AaB pligtsejrede mod Nørresundby

7. september 2016 kl. 19:48

NFB-1I forhold til seneste kamp i Alka Superligaen mod AGF havde cheftræner Lars Søndergaard foretaget hele ni ændringer i startopstillingen, således at Carsten Christensen, Joakim Mæhle, Bardhec Bytyqi, Frederik Børsting, Magnus Christensen, Robert Kakeeto, Rasmus Thellufsen, Thomas Enevoldsen og Sebastian Grønning alle startede på banen.

Her var der således debut til Bardhec Bytyqi, der dermed blev den sjette og sidste af de nyoprykkede AaB-talenter der fik officiel spilletid i AaB-trøjen.

Opgøret på det udsolgte Lindholm Høje Stadion blev indledt med et hjørnespark til hjemmeholdet efter to minutters spil, hvilket førte til opgørets første skud på mål, som Carsten Christensen dog sikkert kunne gribe.

AaB overtog omgående taktstokken i kampen, og Thomas Enevoldsen kunne efter fem minutter teste målmand Thomas Nielsen i NFB-målet, inden Robert Kakeeto efterfølgende forsøgte at finde Enevoldsen i dybden, men afslutningen fra AaB-angriberen blev blokeret.

NFB-5En omstilling til AaB efter 12 minutter endte med en hovedstødschance til Sebastian Grønning, der dog headede et stykke forbi. Denne taktik fulgte AaB’erne flere gange, hvor der blev sendt indlæg i feltet mod angriberne, dog uden succes.

Efter 20 minutter intensiverede AaB presset på Jyllandsserieholdet, og efter en længere boldbesiddelse måtte NFB-keeper Thomas Nielsen vifte Robert Kakeetos forsøg over mål.

Fem minutter senere måtte værterne så kapitulere, da Markus Holgersson kom først på en hjørnesparksbold og med hovedet fornemt dirigerede bolden ind ved den fjerneste stolpe til en fuldt fortjent 1-0 føring.

På den halve time var Thomas Enevoldsen tæt på at fordoble føringen, da han firsttimede en afslutning mod det ene målhjørne, men målmand Thomas Nielsen fik pareret bolden på overliggeren og ud til hjørnespark.

Umiddelbart efter dette slog Nørresundby dog en farlig kontra, hvor kun et flot indgreb fra målmand Carsten Christensen afværgede en afslutning i det lille felt fra Azhe Dorsen.

I modsatte ende måtte Enevoldsen igen se et skud reddet, inden Rasmus Thellufsen otte minutter før pausen ikke fik nok fart i sin afslutning kort inde i hjemmeholdets straffesparksfelt.

NFB-42-0 målet faldt med tre minutter til pausen, da debutanten Bardhec Bytyqi fik masser af tid og plads til fra venstre side at slå et perfekt indlæg i panden på Thomas Enevoldsen, der kvitterede med at styre bolden utageligt i mål.

Hjemmeholdet kunne dog have reduceret i første halvlegs tillægstid, da Aske Andersen fra nært hold headede et indlæg få centimeter over Carsten Christensens mål.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da Thomas Enevoldsen kunne fordoble sin målkonto efter fint forarbejde af Joakim Mæhle på højrekanten, der gav Enevoldsen plads til at vende i straffesparksfeltet, hvorfra bolden sikkert blev placeret i nettet til 3-0 føring.

Dermed var kampen reelt afgjort, og cheftræner Lars Søndergaard sendte kort efter både Morten Rokkedal og Jannik Pohl på banen, mens Kasper Pedersen og Thomas Enevoldsen kunne tage plads på bænken.

NFB-8Efter 59 minutters spil kom AaB yderligere i front, da Sebastian Grønning med et følt hovedstød styrede bolden over Thomas Nielsen i Nørresundby-målet til sin første officielle scoring i AaB-trøjen, og AaB’s fjerde på dagen.

Mindre end 30 sekunder senere var Jannik Pohl særdeles tæt på at sende AaB yderligere i front, men i stedet var det Nørresundby der fik reduceret til 1-4. Markus Holgersson begik et kluntet straffespark, som Rasmus Højer sikkert omsatte for hjemmeholdet.

Reduceringen til trods var det fortsat AaB der sad på begivenhederne, hvor chancerne i flere omgange kom som perler på en snor.

Jannik Pohl, Rasmus Thellufsen og Sebastian Grønning kunne således alle have scoret inden kampens sidste tyve minutter, hvor også Frederik Børsting måtte se sit flade, hårde skud reddet til hjørnespark, inden han lod sig udskifte med Rasmus Würtz, der spillede kampens sidste minutter på den centrale midtbane.

Indskiftede Pohl måtte efterfølgende se et flot hovedstødsmål underkendt for offside, men i kampens sidste minut kunne Pohl alligevel sende AaB yderligere i front med 5-1, da han tæt under mål udnyttede en ripost fra målmand Thomas Nielsen, der blot kunne halvklare Sebastian Grønnings forsøg.

5-1 blev også slutfacit på kampen og dermed er AaB sikkert videre i DBU Pokalen.

Søndag gælder det dog Alka Superligaen, hvor Brøndby I.F. kl. 18.00 gæster Nordjyske Arena i et ægte topbrag.