Seks talenter avancerer til Superligatruppen

10. juni 2016 kl. 10:54

AaB og cheftræner Lars Søndergaard indleder forberedelserne til sæsonen 2016/2017 16. juni, og endnu engang er der tilgang fra klubbens talentsektor.

OB-AaB-RokkedalAaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Vi befinder os i øjeblikket i en overgangsfase, hvor vi er i gang med at opbygge en ny trup, og i den sammenhæng er det selvfølgelig særdeles glædeligt, at vi med dygtigt talentarbejde i både AaB og i vores cirka 120 samarbejdsklubber igen kan give unge spillere chancen.

- Det gælder således fra den kommende sæson for Magnus Christensen, Rasmus Thellufsen, Sebastian Grønning, Joakim Mæhle, Bardhec Bytyqi og Morten Rokkedal. Sidstnævnte fik sin førsteholdsdebut i sidste sæsons sidste kamp mod OB, konstaterer Allan Gaarde.

- Selvom vi nu er tilført masser af talent i truppen, så kigger vi os stadig omkring efter forstærkninger udover Markus Holgersson og Marco Meilinger, da det naturligvis er særdeles vigtigt, at vi har den rette balance og det rette mix af unge og mere erfarne spillere i truppen, påpeger Allan Gaarde.

AaB’s talentchef Jacob Larsen glæder sig ligeledes over udviklingen for AaB’s talentarbejde:

- Vores U/19 Ligamandskab opnåede bronze i den forgangne sæson, og vi har i flere år kunnet se, at vores årgang 1997 var ekstraordinært talentfuld.

- Det er interessant, at alle seks oprykkede spillere skiftede til AaB allerede som U/13 eller U/14, hvorfor der udover vores vigtige samarbejdsklubber også er grund til at rose vores eget dygtige korps af trænere og ledere, som er medvirkende til at skabe et godt udviklingsmiljø i AaB, siger Jacob Larsen.

- Det er ligeledes spændende ud fra et talentudviklingsperspektiv, at vi for nogle af spillernes vedkommende har kunnet se deres åbenlyse kvaliteter hele vejen, mens andre særligt det seneste års tid er trådt frem og kommet mere fra baghjul, lyder det fra Jacob Larsen.

De seks nye unge navne i AaB’s trup er:
Magnus Christensen #16, 18 år, seks U/19-landskampe, oprindeligt fra Boldklubben Bangsbo Freja.
Spilintelligent og relativ komplet 6’er- eller 8’er-type med god teknik og forcer i presspillet.

Rasmus Thellufsen #18, 19 år, to U/17-landskampe og tre U/16-landskampe, oprindeligt fra IF Skjold Sæby.
Klassisk dygtig og driblestærk mellemrumsspiller, der kan kreere og lave uventede ting.

Morten Rokkedal #24, 18 år, 11 U/19-landskampe, fem U/18-landskampe, ti U/17-landskampe og én U/16-landskamp, oprindeligt fra Løgstør I.F. og Farsø/Ullits IK.
Venstrebenet midterforsvarer, der også kan begå sig i venstre forsvarsside; hurtig, nærkampsstærk og med god placeringsevne og velovervejet afspil.
Fik debut for AaB på udebane mod OB 29. maj 2016.

Sebastian Grønning #29, 19 år, to U/17-landskampe, oprindeligt fra Aalborg KFUM.
Notorisk målscorer med god fysik. Scorer alle slags mål. Topscorer i U/17 Ligaen og nummer to på topscorerlisten i U/19 Ligaen.

Joakim Mæhle #31, 19 år, oprindeligt fra Østervrå I.F.
Indeholder en kæmpe motor, fighteregenskaber og fin teknik. Umiddelbart bedst som højreforsvarer eller som højre midtbane.

Bardhec Bytyqi #33, 19 år, oprindeligt fra NUBI Fodbold (Nr. Uttrup & Bouet Idrætsforening).
Magter backpladsen i begge sider af banen, fandenivolsk, hurtige fødder, fin teknik, godt afspil og altid god til at finde løsninger.

Status lige nu er, at hele 20 ud af 27 spillere i AaB’s Alka Superligatrup har spillet ungdomsfodbold for Hele Nordjyllands Hold.

'