AaB testsejrede i Tyskland

30. januar 2016 kl. 17:59

IMG_2970På et regnvådt og forblæst Millerntor Stadion i Hamburg var det værterne fra FC St. Pauli der lagde bedst ud.

Allerede efter tre minutter blev der sparket over Nicolai Larsens mål fra nært hold, og efter ti minutter kom AaB-feltet under decideret belejring. Tre-fire afslutninger var nærgående, inden hjemmeholdet tog en 1-0 føring efter en hurtig omstilling via boldtab af Rasmus Jönsson på midtbanen.

Herefter blev initiativet overladt til AaB, mens St. Pauli-mandskabet var tilfredse med at stå lavt på banen og forsøge at profitere af endnu en omstilling.

Man skulle således frem til 22. minut inden AaB’s første afslutning faldt, da Nicolaj Thomsen blev spillet fri i feltet af Kasper Risgård. Afslutningen lod dog noget tilbage at ønske og i den første halve time kom gæsterne ikke tættere på det nordtyske mål.

IMG_2973I stedet blev hjemmeholdets føring fordoblet kort efter den halve time, da anfører Rasmus Würtz og målmand Nicolai Larsen misforstod hinanden, således at førstnævntes tilbagelægning strøg uhindret i nettet til 2-0 føring.

Langsom men sikkert arbejdede AaB’erne sig dog tilbage i kampen, og blot fem minutter efter selvmålet burde Thomas Enevoldsen have reduceret, da Patrick Kristensen serverede en friløber for angriberen, men i afslutningsøjeblikket blev bolden akkurat tacklet væk.

Chancen var dog et varsel om hvad der fulgte, i det Enevoldsen i 41. minut tog revanche med en reducering til 2-1. Optakten var fint småspil på kanten af feltet fra Nicolaj Thomsen, der med en fiks detalje spillede Enevoldsen helt fri i feltet.

Pausestillingen 2-1 var således fortjent, men reduceringen før pausen gav tydeligvis AaB’erne blod på tanden fra anden halvlegs start.

IMG_2986Efter to gode tilbud til hjemmeholdet var Thomas Enevoldsen atter i fokus, da han blot tre minutter efter pausen tog chancen med en afslutning fra distancen. Bolden snittede på vejen mod målet Kasper Risgård, og afretningen snød hjemmeholdets målmand, der ikke kunne forhindre 2-2 udligningen.

Målet gav et tydeligt moralsk løft til Hele Nordjyllands Hold, der efterfølgende i flere omgange var tæt på at spille sig igennem på hurtige omstillinger.

I 56. minut slog AaB atter kontra, bolden blev drevet frem til Nicolaj Thomsen, der foran mål fandt Lukas Spalvis. Litaueren sendte uselvisk læderet videre til Thomas Enevoldsen, der uden tøven fuldbyrdede sit hattrick ved at hamre bolden i nettet til 3-2.

Kampen livede for alvor op nu, med tilbud i begge ender til følge. En ny AaB-omstilling burde have ført til 4-2 føring, men i tre-mod-to overtal fik Kasper Risgård ikke afsluttet den gode mulighed.

IMG_3222Værterne ville dog også lege med, og en række afslutninger endte efterfølgende i næverne på Nicolai Larsen, samt over og forbi mål, inden AaB-keeperen på fornemmeste vis afværgede en tysk scoring på en friløber.

Med 13 minutter tilbage af opgøret endte et tysk frispark på kanten af feltet med endnu en hurtig AaB-omstilling, som indskiftede Jannik Pohl var meget tæt på at prikke i mål. Minuttet efter faldt kampens afgørelse dog, da en returbold på kanten af hjemmeholdets felt landede for fødderne af Thomas Enevoldsen, der med et tørt hug fra kanten af feltet kunne sende sin og AaB’s fjerde scoring i nettet.

Trods enkelte tilløb fra hjemmeholdet i slutfasen blev der ikke scoret yderligere, og AaB kunne notere sig den anden testsejr af to mulige

Næste test venter torsdag eftermiddag, når Vendsyssel FF. er modstanderen i Vrå.