AaB tabte efter sløv første halvleg

22. maj 2016 kl. 20:18

I en sløv første halvleg kom gæsterne fra Esbjerg fB tidligt foran, og AaB havde svært ved at finde det det spil frem, som tidligere på sæsonen har medført flotte præstationer især på Nordjyske Arena.

AaB-EfB-1

I anden halvleg var det en mere livlig kamp, og AaB fik udlignet og kom bagud igen inden for et minut, og i tillægstiden fik begge hold udvist en spiller efter tumult.

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen mod AGF i tirsdags havde AaB to ændringer i startopstillingen, hvor Gilli Rólantsson og Kasper Risgård afløste Patrick Kristensen og Lukas Spalvis.

Begge mandskaber havde fra kampens start svært ved at finde rytmen, men efter godt ti minutter blev der pludselig åbnet op for kampen, og det skete med en scoring til udeholdet. En blanding mellem et skud og et indlæg gik på tværs bag om AaB-forsvaret over til bageste stolpe, hvor Esbjergs Mick van Buren stod helt fri, og han kunne udplacere AaB-målmand Nicolai Larsen til 0-1.

Efter scoringen kom AaB op i lidt højere tempo, og Jakob Ahlmann testede Jeppe Højbjerg med et godt langskud, som Esbjerg-keeperen dog fik godt fat i.

Esbjerg var tæt på at øge med en dybdebold, som Nicolai Larsen kom godt ud til, og han fik tacklet bolden ud af farezonen.

Efter tyve minutter fik AaB den første store mulighed, da bolden blev spillet fra venstrekanten over Kasper Risgård til en fri Frederik Børsting, der fik afsluttet lidt forbi mål.

AaB var igen farlige efter knap en halv time, hvor Kenneth Emil Petersen fik forlænget et indkast, hvilket åbnede for en chance til Rasmus Jönsson helt inde foran mål. Svenskerens reagerede hurtigt og fik afsluttet, men skuddet blev blokeret til hjørnespark.

Spillet rykkede i det hele taget mere op omkring gæsternes felt, og AaB havde nærgående muligheder i forbindelse med et par hjørnespark.

Otte minutter før pausen smækkede Nicolaj Thomsen et præcist indlæg mod midten af feltet, og Frederik Børsting var få centimeter fra at få sat panden på.

Mere blev det ikke til i en første halvleg, hvor AaB havde usædvanligt svært ved at få spillet til at flyde mod gæsterne fra Esbjerg, der forsvarede deres føring med stærk defensiv disciplin.

AaB-EfB-3

Det var et forvandlet AaB-mandskab, der gik ud til anden halvleg. Indskiftede Christian Bassogog bidrog med god energi fra start, og få minutter inde i halvleg kom tilskuerne ud på det yderste af sæderne, da Thomas Enevoldsen på et frispark fra kanten af feltet sendte bolden mod mål og ramte højre opstander.

Kort efter kom Esbjerg efter en omstilling til skudmulighed fra distancen. Ronnie Schwartz fik trykket hårdt af, men forbi mål. Lige efter var der fare på færde i gæsternes felt, hvor Thomas Enevoldsen var lige ved at nå frem til en god tværpasning.

En endu større mulighed tilfaldt få øjeblikke efter Christian Bassogog. Camerouneren modtog bolden ved bageste stolpe og afsluttede resolut fra en spids vinkel, men skuddet gik i sidenettet.

AaB havde i det hele taget løftet deres spil, og efter en times spil udmøntede det sig i en udligning. Indskiftede Jakob Blåbjerg fandt Thomas Enevoldsen i feltet, og angriberen løftede bolden op til sig selv, og med et velplaceret vristspark sendte han bolden op i højre målhjørne. En flot scoring, der bragte balance i stillingen.

Udligningen opildnede AaB, der pressede på for endnu en scoring. Dog gav det plads til en omstilling til gæsterne, og Ronnie Schwartz fik afsluttet. Skuddet gik lige på Nicolai Larsen, men AaB-målmanden fik slet ikke fat på bolden, og den smuttede fra ham og ind i nettet til 1-2.

Efter Esbjergs anden scoring gik AaB lidt i stå, og der var længere mellem mulighederne for AaB.

Gæsterne fik ti minutter før tid en stor mulighed på et kontraangreb, hvor Esbjergs indskiftede Emil Lyng fik afsluttet lige på Nicolai Larsen, og herefter steppede AaB op og skubbede alle mand frem for at jagte en scoring. Chancerne var der, men skarpheden manglede. Flere gange blev det sat hovedet på indlæg, men alle gange gik de over mål.

AaB-EfB-4

I tillægstiden opstod der dramatik, da det lignede et AaB-straffespark efter hånd på i feltet. Det blev ikke dømt, og efterfølgende opstod der tumult mellem Lukas Spalvis og Emil Lyng, der begge blev udvist af kampens dommer, Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Esbjerg fik kampens sidste store mulighed på en friløber, der ikke blev udnyttet.

Derfor blev det ved 1-2, og AaB tabte dermed for tredje gang i træk efter især en meget sløv første halvleg.

Holdet må nu se frem mod denne sæsons sidste hjemmekamp, når FC Midtjylland gæster Nordjyske Arena på torsdag den 26. maj kl. 20.00.

Husk, at AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2016 går ubeskåret til Hjerterummet & Cykel20, som efter forårets syv første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 49.954 kr.

Du kan købe billetter til torsdagens kamp på Nordjyske Arena i forsalg her.

Matchfacts – Alka Superligaen, 31. spillerunde
AaB-Esbjerg fB 1-2 (0-1)
13. min 0-1 Mick van Buren, 60. min 1-1 Thomas Enevoldsen, 61. min 1-2 Ronnie Schwartz.
Advarsler AaB: Jakob Ahlmann (35), Gilli Rólantsson (45), Kasper Pedersen (76), Kasper Risgård (84).
Advarsler Esbjerg fB: Kevin Mensah (37), Daniel Stenderup (48).
Udvisning AaB: Lukas Spalvis (90).
Udvisning Esbjerg fB: Emil Lyng (90).
6.598 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Gilli Rólantsson (46: Christian Bassogog), Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann (56: Jakob Blåbjerg), Frederik Børsting (79: Lukas Spalvis), Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Rasmus Jönsson, Thomas Enevoldsen.

Esbjerg fB (4-4-2): Jeppe Højbjerg, Nikolaj Hagelskjær, Marco Lund, Daniel Stenderup, Jesper Lauridsen, Kevin Mensah, Jesper Jørgensen, Casper Nielsen (14: Mark Brink Christensen), Bjørn Paulsen, Mick van Buren (77: Emil Lyng), Ronnie Schwartz (68: Ryan Laursen).

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.