AaB vinder intens fight mod ukrainere

16. februar 2016 kl. 19:53

Dermed kom AaB endnu engang tilbage i en kamp efter at have været bagud, og sejren endte også med at være fortjent efter ellers stærke indledende 25 minutter af det ikke uefne ukrainske mandskab.

vors3 - må ikke bruges igenFaktisk var AaB slemt på hælene i kampens første tredjedel, og der var store chancer til Bartulovich og Kolomoets, inden et frisparksforsøg fra Grumov blev rettet af og i mål af Skliar til 1-0 i det ottende minut.

Bare minuttet senere ramte Grumov stolpen, og efter et kvarter fik Shinder en friløber, selvom det retfærdigvis lignede tyk offside, men alene med Nicolai Larsen trak AaB-keeperen det længste strå.

Man skulle hen til det 18. minut for at finde AaB’s første afslutning i form af et blokeret forsøg fra Frederik Børsting, men efterfølgende var Bartulovich og Shinder igen nærgående for FC Vorskla Poltava.

Langsomt fik AaB bedre greb om kampen, og både Kasper Risgård og Nicolaj Thomsen havde gode aktioner, før AaB’s første chance indtraf fem minutter før pausen, hvor Frederik Børsting missede en hovedstødsmulighed efter oplæg fra Jakob Blåbjerg.

vors4 - må ikke bruges igenStraks fra anden halvlegs begyndelse satte AaB sig endnu mere på begivenhederne, og allerede i det 47. minut var en fremragende solotur af Christian Bassogog tæt på at give udbytte.

Øjeblikket efter nåede ingen AaB’ere frem til en ellers giftig frisparksbold fra Kasper Risgård, mens Frederik Børstings tværpasning efter en flot angreb lige nøjagtig blev for upræcis til en helt fri Rasmus Jönsson.

I den modsatte ende havde FC Vorskla Poltava kun sporadiske tiltag, hvorimod et velkendt drev med bolden fra Nicolaj Thomsen satte Christian Bassogog op efter knap en time, men afslutningen gik lige på den ukrainske keeper.

Midtvejs i halvlegen kom dog omsider den logiske udligning, da Nicolaj Thomsen blev nedlagt i straffesparksfeltet, og Thomsen sørgede selv sikkert for at eksekvere fra pletten.

vors2 - må ikke bruges igenIntensiteten og tempoet i dysten var stadig højt, og både Nicolaj Thomsen og Frederik Børsting var nærgående, mens Kolomoets headede lige på Nicolai Larsen.

Med fire minutter igen fik Frederik Børsting en kæmpe mulighed for at afgøre tingene til AaB’s fordel, da Kasper Risgårds frisparksbold fandt ham i det bageste område, men desværre sendte Børsting sin firsttimer på underkanten af overliggeren.

Sejrsmålet kom dog alligevel i det 88. minut, da en hjørnesparksbold havnede modsat hos Kenneth Emil Petersen, der fik ekspederet læderet retur ind foran mål, hvor Jakob Blåbjerg fik skrabt kuglen over stregen til 2-1.

Udfaldet gav dermed en optimal afslutning på et særdeles vellykket træningsophold, og nu resterer der blot én testkamp 23. februar mod Malmö F.F., før det er alvor mod FC Midtjylland seks dage senere.

AaB har hjemrejse til Aalborg Lufthavn i morgen.

Højdepunkter og reaktioner fra testkampen mod FC Vorskla Poltava følger senere.

Matchfacts – testkamp i Side, Tyrkiet
AaB-FC Vorskla Poltava  2-1 (0-1)
8. min 0-1 Skliar, 68. min 1-1 Nicolaj Thomsen, 88. min 2-1 Jakob Blåbjerg.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen (61: Gilli Rólantsson), Jakob Blåbjerg, Frederik Børsting, Robert Kakeeto (85: Oliver Abildgaard), Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Rasmus Jönsson, Christian Bassogog (61: Mathias Thrane).