Opdatering på U-hold og DS i weekenden

22. august 2016 kl. 11:10

U/19

AaB U/19 Liga spillede lørdag lige op med FC København, og det blev til 1-1 udekampen.

Anders Harpoeth Oestergaard

Kampens indledende var meget hektisk og bød på mange dueller, men efter ti minutters spil satte hjemmeholdet sig på spillet og fik bragt sig foran med 1-0 kort efter.

Scoringen fik sat gang i AaB, der pressede på for en hurtig udligning. Den kom efter 23 minutter, hvor målmand Markus Iversen sendte en lang bold ned bag hjemmeholdets forsvar, og centerforsvarer Anders Harpøth Østergaard (billedet) var blevet fremme efter et hjørnespark og kunne kvittere for oplægget ved at sparke udligningen i mål.

Anden halvleg startede som første med en del dueller, og hjemmeholdet var mest på bolden. Det gav dog plads til en del AaB-omstillinger. Mads Stefansen var tæt på at udnytte én af disse midt i anden halvleg, da han ramte stolpen efter godt forarbejde af Marco Ramkilde og Mathiasen i højre side.

Markus Iversen nåede at diske op med en fantastisk redning på stregen, inden dommeren fløjtede opgøret af, som altså sluttede 1-1 i København.

Cheftræner for holdet, Anders Damgaard, var efter kampen godt tilfreds med indsatsen i kampen:

- Vi kan være godt tilfredse med et point i kampen, og vi får vist, at vi stadig lægger lag på. Vi møder et stærkt FC København-mandskab, som vi formår at spille lige op med, selvom de er mest på bolden. Det kunne have gået begge veje, og vi er tæt på at kunne have taget tre point. Det var en kamp, der især var udviklende for vores 99’ere, da den blev spillet på et højt niveau fodboldmæssigt og intensitetsmæssigt, lyder det fra Anders Damgaard efter kampen.

Næste udfordring for holdet er lørdag den 27. august kl. 13.00, hvor det gælder Vejle på hjemmebane.

U/17

AaB’s U/17-mandskab kom godt fra start i lørdagens udekamp mod FC København og var foran med 3-0, men endte med at sætte føringen over styr.

Mikkel Kaufmann

De nordjyske drenge viste rigtig stor effektivitet fra kampens start, og Mikkel Kaufmann (billedet) satte den første scoring ind på kampens første chance.

Herefter lagde Klitten bolden op til en flot scoring, der blev sat ind af Søren Tegnstedt, inden det også blev til en 3-0-føring til AaB på mål af Jeppe Pedersen. Spillemæssigt havde kampen været jævnbyrdig, men AaB’ernes store koldblodighed havde gjort forskellen.

Hjemmeholdet FC København kom sidenhen tilbage i kampen og fik inden pausen først reduceret til 1-3 på straffespark, hvorefter de reducerede yderligere til pausestillingen 2-3.

Efter pausen viste hjemmeholdet sig stærkest, og de udlignede til 3-3, inden de også bragte sig foran med 4-3.

Det var en kold spand vand i hovedet på AaB-spillerne efter den gode start på kampen, men i kampens slutfase kæmpede de sig tilbage og fik initiativet. Udligningen var særdeles tæt på at komme, og især Anders Bærtelsens hovedstød på indersiden af stolpen kunne med lidt mere held have udløst en forløsende udligning.

AaB endte dog med et samlet nederlag i kampen, og cheftræner Adam Harell var efter kampen ærgerlig over holdets kollaps:

- Det er kritisk, at vi kan falde sammen på den måde i kampen efter den gode start. Som hold er vi endnu ikke nået til et punkt rent organisatorisk, hvor vi kan stille os ned og forsvare os mod et godt hold som FC København. Derfor var vi nødt til at spille vores eget spil, og det lykkes vi godt med især fra kampens start, men set over hele kampen var kvaliteten for dårlig, siger Adam Harell.

Holdet må nu se frem mod næste kamp i U/17 Ligaen lørdag den 27. august kl. 15.15, hvor Vejle kommer på besøg på Hornevej.

DS

AaB’s hold i Danmarksserien spille fredag 1-1 på hjemmebane mod Vatanspor. Hjemmeholdet skabte mange chancer gennem kampen, men første halvleg var uden scoringer.

I anden halvleg var det gæsterne, der bragte sig foran, dabagkæden blev snydt af en stikning, der blev omsat til 0-1.

Ti minutter før tid fik AaB slået tilbage, da midtbanespilleren Michael Stokbro scorede sit tredje mål på tre kampe og bragte balance i regnskabet. Eftergølgende havde AaB flere chancer for at bringe sig foran, men det blev ved 1-1 på Hornevej.

Cheftræner Kenneth Cortsen udtaler efter kampen:

- Vi kom bagud sent i kampen, og set i det lys er det godt med ét point, men set over hele kampen tabte vi to point, da vi var farligst. Vi fik ikke nok slutprodukt på vores angreb, men vi er på rette vej med mange unge spillere i truppen, og vi spiller en rigtig god kamp. Vi skal dog have arbejdet med den taktiske beslutsomhed og forståelse i den defensive organisation, for vi giver et alt for let mål væk i kampen.

Næste kamp spilles lørdag den 27. august kl. 11.00 på udebane mod Lystrup I.F.