AaB tabte efter dramatisk afslutning

2. oktober 2016 kl. 14:45

AaB havde overtaget kampen igennem, men i den hektiske afslutning på kampen fik AaB ikke udnyttet et straffespark, og gæsterne scorede i stedet det vindende mål fra straffesparkspletten.

Soenderjyske07

Kampen blev spillet i til tider massivt regnvejr, og kort før pausen måtte den endda midlertidigt afbrydes.

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen ude mod Silkeborg I.F. i mandags havde AaB tre ændringer i startopstillingen, hvor Joakim Mæhle, Rasmus Würtz og Casper Sloth afløste Jakob Blåbjerg, Magnus Christensen og Jannik Pohl.

Foran hjemmepublikummet på Nordjyske Arena viste AaB fra start godt initiativ, og allerede i det første minut fik godt samspil mellem Christian Bassogog og Joakim Mæhle fremtvunget et frispark, som Marco Meilinger var tæt på at sende direkte i mål.

Få minutter senere kom Edison Flores i en god position til en hurtig omstilling, og den tekniske peruvianer satte en mand og sendte bolden på tværs med ydersiden. Bolden lå godt til Patrick Kristensen, men den endte ved Christian Bassogog, der var i en offsideposition.

I det 12. minut var Marco Meilinger tæt på at nå frem til en sukkerbold fra Joakim Mæhle, men hårdt presset af sin oppasser nåede han lige præcis ikke frem til bolden før Lukas Fernandes i gæsternes mål.

Efter knap tyve minutter opstod endnu en mulighed via Joakim Mæhle på højre back. Den unge AaB’er fik sendt en høj, dyb bold i sin retning, og han headede bolden tilbage i banen til Casper Sloth, der fik afsluttet fornuftigt første gang.

Et par minutter efter var det tæt på at blive kampens første mulighed til gæsterne via en friløber, men Kasper Pedersen og Markus Holgersson fik i fællesskab lukket ned.

Soenderjyske01

Knap en halv time inde i første halvleg viste samspillet mellem Christian Bassogog og Joakim Mæhle sig værdifuldt i AaB’s højre side. Sidstnævnte slog en bold i feltet til Edison Flores, der var tæt på at komme til skud i det lille målfelt.

Gæsterne tog mange folk med frem ved standardsituationerne, men AaB kom godt op og fik clearet. Efter godt en halv time lykkedes det dog gæsterne af få afsluttet ved et langt indkast, da Mikael Uhre fik sendt et kikset saksespark forbi mål.

I det 32. minut blev Edison Flores nedlagt i straffesparksfeltet med en tackling bagfra, men dommerens fløjte forblev tavs.

Herefter havde gæsterne to gode muligheder i det 35. minut, hvor først Simon Kroon og dernæst Troels Kløve sendte skud over mål. Sidstnævnte mulighed var gæsternes største indtil videre.

Lidt efter tog lynhurtige Christian Bassogog turen fra egen banehalvdel ned til modstandernes felt, hvor han med en snu skudfinte kom i en god position til afslutning, men hans ellers kvalificerede skud mod fjerneste stolpe blev blokeret.

I det 39. spilleminut blev kampen midlertidigt afbrudt af dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen på grund af risiko for lynnedslag, men faren drev heldigvis over, og efter at der var blevet sagt god fra Aalborg Lufthavn, blev kampen genoptaget på Nordjyske Arena.

Kort efter kampen var blevet genoptaget sendte Marco Meilinger et giftigt frispark i feltet, og Kasper Pedersen fik forlænget det mod Edison Flores ved bageste stolpe, men Lukas Fernandes kom ud af sit mål og fik hænderne på.

Soenderjyske11

AaB kom til en god mulighed i det 53. minut efter fremragende kombinationer mellem Edison Flores og Christian Bassogog midt på banen, og det endte ud i en skudmulighed til Joakim Mæhle, der dog måtte se sit forsøg reddet.

Fire minutter fik Mikael Uhre afsluttet på et fladt indlæg fra kanten, og i modsatte ende satte Kasper Risgård kort efter hovedet på et indlæg fra Joakim Mæhle.

AaB dikterede spillet og forsøgte at lirke gæsternes forsvar op, og det gav plads til omstillinger til gæsterne, og efter godt en time kunne Nicolaj Madsen afslutte efter en sådan omstilling, men et stykke over målet.

Marco Meilinger fik i det 66. minut sendt en god afslutning af sted mod mål efter en nedfaldsbold, men skuddet gik forbi mål.

Efter en rolig periode på ti minutter kom gæsterne til en afslutning, som indskiftede Philip Zinckernagel sendte i favnen på Nicolai Larsen i AaB’s mål.

Kort efter tog Edison Flores sagen i egne hænder og skød på mål langt udefra, men hans kraftfulde skud gik et stykke forbi.

Soenderjyske12

Med ti minutter igen tog indskiftede Jannik Pohl et godt raid frem i banen, og han blev nedlagt bagfra, hvilket denne gang blev takseret til straffespark. Marco Meilinger gik til bolden, men målmanden reddede. Jannik Pohl afsluttede første gang på riposten, men heller ikke her gik bolden i mål.

Kort før tid blev gæsterne tildelt et straffespark, og Simon Kroon scorede efterfølgende til 0-1.

AaB sendte alle mand frem for at søge udligningen, og gæsterne kom i en omstilling, hvor Simon Kroon endte med at skyde bolden i sidenettet.

Trods en hektisk jagt på udligning til sidst endte det ved 0-1, og AaB må rette blikket mod næste kamp, som spilles på udebane mod FC Midtjylland søndag den 16. oktober.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 12. spillerunde
AaB-SønderjyskE 0-1 (0-0)
90. min 0-1 Simon Kroon.
Advarsler AaB: Marco Meilinger (38), Casper Sloth (48), Frederik Børsting (88), Rasmus Würtz (89), Kasper Risgård (90).
Advarsler SønderjyskE: Troels Kløve (65), Nicolaj Madsen (86), Simon Kroon (87).
5.185 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen, Marco Meilinger (83: Frederik Børsting), Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Casper Sloth (78: Magnus Christensen), Edison Flores, Christian Bassogog (75: Jannik Pohl).

SønderjyskE (4-4-2): Lukas Fernandes, Marc Pedersen, Pierre Kanstrup, Kees Luijckx, Mark Dal Hende, Simon Kroon, Janus Drachmann, Marcel Rømer, Troels Kløve (73: Philip Zinckernagel), Nicolaj Madsen, Mikael Uhre.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.