Bassogog sikrede reservesejr mod FC Nordsjællands ti mand

2. maj 2016 kl. 16:45

Med to kampe igen inden dagens opgør var det ved at spidse til i Mesterskabsslutspillet i Reserveholdsturneringen, hvor AaB med en sejr kunne indtage tredjepladsen i tabellen.

Kampen mod FC Nordsjælland blev spillet på Right to Dream Park i Farum, hvor hjemmeholdet viste stor intensitet fra første fløjt.

Med et højt pres og hårde dueller forsøgte værterne at sætte sig på opgøret, og godt tyve minutter inde i kampen gav det udbytte.

Carsten Christensen blev presset i bund efter en tilbagelægning, og AaB-målmanden forsøgte at redde sig ud af den farlige situation ved at drible sig fri fra det hårde pres. Det lykkedes dog ikke, og FC Nordsjælland kunne bringe sig foran med 1-0.

Mindre end et minut senere svarede AaB igen. Lynhurtige Jannik Pohl løb en dyb bold op, og han viste overblik ved at lægge på tværs ind foran mål, hvor Christian Bassogog kunne lægge udligningen i kassen.

Få minutter efter skulle AaB også bringe sig foran, og det skete endnu en gang via god speed på toppen. FC Nordsjælland havde hjørnespark, og efterfølgende udnyttede AaB en omstilling den modsatte vej. Christian Bassogog satte sin direkte modstander, løb væk og kom alene med målmanden. Her lagde han sikkert bolden ind til 2-1. Et flot mål af den camerounske frontmand.

Kort efter scoringen fik FC Nordsjælland vist en mand ud. En hård takling blev takseret til et andet gult kort og dermed vekslet til rødt.

Værterne fortsat dog ufortrødent resten af halvlegen, men en disciplineret AaB-defensiv afviste alle muligheder.

I anden halvleg havde AaB gode muligheder for at øge til 3-1. Holdet havde bolden meget, mens FC Nordsjælland levede på omstillinger.

Jannik Pohl kunne have lukket kampen efter flot opspil fra Mathias Thrane, og Andreas Bruhn headede bolden lige over overliggeren. Indskiftede Marco Ramkilde kom desuden fri i bagrummet, men hårdt presset fik han afsluttet i sidenettet.

Friis _hummel

Det sidste kvarter af kampen var værterne farlige på lange bolde ind i feltet, men igen holdt AaB-defensiven stand og sikrede en sejr på 2-1.

Assistenttræner Jacob Friis var tilfreds med holdets indsats efter kampen:

- Vi spiller en fin kamp og holder dem fra chancer i åbent spil. Vi står godt defensivt og spiller disciplineret. FC Nordsjælland får så smidt en mand ud allerede efter en halv time, men de arbejder knaldhårdt med ti mand kampen igennem.

- Men vi skulle have lukket kampen, da vi fik mulighederne i anden halvleg, og vi skulle generelt have været bedre på banens sidste tredjedel i anden halvleg i dag, lyder det fra assistenttræner Jacob Friis.

Holdets sidste opgør i Mesterskabsslutspillet er mod FC Midtjylland på hjemmebane onsdag den 18. april kl. 14.00.

Matchfacts – Reserveholdsturneringen, Mesterskabsslutspil, 5. spillerunde
FC Nordsjælland-AaB 1-2 (1-2)
21. min 1-0 Godsway Donyoh
22. min 1-1 Christian Bassogog
26. min 1-2 Christian Bassogog