Special Olympics opvisningskamp når AaB gæster FCM

14. oktober 2016 kl. 13:25

Opgøret er et led i den såkaldte ALPI Cup, hvor Special Olympics fodboldspillere fra henholdsvis Aalborg, FC Midtjylland, Aarhus og Odense vil spille opvisningskampe mod hinanden på MCH Arena, når Alka Superligaklubberne fra AaB, AGF og OB gæster Herning.

Ligeledes  spiller I.H Aalborg og FCM Special Olympics returkamp på Nordjyske Arena, når de to Superligamandskaber igen tørner sammen i foråret 2017. 

I.H Aalborg - Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg - tilbyder tilpasset handicapidræt for alle - og er

landets største handicapidrætsklub med 20 forskellige idrætsgrene, som dyrkes af ca. 400 aktive medlemmer.

Klubbens fodboldafdeling har ca. 40 spillere og har en samarbejdsaftale med Aalborg Chang om at bruge deres baner, klubhus, rekvisitter og omklædning. 

Carsten Christoffersen, fodboldtræner for I.H Aalborg fortæller: 

- Hos os er intet handicap for stort eller for småt. Vi har idræt på alle niveauer og for alle aldersgrupper. Vi har fokus på idræt og sundhed, velvære og motion Vi er 100 hjælpere, trænere og ledere, som sørger for kvalificeret træning til alle. Vi udvikler os hele tiden og starter nye idrætsgrene op, når behovet er der. Senest taekwondo, badminton og Kidz håndbold.

-Spillerne glæder sig vildt til at skulle spille sammen med AaB. Vores spillere følger jo superligaholdet – og nu kommer de pludselig tæt på. Det bliver en stor oplevelse, slutter Carsten Christoffersen.

 

Fakta

Special Olympics er verdens største sportsorganisation for udviklingshæmmede børn og voksne.

Special Olympics organiserer og udvikler idræt for udviklingshæmmede.

Organisationen blev stiftet i USA af Kennedy-familien i 1968.

I dag har Special Olympics organisationer i over 170 lande, og mere end 4 mio. mennesker med udviklingshandicap deltager i Special Olympics’ aktiviteter.

Dansk Handicap Idræts-Forbund repræsenteret Special Olympics i Danmark

 

(Tekst: FC Midtjylland og aabsport.dk)

'