Jysk/fynsk mesterskab til U/15

25. juni 2016 kl. 09:00

Som den første årgang i AaB, har drengene fra årgang 2001 vundet det jysk/fynske mesterskab for andet år i træk.

Holdet gik ubesejret gennem sæsonen og sikrede sig allerede i andensidste runde den samlede sejr i puljen efter en sejr på 2-1 over FC Midtjylland. Puljesejren gav en billet til den jysk/fynske finale mod OB.

U15 jysk-fynsk mester2

Her lagde de nordjyske drenge ud med godt kombinationsspil, hvilket bragte flere gode muligheder med sig.

Midt i første halvleg fik AaB bragt sig i front med 1-0, da Jeppe Pedersen (oprindeligt fra AaB’s samarbejdsklub Hirtshals Boldklub) direkte på frispark skruede bolden uden om OB’s mur. Herefter pressede OB højere op og gjorde det svært for AaB-spillerne.

I anden halvleg fik AaB igen fat i spillet, og Gabriel Christensen (altid AaB) fik kort inde i halvlegen udbygget føringen til 2-0. Det skete, da han med et fremragende langskud fra 40 meter fuldstændigt udplacerede OB-målmanden.

OB reagerede endnu en gang efter scoringen og begyndte at spille med tre angribere i jagten på en scoring.

Bagud med 0-2 ændrede OB formation og begyndte at spille med 3 angribere i jagten på de reducerende scoringer. AaB’s defensiv - og i særdeleshed holdets stopperpar Mathias Ross (oprindeligt Aalborg KFUM) og Thomas Christiansen (oprindeligt Hjørring IF) og målmand Marcus Bundgaard (oprindeligt Brønderslev IF) - formåede dog at lukke ned for modstandernes sporadiske omstillinger.

Med 3 minutter igen kunne Victor Lynggaard (altid AaB) score til 3-0 på et frækt chip over OB´s hårdt kæmpende forsvarsspiller og målmand.

Alle målene fra kampen kan ses på Facebook-siden AaB U15 Elite via dette link.

Sejren satte et flot punktum på årgangens U/15-tid. Under ledelse af cheftrænerne Martin Mark og Lars Noer Madsen er holdet således ubesejret i 25 kampe i træk, og slutter foråret med en flot målscore på 51-13.

- Der er en helt speciel vinderkultur på holdet. Spillerne har presset sig selv til det yderste, både til træning og i kamp. Desuden har vi været gode til at fejre de små sejre. Der er blevet jublet over alt fra en vundet tackling til stor fælles jubel over alle scoringer. Den vindermentalitet har båret os langt og altså nu også til endnu et mesterskab

- Vi har ladet os inspirere meget af både Superliga-holdet og de andre talenthold her i AaB. Drengene har været gode til at omsætte taktik og træning i kampene. Spillemæssigt har vi udviklet os ekstremt over sæsonen, og det er fortjent, at vi nu står med pokalen, som er vundet gennem gode resultater og godt spil. Det har været en god sæson, siger holdets ene cheftræner Martin Mark til aabsport.dk.

Efter sommerferien bliver årgangen slået sammen med spillerne fra årgang 2000, og sammen kommer de til at udgøre bruttotruppen til AaB’s U/17 ligahold.