mål havde blevet til mere.

Hjemmeholdet viste til gengæld stor effektivitet og fik scoret to gange, og derfor var AaB bagud 2-1 ved pausen.

I starten af anden halvleg scorede FC Nordsjælland til 3-1, men AaB svarede hurtigt igen med en reducering. Lukas Klitten var gået med i feltet og sendte klinisk bolden ind ved fjerneste stolpe til 3-2.

Efterfølgende var værterne mest på bolden, men gæsterne arbejdede på at fremtvinge udligningen på omstillinger. Til sidst lykkedes det at få sat udligningen ind ved et frispark, der blev sendt i feltet, men dommeren valgte til stor frustration for gæsterne at dømme frispark til FC Nordsjællands målmand.

De sidste ti minutter blev spillet ti mod ti, da to spillere måtte udgå med hjernerystelse efter en hovedstødsduel, og begge hold havde forinden brugt alle tre udskiftninger. Det fik kampen ud af rytme, og de sidste minutter var præget af indianerbold, mens AaB jagtede en udligning. Det blev dog ved 3-2 til værterne i efterårets sidste kamp.

- Vi har en klar gameplan, som vi følger rigtig fint. Vi skaber gennem kampen en god håndfuld store chancer, og det burde vi kunne få point ud af. FC Nordsjælland var dog også okay spillende, og det var generelt en god og jævnbyrdig kamp, hvor de var en anelse skarpere på deres chancer.

- Vi overvintrer på en plads i subtoppen med samme pointantal som sidste efterår, hvor vi endte med at være millimeter fra medaljer, så nu må udgangspunktet for foråret være at forsøge at komme med i medaljeræset. Vi har ikke tabt en kamp med mere end ét mål, og derfor kunne vi potentielt have fået point i alle kampe, men vi har ikke været kyniske nok til at få det antal point, som spillet har rakt til. Hvis vi skal med i medaljekampen, så skal vi i højere grad kende vores besøgelsestid i foråret, siger cheftræner Adam Harell til aabsport.dk.

U/17-mandskabet ligger efter tirsdagens opgør på tredjepladsen i U/17 Ligaen med to flere spillede kampe end de øvrige tophold og kan se frem til at starte forårssæsonen på udebane mod Randers Freja i slutningen af februar.

'