U/19 og U/17 med nederlag og sejr mod FC Midtjylland

5. oktober 2015 kl. 16:45

U/19

Med en sejr i bagagen fra det seneste opgør skulle AaB’s U/19 Ligahold lørdag op imod FC Midtjylland hjemme på anlægget på Hornevej.

AaB fik en god start og havde overtaget de første 20 minutter af kampen, der bød på et par chancer. Den største af disse var til Rasmus Thellufsen, der fik en friløber, men scoringen udeblev. FC Midtjylland havde et par farlige indlæg på standardsituationer. Det blev dog på straffespark, at FC Midtjylland fik bragt sig foran, da der var spillet 30 minutter af kampen. Straffesparket blev tildelt efter hånd på bolden i feltet.

U19-mod-fcm

Kampen fortsatte herefter som en lige affære og bølgede frem og tilbage. I overtiden af første halvleg kom FC Midtjylland dog på 2-0. Et langt indkast blev ikke clearet ordentligt, og derfor kunne FC Midtjylland sparke bolden i mål fra kanten af feltet.

I anden halvleg sad AaB på kampen, og FC Midtjylland skulle arbejde hårdt defensivt for at holde føringen.

Et kvarter inde i anden halvleg reducerede Sebastian Grønning til 2-1 på hjørnespark. Herfra arbejdede AaB hårdt på en udligning, og med 20 minutter igen kom muligheden på straffespark. Det blev dog brændt, og i stedet kunne FC Midtjylland score to mål på omstillinger i slutminutterne, da AaB satsede alt for at komme frem og score. Dermed vandt FC Midtjylland kampen 4-1.

Cheftræner Jacob Friis siger om kampen:

- Vi spiller en god kamp. Vi spiller en første halvleg uden at blive overmatchet, og anden halvleg dominerede vi spillet. På stort set alle parametre kan vi være godt tilfredse, bortset fra resultatet. Derfor er vi fortrøstningsfulde, men vi må arbejde endnu hårdere på at undgå de småfejl, der sker foran vores mål. På trods af en god kamp, så scorer de mange mål, og det skal vi arbejde med.

Næste kamp i U/19 Ligaen spilles ude mod Brøndby I.F. lørdag den 17. oktober kl. 13.00.

U/17

U/17 Ligaholdet skulle forsøge at rejse sig efter et smalt nederlag i den seneste kamp, da FC Midtjylland lørdag kom på besøg på Hornevej.

AaB indledte kampen bedst og fik skabt store chancer fra start. Mod slutningen af første halvleg kom FC Midtjylland dog mere ind i kampen og fik tildelt straffespark. AaB’s målmand Markus Iversen formåede at redde straffesparket. Dommeren dømte dog, at Markus Iversen var gået før tid, og derfor blev der dømt omspark, og holdene måtte forberede sig på endnu et straffespark. Markus Iversen viste kølighed ved endnu en gang at redde straffesparket, og derfor kunne holdene gå til pause med stillingen 0-0.

I anden halvleg fik AaB scoret til 1-0, da anfører Wessam Abou Ali fik langt bolden godt ind til Rasmus Sandager, der kunne sende bolden i mål.

Herefter kom AaB under hårdt pres og måtte forsvare sig en del. AaB holdt stand og fik udbygget føringen på et gennemarbejdet angreb, hvor Wessam Abou Ali kunne afslutte med målet til 2-0, der blev det sidste i kampen.

Cheftræner Lars Knudsen siger om kampen:

- Vi vandt, selvom vi var mindst på bolden, og det er en del af fodboldopdragelsen, at man godt kan vinde, selvom man ikke har det spillemæssige overtag. Det fik spillerne smagt lidt på i denne kamp. Spillerne leverer et rigtig flot stykke arbejde, og når vi har bolden, spiller vi den godt rundt. Mest af alt forsvarede vi os rigtig godt, især vores målmand, Markus Iversen, gør det godt ved at redde et straffespark to gange, og han leverede generelt en god indsats.

Næste kamp er lørdag den 10. oktober, hvor Randers Freja kommer på besøg på Hornevej. Kampen spilles kl. 11.00.