U/19 og U/17 fra København uden sejr

31. oktober 2015 kl. 20:25

U/19

Efter uafgjort mod Esbjerg i sidste uge skulle AaB’s U/19 Ligahold lørdag eftermiddag op imod FC København på Frederiksberg Idrætspark.

Moses Opondo

Kampen startede som en lige affære mellem de to hold, men FC København startede bedst ud, da et fejl af AaB’s målmand gav en åben mulighed. En bold blev sendt ind i feltet, og et forfejlet forsøg fra AaB-målmanden på at gribe bolden gav chancen, som blev udnyttet og gav en FC København-føring på 1-0. Denne stilling holdt indtil pausen.

I anden halvleg kom AaB godt ud til kampen, og der skulle kun gå fem minutter, før der blev udlignet til 1-1. Et gennemspillet angreb endte med et fladt indlæg ved forreste stolpe, hvor Moses Opondo stod klar efter et veltimet indløb. Bolden blev først halvklaret af FC Københavns målmand, men på returen satta Opondo den i kassen.

Allerede fem minutter efter blev Joakim Mæhle stukket fri i dybden efter et par kombinationer, og han scorede til 1-2 på friløberen.

Herefter fandt kampen et mere stabilt leje, dog med flere gode omstillingsmuligheder til AaB. Dog var det FC København, der fik scoret på et hjørnespark midt i anden halvleg. Bolden fik lov til at gå på tværs og ramme jorden, og FC København udnyttede manglende koordinering i AaB-forsvaret til at udligne til 2-2.

Senere skulle det blive til 3-2 til FC København, da et langskud fik lov at gå ind. Målmanden ville følge bolden ud, men den endte med at gå i mål, selvom det ikke var et ufarligt langskud.

Resten af kampen bød på sporadiske muligheder for en AaB-udligning, men stillingen blev ved 3-2 indtil slutfløjt.

Cheftræner Jacob Friis siger om kampen:

- Vi taber 3-2 efter en kamp med dominans på bolden, og det er en meget frustrerende og tom følelse, vi har på holdet efter kampen. Vi har egentlig kampen, hvor vi gerne vil have den, men vi falder især på standardsituationerne. Der var nogle personlige fejl, som de enkelte godt selv er klar over, at de har lavet. Nu har vi så en kamp igen allerede på onsdag, hvor vi vil arbejde på at tage revanche.

Kampen onsdag er mod AGF, og den spilles på AGF’s anlæg kl. 13.00.

U/17

AaB’s U/17 Ligahold kom også til lørdagens opgør mod FC København med et resultat på 0-0 mod Esbjerg i den sidste kamp.

Mads Stefansen

Første halvleg var relativt jævnbyrdig, men AaB havde flest gode sekvenser på bolden. Mod slutningen af halvlegen kom FC København mere med, og to minutter før pausen blev der tildelt straffespark til FC København. Det blev sat ind til 1-0.

Fra anden halvlegs start sad AaB tungt på begivenhederne og havde mange angreb. Wessam Abou Ali og Jonathan Stæhr havde begge gode muligheder, men scoringen udeblev i første omgang. Den kom dog efterfølgende, da Mads Stefansen fik udlignet fuldt fortjent til 1-1.

Efter scoringen havde AaB momentum, og det lignede mere og mere en AaB-scoring til 2-1. Den udeblev dog. I dommerens tillægstid fik AaB’s Ture Blaue sit andet gule kort og måtte lidt tidligere i bad. Herefter blev kampen fløjtet af til resultatet 1-1.

Cheftræner Lars Knudsen siger om kampen:

- FC København havde inden opgøret vundet alle kampe på nær en enkelt uafgjort. Derfor var vi klar over, at det ville blive en svær modstander. Vi får dog leveret en fin præstation, og vi er rigtig robuste som hold. Vi tager godt fat i spillet, når vi har bolden. Selvom vi kun får ét point, så leverer vi varerne i en svær kamp mod en stærk modstander. Hvis der skulle have været en vinder i kampen, så skulle det have været os.

Holdet møder på onsdag AGF ude på AGF’s anlæg med kampstart kl. 15.15.