Vidste du om FC Nordsjælland og AaB…

5. august 2016 kl. 10:30

- at det er Alka Superliga-kamp nr. 43 mellem FC Nordsjælland og AaB. Statistikken siger 16 sejre til AaB, 12 uafgjorte og 14 nederlag samt en målscore på 53-52 set med AaB’s øjne.

Wurtz-hovedstoed

- at AaB har fået point i seks ud af de syv tidligere DM-kampe afviklet på datoen 7. august (4V-2U-1T). På udebane er AaB endda ubesejret med én sejr og én uafgjort, hvilket for begge kampes vedkommende foregik inden Superligaens etablering.

- at målscoren fra tidligere kampe, som AaB har spillet på datoen 7. august, lyder på 11-4 i nordjysk favør.

- at AaB ikke har vundet sæsonens første Alka Superliga-kamp mod FC Nordsjælland siden august 2009. De seks efterfølgende åbningskampe mod FC Nordsjælland er endt med to uafgjorte og fire nederlag; pudsigt nok alle med resultatet 1-2.

- at hvis AaB besejrer FC Nordsjælland, vil det være 13. Alka Superliga-sæson, hvor AaB har opnået mindst otte point (efter trepointsystemet) efter sæsonens fire første kampe. Det er imidlertid ikke sket siden sæsonen 2011/12, hvor der sidst stod otte point på kontoen efter fire kampe.

- at Nicklas Helenius, anfører Rasmus Würtz og viceanfører Kasper Risgård alle er noteret for to mål mod FC Nordsjælland i Alka Superliga. Derudover har også Thomas Enevoldsen og Kasper Pedersen været på pletten i tidligere opgør mod søndagens modstandere.

- at AaB i tilfælde af sejr over FC Nordsjælland vil tage sin anden sejr i træk på udebane i Alka Superliga. Det har AaB ikke præsteret siden november 2015, hvor først SønderjyskE og dernæst Brøndby I.F. blev besejret på deres respektive hjemmebaner.

- at de syv seneste Alka Superliga-opgør mellem FC Nordsjælland og AaB på Right to Dream Park er endt uden pointdeling. FC Nordsjælland har haft overtaget med fem sejre mod to sejre til AaB.

- at såfremt AaB taber til FC Nordsjælland, vil det være nederlag nr. 150 på udebane i Alka Superliga. Det svarer dog kun til i gennemsnit seks udebanenederlag pr. sæson i Alka Superliga.

- at ud af de 42 tidligere Alka Superliga-kampe har AaB scoret først i 20 tilfælde, hvilket har resulteret i 13 sejre, fem uafgjorte og to nederlag. Omvendt har FC Nordsjælland også scoret kampens første mål i 20 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, fem uafgjorte og 12 nederlag.

- at på trods af 42 tidligere spillede Alka Superliga-opgør mellem FC Nordsjælland og AaB har kampene endnu ikke budt på en udvisning til nogen af klubberne. Straffespark er heller ikke så hyppigt forekommende, da kun syv er blevet tildelt. Fordelingen af dem er fem til AaB (fire scoret) og to til FC Nordsjælland (én scoret).

- at Peter Rasmussen tidligere har dømt to Alka Superliga-opgør mellem FC Nordsjælland og AaB. Begge opgør var imidlertid for knap ti år siden, og ingen af kampene endte med tre point til AaB, bl.a. som følge af et misbrugt straffespark.

- at AaB senest var i kamp mod FC Nordsjælland den 1. april 2016, hvor Thomas Enevoldsen sikrede sejren med kampens enlige scoring.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'