Klassikersejr til AaB

28. august 2016 kl. 20:30

Efter en målløs første halvleg kom gæsterne foran lige på den anden side af pausen, men tyve minutter før tid blev kampen vendt på hovedet med to hurtige AaB-scoringer, og Hele Nordjyllands Hold er fortsat ubesejret i Alka Superligaen med femten point efter syv spillerunder.

AGF3

I forhold til det seneste opgør i Alka Superligaen ude mod FC København sidste lørdag havde AaB en enkelt ændring i startelleveren, hvor Casper Sloth afløste Thomas Enevoldsen. Sloth var dermed klar fra start mod sin tidligere klub i aftenens jyske klassiker.

Inden kampen blev fløjtet i gang, modtog Nicolai Larsen blomster og hyldest for at have spillet sin kamp nummer 200 for AaB, hvilket skete i sidste weekends opgør mod FC København.

I en intens indledning på kampen var det gæsterne, der var mest på bolden, og AaB var tvunget til at stå lavt. AaB fik dog stille og roligt spist sig ind på kampen, og efter tyve minutter blev det til kampens første mulighed til Hele Nordjyllands Hold.

Edison Flores fik vist sin tekniske kunnen og satte sin mand på venstre flanke. Herefter slog peruvianeren et godt indlæg, som Marco Meilinger forsøgte at få ram på, men bolden endte ved Patrick Kristensen, der afsluttede fint, men AGF-målmand Aleksandar Jovanovic fik pareret.

Fire minutter senere var Flores endnu en gang på spil med en god aktion og derefter et perfekt indlæg, som lå lige til Casper Sloth, der dog ikke fik ordentligt ram på bolden.

AGF nåede at byde sig kort til i modsatte ende, før AaB igen var på spil. Christian Bassogog modtog bolden og trak ind i banen, hvorefter hans afslutning blev blokeret.

Christian Bassogog fik lige efter fat på bolden og lagde den ind til Edison Flores, der flugtede på kassen, men målmanden kom i vejen.

AGF8

Efter kavalkaden af muligheder til AaB kom gæsterne til en større en af slagsen, da Danny Olsen blev spillet fri lige foran mål, men AaB-målmand Nicolai Larsen var på plads og fik pareret.

Med godt en halv time spillet måtte Kasper Risgård forlade banen, og det gjorde plads til Rasmus Thellufsen, der kom på banen til sin officielle debut for AaB.

Lige før pausen havde gæsterne to chancer, hvor først Björn Daniel Sverrisson skød bolden på overliggeren, og derefter var Nicolai Larsen ude i fuld længde for at skubbe et langskud fra Danny Olsen over målet. Kampen forblev dog uden scoringer indtil pausefløjt.

I anden halvleg startede AGF ud med et angreb med Dino Mikanovic, der drev bolden frem på egen hånd. Patrick Kristensen fik med en god aktion afværget til et hjørnespark, og dette blev sendt i panden på Alexander Juel Andersen, der gjorde det til 1-0 til gæsterne.

Rasmus Thellufsen fik kort efter plads til skud efter kombinationer med Jakob Ahlmann, men skuddet gik over mål.

AGF12

Efter en times spil blev Christian Bassogog nedlagt på grov vis uden for feltet, hvor der blev dømt frispark. Det tog Casper Sloth sig af, og via panden på en AGF-forsvarer endte bolden ved Christian Bassogog, der dog fik skudt den langt over.

Kort efter havde Dino Mikanovic et nærgående forsøg for gæsterne, men bolden sneg sig over tværbjælken.

AaB havde problemer med at få spillet til at flyde i en meget uskøn affære, og gæsterne havde endnu en mulighed, der opstod ud af ingenting til Martin Spelmann, men Nicolai Larsen kunne let parere skuddet.

Danny Olsen forsøgte sig med tyve minutter igen direkte på frispark, men bolden sejlede over mål. I stedet var det AaB, der vendte kampen fuldstændigt på hovedet på to minutter. Først resulterede godt arbejde af Jakob Ahlmann i venstre side i, at debutanten Rasmus Thellufsen fik plads til at lægge den målgivende aflevering ind foran til Edison Flores, der på fantastisk vis kom først på indlægget og gled udligningen ind. Første officielle mål for AaB af den tekniske peruvianer.

Jublen havde knap lagt sig fra udligningen, før AaB igen fik scoret. Christian Bassogog tog et par gode træk foran feltet og lagde bolden til rette til Marco Meilinger, der fik testet AGF’s målmand, hvorefter Christian Bassogog var hurtigt over riposten og sendte bolden hårdt i mål til 2-1 via Jovanovic.

AGF13

Opgøret faldt for en kort periode mere til ro efter AaB’s føringsmål, hvorefter gæsterne begyndte at presse på for at komme tilbage i kampen. Danny Olsen testede først Nicolai Larsen på langskud, og et hjørnespark syv minutter før tid skabte stor fare foran mål.

Godt sammenspil af Thellufsen og Ahlmann i venstre side fremkaldte kort før slutfløjt et hjørnespark til AaB, der dog ikke blev udnyttet optimalt.

I tillægstiden pressede AGF på, men AaB holdt stand og sikrede sig en samlet 2-1-sejr i den jyske klassiker på mål af Edison Flores og matchvinder Christian Bassogog. Hele Nordjyllands Hold er dermed stadig ubesejret med femten point efter syv runder af Alka Superligaen.

Næste udfordring for AaB er lokalopgøret mod Nørresundby FB i DBU Pokalen onsdag den 7. september kl. 17.30 på Lindholm Høje Stadion.

(Foto: Carsten Kuna Kristensen)

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 7. spillerunde
AaB-AGF 2-1 (0-0)
47. min 0-1 Alexander Juel Andersen, 72. min 1-1 Edison Flores, 74. min 2-1 Christian Bassogog.
Advarsler AaB: Markus Holgersson (65), Jakob Ahlmann (90).
Advarsler AGF: Anthony J. Soares (18), Niklas Backman (59).
6.658 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger (80: Sebastian Grønning), Rasmus Würtz, Casper Sloth, Edison Flores, Kasper Risgård (33: Rasmus Thellufsen), Christian Bassogog (88: Magnus Christensen).

AGF (4-1-4-1): Aleksandar Jovanovic, Alexander Juel Andersen, Niklas Backman, Anthony J. Soares, Dino Mikanovic (75: Oskar Buur), Elmar Bjarnason (75: Stephan Petersen), Danny Olsen (83: Kasper Junker), Björn Daniel Sverrisson, Martin Spelmann, Morten Duncan Rasmussen.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt.