AaB-nederlag i første test

18. juni 2016 kl. 19:21

RBK_web3I sæsonens første testkamp havde cheftræner Lars Søndergaard inkluderet fire af de i truppen nytilkomne spillere i form af Markus Holgersson, Morten Rokkedal, Marco Meilinger og Magnus Christensen, mens hjemvendt Nicklas Helenius udgjorde angrebet i samarbejde med Christian Bassogog.

Værterne fra Rosenborg var hurtige til at gribe taktstokken i kampen, og efter blot få minutter måtte Nicolai Larsen hive en refleksredning ud af ærmet, da Christian Gytkjærs hovedstød blev viftet på overliggeren.

Hjemmeholdet truede i flere omgange, og efter et kvarter blev AaB-forsvaret splittet af en fiks hælaflevering, men i helt fri position blev den store chance sparket over Nicolai Larsens mål.

Gradvist kom AaB dog bedre med i kampen, og efter 19 minutter viste Christian Bassogog flotte takter, da han i to omgange satte sin direkte modspiller af og slog et hårdt indlæg i feltet, som tililende Marco Meilinger akkurat ikke fik styret i mål med hovedet.

RBK_web4

De gode AaB-takter fortsatte i en længere periode, hvor unge Magnus Christensen blandt andet fik vist sine evner til at gå med i spillet og sætte sine medspillere i scene. Rosenborg dog tættest på at åbne scoringen, da et direkte frispark efter 38 minutter blev hamret på overliggeren, hvorefter bolden sprang i spil igen.

To minutter før pausefløjtet tog AaB dog føringen, da et præcist hjørnespark fra Marco Meilinger endte i panden på Jakob Blåbjerg, der havde vristet sig fri af sin oppasser og headede bolden sikkert i nettet.

Også i anden halvlegs indledning var det AaB der var i teten, og Meilinger serverede fikst bolden for Magnus Christensen, men chancen blev blokeret til hjørnespark.

I takt med at AaB foretog flere og flere udskiftninger rykkede spilovertaget dog tilbage på norske fødder, og efter 59 minutters spil blev ikke ufortjente 1-1 en realitet, da Christian Gytkjær fra nært hold flugtede bolden i nettet efter passivt spil i AaB-forsvaret.

RBK_web6

Rosenborg lugtede nu for alvor blod, og AaB-forsvaret kom under pres. En god redning fra Nicolai Larsen på Elbasan Rashanis forsøg var desværre en stakket frist, og efter 65 minutter kunne Mushaka Bakenga heade Rosenborg i front 2-1.

Ondt blev værre for AaB, der måtte se hjemmeholdet dominere så godt som resten af kampen. Med et kvarter igen blev AaB’s venstre forsvarsside overspillet, og Bakenga kunne scoret sit andet og Rosenborgs tredje mål i kampen.

I slutfasen havde AaB enkelte tilløb ved indskiftede Bardhec Bytyqi og Marco Ramkilde, men et straffespark begået af Kasper Pedersen i de sidste minutter betød af kampen endte med cifrene 4-1.

Næste testkapm for Hele Nordjyllands Hold spilles 1. juli mod FC Nordsjælland.