Hjerterummet & Cykel20 vinder Hele Nordjyllands Håndsrækning

4. marts 2016 kl. 11:15

AaB donerer som bekendt én krone pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Nordjyske Arena til et godt formål i Region Nordjylland. Pengene doneres ubeskåret og halvårligt til et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter.

HNH_logoBlandt de tre tilbageværende udvalgte emner fik Hjerterummet & Cykel20 41,9 procent af stemmerne på aabsport.dk og dermed flere end henholdsvis Broen Aalborg (40,5) og Netværksfamilier (17,6).

Hjerterummet & Cykel20, der er drevet af Blå Kors Danmark, er et trygt værested for hjemløse og socialt udsatte medborgere i Aalborg og omegn med psykiske, sociale, alkohol- eller sundhedsmæssige problemer. Her bliver de besøgende gæster mødt af varme og cirka 40 frivillige mennesker.
For nogle måneder siden har man oprettet et kreativt cykelværksted og butik, Cykel20, med fokus på kombinationen af socialt arbejde, rehabilitering efter endt misbrugsbehandling og bæredygtig socialøkonomi.

Daglig leder for Hjerterummet & Cykel20 Peder Morre udtaler:

- Vi blev stolte over at blive nomineret til Hele Nordjyllands Håndsrækning i sidste uge, men det at stå som den endelige modtager af håndsrækningen er slet ikke til at forstå. Vi er dybt taknemmelige over, at udvalget valgte at nominere os og i lige så høj grad taknemmelige over alle de nordjyder, der har valgt at stemme på os.

- Hjerterummet & Cykel20 er drevet af Blå Kors Danmark, der er en organisation, der ønsker at se et samfund uden misbrug og udsatte. Visionen er ambitiøs, men med denne håndsrækning kan vi komme til at gøre en lokal forandring i Aalborg og Nordjylland. Der er ikke ord for, hvor taknemmelige vi er over den opbakning, vi har fået, siger Peder Morre og tilføjer:

logo Hjerterummet & Cykel20- Denne håndsrækning er med til at støtte Hjerterummet, der er et værested for udsatte borgere, der oplever et reelt behov for en fordomsfri oase, en ”time out” fra den hårde kravfyldte hverdag. En hverdag hvor hjemløse, psykisk sårbare, misbrugere, ensomme med flere, kan blive mødt fordomsfrit af frivillige. Håndsrækningen støtter også Cykel20, der er en social butik, der skaber fællesskaber omkring cykler og up-cykling, hvor tidligere misbrugere kan indgå i et ligeværdigt frivilligfællesskab. Herigennem opbygges et nyt socialt netværk, sociale kompetencer udvikles og oplevelsen af at være en del af arbejdsmarkedet genskabes.

AaB’s administrende direktør Stephan Schors, der sidder i udvalget for Hele Nordjyllands Håndsrækning sammen med den seneste vinder af Hele Nordjyllands Håndsrækning Mikkel Salling Holmgaard fra The Back To Life Project, formand i AaB Support Club Mads Aagaard, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard og presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen, supplerer:

- Vi er meget tilfredse med den store interesse, der igen er vist for vores initiativ, og efter et usædvanligt tæt opløb har brugerne på vores hjemmeside og sociale medier nu peget på Den Sociale Café Hjerterummet & Cykel20 som den tredje modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning.

- Efter et meget positivt samarbejde med først Headspace Aalborg og i efteråret The Back To Life Project ved vi nu også, at det ikke kun er pengene, men også de muligheder vi har for sammen at fortælle historien om et velgørende projekt, der betyder noget. Derfor glæder vi os nu til at støtte op om Hjerterummet & Cykel20 i dette forår, siger Stephan Schors, der i samme åndedrag opfordrer foreninger, organisationer og andre interesserede i fremdeles at søge Hele Nordjyllands Håndsrækning.

- Vi glæder os over at være med til at yde et bidrag og gøre en forskel, og antallet af tilskuere til vores hjemmekampe i foråret vil nu bestemme donationens størrelse, konstaterer Stephan Schors.

Det samlede beløb for de kommende otte Alka Superligahjemmekampe mod OB, AGF, FC Nordsjælland, SønderjyskE, Brøndby I.F., FC København, Esbjerg og FC Midtjylland vil blive doneret enten umiddelbart efter forårets sidste hjemmekamp eller i forbindelse med den første hjemmekamp i den nye sæson. 

Du kan i forsalg købe billet til aftenens opgør mod OB her.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:
Efterår 2015 – The Back To Life Project – 66.410 kr.
Forår 2015 – Headspace Aalborg – 54.337 kr.

'