U/19 sikrede minimum bronze via Ramkilde-hattrick

24. maj 2016 kl. 19:56

I sæsonens sidste kamp skulle AaB’s U/19 Ligahold bruge bare ét point for at sikre bronzen. Foran de fremmødte tilskuere på Hornevej tog holdet imod ligaens nummer fem fra FC København.

Marco Ramkilde

Det var gæsterne, der kom bedst fra start med en scoring allerede tre minutter inde i opgøret. AaB lod sig dog ikke kyse og kæmpede ufortrødent videre.

Udligningen lod ikke vente længe på sig. Marco Ramkilde (billedet) modtog bolden med en cutback-aflevering i feltet, og AaB-talentet sendte bolden ind i det lange hjørne.

Efter en halv time slog Ramkilde endnu en gang til, da han kom til skudmulighed fra kanten af feltet efter et indkast. Resolut knaldede han bolden ind i det lange hjørne til AaB-føring på 2-1.

Et kvarter inde i anden halvleg kunne Marco Ramkilde færdiggøre et ægte hattrick med sin tredje scoring i streg. På mirakuløs vis fik han bolden med sig i en presset situation, og halvliggende fik han afsluttet fra distancen, og bolden gik ind ved roden af fjerneste opstander. AaB var på 3-1 og spadserede dermed direkte mod medaljerne.

Med et kvarter igen fik gæsterne skabt spænding i kampen igen med en reducering til 3-2, men kort efter fik Sebastian Grønning genetableret tomålsføringen med en scoring til 4-2, inden gæsterne endnu en gang fik reduceret. Denne gang til 4-3, som blev kampens endelige resultat.

Med sejren rykker holdet op på andenpladsen i U/19 Ligaen og er sikret bronzemedaljer.

- Kampen var punktummet på et rigtig flot år. Hele holdet har gang på gang præsteret på rigtig højt niveau. Det får vi vist igen i dag, hvor vi spiller flot, flot fodbold. Der er helt klart noget potentiale i denne årgang og et meget stort potentiale endda.

- Hele holdet bærer os frem imod sejren i dag, men især Marco Ramkilde viser klassen ved at score et flot hattrick, og Moses Opondo og Anders Østergaard skal også have ros for deres indsats i dag, lyder det fra holdets cheftræner, Anders Damgaard, efter 4-3-sejren.

Der er stadig en lille matematisk mulighed for sølvmedaljer til AaB-talenterne med den nuværende andenplads. Det kræver dog, at det ikke bliver til flere sejre til FC Nordsjælland på tredjepladsen, der stadig mangler at spille tre kampe. Den første af disse spilles i Farum i skrivende stund.

'