Helenius udlejes til Silkeborg I.F.

10. august 2016 kl. 22:05

Udlejningen af Nicklas Helenius gælder for resten af indeværende sæson, hvor angriberen også har kontraktudløb i AaB.

Helenius3AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Med sin imponerende statistik med flere end 50 mål for AaB har Nicklas været en særdeles vigtig spiller for vores klub.

- Nicklas slog som bekendt igennem som et produkt af dygtigt talentarbejde i både AaB og i vores samarbejdsklubber, hvilket kulminerede med et salg til Aston Villa og Premier League i sommeren 2013.

- Som afslutter er Helenius’ evner uomtvistelige, og han har stadig topscorerpotentiale, men desværre har vi i fællesskab ikke kunnet forløse dette efter Nicklas’ hjemkomst, hvorfor begge parter så det som en optimal løsning, da Silkeborg henvendte sig, siger Allan Gaarde og tilføjer:

- Med et ønske om al mulig held og lykke i sin fortsatte karriere vil vi gerne takke Nicklas for hans store indsats for AaB igennem flere sæsoner. Det vil aldrig blive glemt i Nordjylland.

Nicklas Helenius ser frem til opholdet i Søhøjlandet, men er samtidig vemodig over at tage afsked med AaB:

Helenius1- AaB har været som en familie for mig, men jeg er afklaret med situationen og glæder mig samtidig til forhåbentlig at spille fast igen.

- Jeg ved, at jeg stadig kan lave mål, men jeg trænger til, at der er nye øjne, som kigger på mig, og jeg er nået til den erkendelse, at jeg nok ikke passer så godt ind i AaB’s spillestil længere, som jeg gjorde, inden jeg tog til England, konstaterer Nicklas Helenius.

- Jeg er taknemmelig for, at AaB gav mig chancen som professionel fodboldspiller, og klubben var der også for mig, da jeg havde et brændende ønske om at vende hjem fra England. Derfor er det også vemodigt at sige farvel, og jeg vil gerne takke alle i klubben for vores tid sammen, ligesom jeg ønsker AaB alt det bedste fremover, slutter Nicklas Helenius.  

Nicklas Helenius opnåede 164 officielle kampe og hele 52 scoringer for Hele Nordjyllands Hold, hvortil han kom som ungdomsspiller fra samarbejdsklubben Svenstrup-Godthåb I.F.

AaB møder Silkeborg I.F. på udebane 26. september, mens der bliver tale om et gensyn med Nordjyske Arena i slutningen af februar næste år.

'