AaB-reserver med 3-2-sejr over FC Fredericia

19. juli 2016 kl. 15:30

Kampen startede i højt tempo, og gæsterne fra FC Fredericia trykkede på for at presse AaB-reserverne fra start.

Kampens første store mulighed tilfaldt efter 13 minutter AaB’s Sebastian Grønning, der efter et mislykket angreb kunne opsnappe en løs bold i modstandernes felt, men afslutningen gik lidt forbi højre opstander.

Efter en halv time fik gæsterne tildelt et straffespark, som FC Fredericias Dennis Høegh stod for at sparke. AaB-målmand Carsten Christensen viste sig stærk ved at pille skuddet, og derfor var det fortsat 0-0.

Gæsterne lagde et hårdt pres, og efter 35 minutter lykkedes de med at få bolden over stregen til 0-1 efter godt opspil, da Carsten Christensen ikke fik ordentligt fat på en afslutning fra Anders Hostrup.

To minutter før pausen fik AaB igen bragt balance i regnskabet. På et indlæg fra Bardhec Bytyqi fik Sebastian Grønning snittet bolden, og den landede ved fødderne af Jakob Ahlmann. Venstrebacken knaldede hårdt til bolden og fremtving en ripost, som Sebastian Grønning kunne hamre ind fra nært hold til 1-1.

AaB kom fint ud til anden halvleg, og kun fem minutter var spillet, da Sebastian Grønning var tæt på sin anden scoring med et fladt skud lige forbi fjerneste stolpe, efter at den indskiftede U/19-spiller Marco Ramkilde havde drevet bolden hurtigt frem midt på banen. Kort efter fik Joakim Mæhle sendt en næsten identisk afslutning af sted, og bolden sneg sig endnu en gang lige forbi stolpen.

Tretten minutter inde i halvlegen kunne Joakim Mæhle bringe AaB foran med 2-1. Efter at have ført bolden nogle meter frem tog han skuddet fra distancen, og bolden ramte Frans Dhia Putros i ryggen. Bolden snød fuldstændigt Thomas Mikkelsen i FC Fredericia-målet og sejlede ind ved fjerneste opstander.

Det blev til endnu en AaB-scoring tyve minutter før tid. Casper Sloth chippede en præcis bold i dybden til Marco Ramkilde, der brugte sin hurtighed til at komme foran forsvarspillerne. Alene med målmanden lagde han køligt bolden ind til 3-1.

Gæsterne fik reduceret fem minutter efter på et indlæg til bageste stolpe, hvor en fri Vincent Weijl kunne heade bolden ind.

Gæsterne fik kort før tid muligheden for at udligne, men skuddet truede ikke for alvor Carsten Christensen i målet. Dermed blev det ved 3-2, og AaB-reserverne kunne tage en sejr i den sidste test inden sæsonstarten i Reserveholdsturneringen.

Assistenttræner Jacob Friis var efter kampen overordnet tilfreds med indsatsen:

- Vi møder et stærkt hold, som formentlig kommer til at være med i den øverste halvdel af 1. Division i den kommende sæson. Vi leverer overordnet set en god præstation ved at slå dem her fem dage før deres første kamp.

- Individuelt er der mange, der leverer, mens enkelte har noget, som de skal have forbedret fremadrettet. Der er mange spillere, der kommer i spil i kampen, og det er vigtigt for os at holde vores reserver skarpe, så de er klar til at tage over, når der er brug for dem, siger Jacob Friis til aabsport.dk.

AaB møder AC Horsens på udebane i Reserveholdsturneringens første kamp, der spilles på CASA Arena mandag den 25. juli kl. 13.00.