Fortjent AaB-nederlag mod Lyngby

19. september 2016 kl. 21:39

I en kamp, der til tider var præget af en del individuelle fejl og chancer i begge ender tog hjemmeholdet fortjent sejren efter en scoring kort inde i anden halvleg. Begge hold ramte undervejs træværket.

Lyngby-1

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen mod Brøndby I.F. otte dage tidligere på Nordjyske Arena havde AaB to ændringer i startformationen, hvor Joakim Mæhle og Edison Flores afløste Markus Holgersson og Frederik Børsting.

Lyngby fik kampens første mulighed, da Frederik Gytkjær kom alene igennem i en overtalssituation med Mikkel Rygaard med på midten. AaB-keeper Nicolai Larsen kom dog hurtigt ud og lukkede ned for tværpasningen fra Gytkjær.

Kort efter var det tæt på at blive en chance til AaB, da Christian Bassogog drev bolden frem mod Lyngby-feltet, men afleveringen i dybden til Marco Meilinger kom en anelse for sent.

Ti minutter inde i opgøret blev Thomas Enevoldsen nedlagt på kanten af feltet, og Marco Meilinger gik til bolden. Dog endte den lige i Lyngby-muren.

Få minutter efter kom Edison Flores fint igennem i samspil med Patrick Kristensen, men det flade indlæg på tværs blev opsnappet af Jesper Hansen i Lyngby-målet.

Lyngby fik efter et kvarter kampens hidtil største mulighed, da en fejlslået tværpasning fra Jakob Blåbjerg satte gang i en omstilling. Frederik Gytkjær førte bolden mod feltet og fandt Mikkel Rygaard, der fra en helt fri position skød bolden et godt stykke over målet.

Lyngby viste sig generelt ivrige efter at udnytte omstillinger, og flere gange kom der pres på AaB-defensiven.

Efter en livlig indledning på kampen faldt der halvvejs i første halvleg mere ro over spillet. AaB fik mere fat i spillet, men spillet fordelte sig mest omkring den centrale del af banen.

Lige inden pausen var AaB tæt på at kunne bringe sig foran i flere omgange. Først var det Patrick Kristensen, der fik en dybdebold, som han mistede kontrollen over, men Lyngby-backen Jeppe Brandrup lagde en farlig aflevering på tværs, som Edison Flores var hurtigt over og afsluttede på og derved fremtvang en refleksredning fra Lyngby-keeperen.

Derefter var det både ved et hjørnespark og et indlæg kort efter tæt på, at bolden kunne have endt i netmaskerne. Det blev dog ved 0-0 indtil pausen.

Lyngby-2

Fem minutter inde i anden halvleg kom hjemmeholdet foran. En lang bold blev sendt til Kristoffer Larsen, og Joakim Mæhle satsede med en glidende tackling, som ikke fik bremset Lyngby-spilleren, der kunne sende bolden i mål på tæt hold bag en chanceløs Nicolai Larsen.

AaB satte prompte tempoet op og gik mere i pres for at søge den udlignende scoring, og fire minutter efter forsøgte Kasper Risgård sig fra distancen efter godt oplæg fra Edison Flores.

Bolden kunne også med lidt held have endt i Lyngbys mål kort efter som følge af et fladt indlæg fra Joakim Mæhle, som flere AaB’ere stod i kø for at forsøge at liste over stregen.

Christian Bassogog testede desuden stolpen i det 58. minut efter en fejl i Lyngby-forsvaret, der åbnede for fri skudposition fra kanten af feltet, men bolden røg i spil igen via opstanderen.

I modsatte ende blev der slået et giftigt Lyngby-indlæg i den næste aktion, men AaB-forsvaret fik afværget i situationen.

AaB blev mere og mere farlige gennem direkte spil, og Thomas Enevoldsen kom efter en times spil alene igennem, men blev vinket offside.

I det 73. minut fik AaB et frispark i en gunstig position uden for Lyngbys felt, og denne gang var det Thomas Enevoldsen, der sendte bolden af sted med stor kvalitet, og kun via en afretning gik bolden forbi mål.

Lyngby kom til en stor mulighed i det 75. minut, hvor Jesper Christjansen kom alene igennem, og han hamrede bolden på ydersiden af stolpen.

Lyngby-3

I kampens sidste fase arbejdede AaB gennem et hårdt pres på at få lirket hjemmeholdets defensiv op, og i tillægstiden sendte anfører Rasmus Würtz et fantastisk langskud af sted, og Jannik Pohl havde lige inden slutfløjt et hovedstød på stolpen, men bolden ville ikke ind.

Det blev dermed et smalt nederlag til AaB i aftenens udekamp mod Lyngby Boldklub, og holdet må rette blikket mod næste kamp, der spilles allerede på torsdag kl. 20.00, når Viborg F.F. gæster Nordjyske Arena.

Køb billetter til opgøret mod Viborg F.F. her.

Husk, at du ved fremmøde på Nordjyske Arena sammen med AaB donerer 1 kr. til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2016 går ubeskåret til Broen Aalborg, som efter efterårets tre første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 38.219 kr.

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 9. spillerunde
Lyngby Boldklub-AaB 1-0 (0-0)
50. min 1-0 Kristoffer Larsen.
Advarsler Lyngby Boldklub: Kristoffer Larsen (6), Casper Højer Nielsen (57), Jesper Christjansen (73), Jeppe Brandrup (84).
Advarsler AaB: Jakob Blåbjerg (90).
2.648 tilskuere på Lyngby Stadion.

Lyngby Boldklub (4-2-3-1): Jesper Hansen, Jeppe Brandrup, Hallgrimur Jonasson, Thomas Sørensen, Casper Højer Nielsen, Martin Ørnskov, Jesper Christjansen, Lasse Fosgaard, Mikkel Rygaard (59: Bror Blume), Kristoffer Larsen (59: Jeppe Kjær), Frederik Gytkjær (79: Philip Rasmussen).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Patrick Kristensen (83: Frederik Børsting), Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Edison Flores (77: Sebastian Grønning), Thomas Enevoldsen, Christian Bassogog (84: Jannik Pohl).

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.