Smalt U/17-nederlag og sejr til DS

17. maj 2016 kl. 10:50

U/17

Hjemme i Aalborg skulle U/17 Ligaholdet mandag forsøge at følge op på en flot 2-0-sejr mod Brøndby, og det skulle ske i et opgør med gæsterne fra AGF.

HamseHussein

Kampen blev indledt med lidt rodet spil fra begge sider, men efterhånden som tingene bundfældede sig, tog AaB taktstokken og leverede en god periode i slutningen af første halvleg.

Det udmøntede sig også i store chancer, og Hamse Hussein (billedet) fik blandt andet en åben chance i feltet, og han ramte stolpen med sit forsøg. Anders Bærtelsen fik også sat et farligt hovedstød ind, og med et par andre gode opspil kunne AaB gå til pause med en god fornemmelse. Der manglede kun et mål for at fuldende indsatsen.

I anden halvleg lagde AGF meget energi i de første minutter, og AaB ramte ikke helt spillet fra første halvleg.

Dog blev det igen til chancer til hjemmeholdet, men der manglede kvalitet i den sidste og afgørende sekvens af angrebene.

AGF var ikke kommet til mange chancer i kampen, men de lykkedes på én af de få muligheder at bringe sig foran midtvejs i anden halvleg. Bolden blev slået indover, og med et hovedstød blev scoringen sat ind til 0-1.

AaB reagerede med et pres for udligning, og Jonathan Stæhr var i to omgange tæt på at sætte den ind. Dermed endte det med et snævert nederlag til AaB-drengene.

Cheftræner Adam Harell udtaler efter kampen:

- Vi indleder kampen med det, vi også tidligere har vist med stabilt og solidt spil. Vi skaber mulighederne i første halvleg, men målet udeblev. I anden halvleg formår vi ikke at fortsætte de gode takter, og det løber ud i sandet for os. Modstanderne straffer os så med deres scoring, og vi skal ud og jagte, og det blev hektisk til sidst. Vi mangler lige det sidste for at få omsat vores tryk til scoringer.

Næste kamp spilles lørdag den 21. maj kl. 15.15 på udebane mod Silkeborg.

DS

Danmarksserieholdet mødte lørdag Viby ude i jagten på en sejr efter uafgjort i den seneste kamp.

Første halvleg var en rodet affære med masser af nærkampe, hvor det blev til et par muligheder, men uden scoringer.

Et kvarter inde i anden halvleg lavede AaB en fatal opspilsfejl, som blev straffet med Viby-scoring til 1-0. AaB virkede rystede efter scoringen, og det var kun gennem godt arbejde af målmand Anders Jensen, at holdet kunne holde fast i kampen.

AaB lavede udskiftninger og ændrede system, og det gav ny dynamik samt en udligning. Mike Nørgaard fandt via André Bay Christensen Johan Ejsing i feltet, og efter en god førsteberøring lagde han den køligt i det lange hjørne.

Kort efter blev det også til et føringsmål til AaB. Mike Nørgaard førte bolden frem mod modstandernes bagkæde og vippede bolden over dem. I feltet modtog Morten Thomsen bolden og blev nedlagt af den fremadstormende Viby-målmand. Mike Nørgaard eksekverede efterfølgende straffesparket til 1-2, og AaB kunne køre sejren hjem.

Cheftræner Kenneth Cortsen udtaler efter kampen:

- Det var positivt at kunne tage tre point på trods af, at vi ikke spiller vores bedste kamp. Anders Jensen i målet holder os inde i kampen, og vores tre indskiftere sætter et positivt præg på kampen, samtidig med at vores offensiv liver op til sidst. Alt i alt god moral af holdet at få vendt kampen og få fuldt udbytte.

- Vi har nu hentet ti point ud af de seneste tolv, og hvis vi fortsætter på denne måde, kan vi komme til at kæmpe med om andenpladsen.

Holdet ligger efter kampen på tredjepladsen i tabellen og møder i næste kamp I.F. Lyseng hjemme. Kampen spilles lørdag den 21. maj kl. 13.00.