Fighteren Blåbjerg: AaB mere stabile

25. november 2015 kl. 12:17

Efter en nervepirrende afslutning fik AaB i det sjette tillægsminut hevet en sejr på 3-2 hjem i mandagens Alka Superligaopgør på Nordjyske Arena mod Randers FC. Gæsterne var foran to gange i kampen, men AaB-spillerne indledte en hektisk jagt på først udligning og senere en forløsende sejrsscoring til 3-2. I jagten indgik AaB’s talentfulde forsvarsspiller Jakob Blåbjerg i et kraftigt sammenstød med Randers’ Mustafa Amini. De to spillere slog hovederne sammen og blev sendt til tælling. Jakob Blåbjerg blev tilset af AaB’s læge, Søren Kaalund, hvorefter AaB-backen først fortsatte på banen, men efterfølgende måtte lade sig udskifte. Han slipper dog fra at holde pause fra fodbolden.

Jakob-Blaabjerg2

- Efter jeg blev udskiftet fik jeg seks sting af Kaalund, og det var egentlig det. Jeg har ingen hovedpine eller hjernerystelse. Derfor kan man sige, at jeg var heldig, da det var et ret kraftigt sammenstød. Fra i går til i dag er mit øje dog svulmet meget op, men det er mest af æstetisk karakter. Jeg ser lidt sjov ud, men jeg har det fint og er klar på at fighte videre, siger Jakob Blåbjerg til aabsport.dk.

Med sejren mod Randers FC besætter AaB nu tredjepladsen i Alka Superligaen med henholdsvis tre og fire point op til FC Midtjylland på andenpladsen og FC København på førstepladsen. Samtidig er der to point ned til Brøndby I.F. på fjerdepladsen, og netop Brøndby I.F. er AaB’s næste modstandere i Alka Superligaen. De to hold støder sammen på Brøndby Stadion på søndag. Jakob Blåbjerg forventer, at topkampen bliver et anderledes opgør, end det der mandag udspillede sig på Nordjyske Arena mod Randers FC.

- Søndagens kamp mod Brøndby er et vigtigt opgør mod en direkte konkurrent. Det bliver et intenst opgør, og Brøndby er stærke på hjemmebane. Det bliver et meget anderledes opgør end seneste kamp, hvor Randers fik en god start og kunne være mere afventende. Brøndby vil komme højere op og forsøge at tage initiativet. De vil komme ud for at forsøge at bestemme. Det må vi stå imod med vores spilkoncept, siger Jakob Blåbjerg.

Blåbjerg mener, at begge hold har et klart koncept og ser opgøret som en god test for Hele Nordjyllands Hold.

Jakob-Blaabjerg3

- Det bliver et intenst opgør med masser af fight og godt spil fra begge sider. Det er to hold med hver deres meget klare spilkoncept, og både Brøndby og vi ved, hvordan vi gerne vil have vores fodboldudtryk til at være. Det bliver en god udfordring for os, hvor vi kan se, hvor langt vi er nået i forhold til starten af sæsonen, siger Jakob Blåbjerg.

AaB’s resultater er ifølge Jakob Blåbjerg ved at finde et mere robust leje efter en ustabil sæsonstart. U/21-landsholdsspilleren mener, at AaB har hævet niveauet i de seneste kampe, hvilket har kastet positive resultater af sig.

- Vi viser god form for tiden. I de seneste kampe har vi vist et godt niveau og vundet syv ud af de seneste otte kampe, vi har spillet. De seneste resultater betyder, at vi ligger til i den spændende ende af tabellen. Kigger man lidt længere tilbage, så havde vi en svingende start med blandede resultater. I den periode, vi er inde i nu, har vi vist større stabilitet, og det har ført gode resultater med sig, siger Jakob Blåbjerg.

Opgøret mellem AaB og Brøndby I.F. spilles på Brøndby Stadion søndag kl. 16.00, og AaB kan med en sejr skabe større pointmæssig afstand til fjerdepladsen og samtidig puste FC Midtjylland og FC København i nakken på Alka Superligaens to øverste pladser. Netop FC Midtjylland og FC København mødes ligeledes i den kommende spillerunde.

'