Vidste du om Brøndby I.F. og AaB...

8. maj 2015 kl. 11:39

- at det kommende møde er Alka Superligakamp nummer 78 mellem Brøndby I.F. og AaB. Statistikken siger 23 sejre til AaB, 23 uafgjorte og 31 nederlag samt en målscore på 114-103 i Brøndbys favør.

BIF17- at det respektive hjemmehold ikke har tabt i de seneste seks indbyrdes Alka Superligakampe mellem Brøndby I.F. og AaB. Faktisk er det kun en gang i de seneste fire sæsoner lykkedes udeholdet at tage alle tre point, nemlig da AaB vandt 3-1 på Brøndby Stadion i oktober 2012 efter to scoringer af Nicklas Helenius og et enkelt pletskud af Kasper Kusk.

- at klubberne senest mødte hinanden 22. februar 2015, hvor Anders K. Jacobsens enlige træffer i sidste minut sikrede AaB sejren på Nordjyske Arena.

- at AaB faktisk blot har tabt ét af de seneste 12 Alka Superligaopgør mod Brøndby I.F.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Nicklas Helenius (5 mål) og Anders K. Jacobsen (2) også Rasmus Würtz (4 mål), Lukas Spalvis (2), Thomas Augustinussen (2), Rasmus Jönsson (1), Henrik Dalsgaard (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Brøndby I.F.

- at AaB søndag aften med en sejr mod Brøndby I.F. kan tage sin tredje sejr i træk i Alka Superligaen, hvilket senest skete i februar-marts 2015. Bliver det også til tredje clean sheet i træk, vil det være første gang siden oktober-november 2014.

- at AaB-anfører Thomas Augustinussen med spilletid søndag mod Brøndby I.F. vil have spillet sin 32. Alka Superligakamp mod Brøndby-klubben. Det vil i givet fald bringe ham op på en femteplads over spillere med flest opgør i indbyrdes Alka Superligakampe mellem Brøndby I.F. og AaB.

- at der ikke er dømt et straffespark i en Alka Superligakamp mellem Brøndby I.F. og AaB siden 14. april 2007. Straffesparket blev i øvrigt udnyttet af Rasmus Würtz til at sikre AaB en 3-2 gevinst på Nordjyske Arena, hvor Rade Prica havde sørget for værternes første to træffere.

- at hvis AaB søndag aften kan score kampens første mål, er det gode chancer for point mod Brøndby I.F., der hidtil i indeværende sæson er kommet bagud i ti Alka Superligakampe, hvoraf ni er tabt og én endt uafgjort.

- at dommer Kenn Hansen dømmer sin Alka Superligakamp nummer 105 og den 20. med deltagelse af AaB (8V-4U-7T). Han har en gang tidligere dømt Brøndby I.F. mod AaB på Brøndby Stadion, hvilket i april 2011 endte med en sejr til AaB på 2-1 efter scoringer af Morten Duncan Rasmussen og Anders Due.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'