Risgård sikrede point i Haderslev

29. november 2016 kl. 20:00

Kasper Risgårds scoring fra straffesparkspletten i det 73. minut sikrede AaB point for anden kamp i træk, da AaB tirsdag aften mødte SønderjyskE på Sydbank Park i Haderslev.

SonderjyskE1

Forinden var hjemmeholdet kommet foran via et inddirekte frispark i det lille målfelt, men Hele Nordjyllands Hold fik kæmpet sig tilbage i anden halvleg.

I forhold til sejren over Randers FC i den seneste runde af Alka Superligaen var der genvalg til alle spillere. Således var det de samme elleve, der gik på banen fra start.

Fem minutter var spillet af opgøret, da værterne kom til kampens første mulighed efter et hjørnespark, men AaB fik clearet. Kort efter var de nordjyske gæster på rov i modsatte ende.

Christian Bassogog kom i samarbejde med Frederik Børsting frem til en chance i feltet, og han valgte uselvisk at lægge bolden ind mod Børsting, men indlægget manglede den sidste præcision.

Efter ti minutter blev SønderjyskE tildelt et inddirekte frispark i AaB’s felt, da dommeren vurderede, at Nicolai Larsen samlede bolden op efter en tilbagelægning. På frisparket kunne Marc Dal Hende fra få meters afstand sende bolden op i nettaget til SønderjyskE-føring på 1-0.

AaB forsøgte hurtigt at komme tilbage på sporet, og få minutter efter scoringen spillede Christian Bassogog bolden i feltet til Frederik Børsting, der hårdt presset fik sendt en afslutning af sted, som SønderjyskE-målmand Lukas Fernandes tog sig af.

SonderjyskE2

Marco Meilinger kom meget tæt på en udligning efter knap tyve minutter efter flot afspil fra Christian Bassogog, men Meilinger blev bremset i sidste øjeblik, inden at han kunne få afsluttet.

Få øjeblikke efter afsluttede Kasper Risgård fra distancen i en periode af kampen, hvor AaB generelt havde godt fat i spillet.

Værterne fik dog løbende mere fat i bolden, og frem mod pausen var det en lige affære med sporadiske fremstød mod begge mål.

Nogle minutter før pausen kom AaB gennem et velspillet angreb frem til en god chance til Marco Meilinger, men hans afslutning blev blokeret til hjørnespark.

Kort efter var Frederik Børsting tæt på at komme alene igennem på en friløber, men Pierre Kanstrup nåede at fange ham i opløbet.

Efter pausen kom hjemmeholdet ud med meget energi, og kort inde i anden halvleg kom Nicolaj Madsen lidt tilfældigt til skud, men han sendte den over mål.

AaB-målmand Nicolai Larsen måtte i halvlegens indledende fase også i arbejdstøjet et par gange. AaB holdt dog stand, men havde selv svært ved at komme til chancer.

SonderjyskE5

Det lavede indskiftede Jannik Pohl om på godt tyve minutter før tid, da han kom frem til skud efter en god bold fra Magnus Christensen. Pohls hårde afslutning blev dog reddet.

Kort efter nedlagde Pierre Kanstrup Jakob Ahlmann i feltet, og Kaper Risgård omsatte sikkert til udligning til 1-1.

Et kvarter før tid kom gæsterne tæt på efter en farlig dødbold, men på mirakuløs vis fik Nicolai Larsen reddet AaB.

AaB’s sidsteskanse havde igen en afgørende redning ti minutter før tid, da Kees Luijckx headede på mål, og Marc Pedersen fik også afsluttet over mål kort efter.

Gennem fem minutters tillægstid fik AaB holdt stand, og Hele Nordjyllands Hold kunne dermed for anden kamp i træk sætte point på kontoen via Kasper Risgårds udligning fra straffesparkspletten.

Næste udfordring i Alka Superligaen er hjemmekampen mod Lyngby, som samtidig er AaB’s sidste hjemmekamp i dette efterår. Kampen spilles på Nordjyske Arena mandag den 5. december kl. 20.00.

SonderjyskE4

AaB donerer 1 krone pr. tilskuer til hjemmekampe i Alka Superligaen til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2016 går ubeskåret til Broen Aalborg, som efter efterårets ti første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 65.069 kr.

Køb dine billetter til opgøret her.

Matchfacts – Alka Superligaen, grundspil 19. spillerunde
SønderjyskE-AaB 1-1 (1-0)
12. min 1-0 Marc Dal Hende, 73. min 1-1 Kasper Risgård.
Advarsler SønderjyskE: Marc Pedersen (28), Janus Drachmann (36), Pierre Kanstrup (71).
Advarsler AaB: Jakob Blåbjerg (33), Kasper Risgård (58), Magnus Christensen (61), Rasmus Würtz (81), Jakob Ahlmann (90).
3.748 tilskuere på Sydbank Park

SønderjyskE (4-1-4-1): Lukas Fernandes, Marc Pedersen, Pierre Kanstrup, Kees Luijckx, Marc Dal Hende, Janus Drachmann (74: Sakari Mattila), Troels Kløve, Nicolaj Madsen (92: Philip Zinckernagel), Marcel Rømer, Nicolaj Ritter (80: Simon Kroon), Mikael Uhre.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Jakob Blåbjerg, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger (55: Thomas Enevoldsen), Rasmus Würtz, Magnus Christensen (83: Casper Sloth), Kasper Risgård, Christian Bassogog (62: Jannik Pohl), Frederik Børsting.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt.