Sejr og nederlag i Brøndby

17. oktober 2015 kl. 19:25

U/19

Den seneste kamp for U/19 Ligaholdet endte med et nederlag, og holdet skulle derfor forsøge at komme tilbage på sporet i lørdagens kamp ude mod Brøndby.

Asger Bust  5

AaB kom bedst fra start og holdt med et højt pres Brøndby helt fra chancer i første halvleg. Til gengæld fik AaB en stor chance for at komme foran, da Joakim Mæhle blev nedlagt i feltet. På det efterfølgende straffespark fik Asger Bust netmaskerne til at blafre, og AaB var foran 1-0.

Da der var spillet en halv time tog Rasmus Thellufsen en solotur, og med et par hurtige træk ind i feltet kom han fri til skud. Skuddet ramte en forsvarsspiller på vejen, og bolden dalede derfor i en blød bue over målmanden. 2-0 til AaB, og den stilling holdt indtil pausen.

I anden halvleg kom AaB igen ud til kampen med et højt pres, som lukkede for Brøndbys spil. Med 20 minutter igen af kampen udmøntede AaB’s pres sig i endnu en scoring. Bardhec Bytyqi udfordrede på kanten og kom til en afslutning. Målmanden halvklarede forsøget, og på opfølgningen kom Sebastian Grønning på bolden. Han blev dog nedlagt af målmanden, og så fik AaB tildelt straffespark. Asger Bust var igen mand for at sætte den ind, og der stod 3-0 til AaB.

Ti minutter før slutfløjt fik AaB’s målmand Nicolaj Jørgensen et rødt kort, da kommeren vurderede, at han via en takling tæt på sidelinjen stoppede en oplagt scoringsmulighed. Dermed måtte AaB spille den sidste del af kampen med 10 mand på banen. Brøndby fik straffespark, og Joakim Mæhle måtte trække i målmandshandskerne. Han formåede at redde straffesparket, men på riposten fik Brøndby reduceret til slutresultatet 3-1 til AaB.

Cheftræner Jacob Friis siger om kampen:

- Vi er i kontrol i første halvleg, og vi kan være godt tilfredse med, at vi får lukket ned for deres omstillingsmuligheder. Vores høje pres lukker godt af for deres spil gennem hele kampen. Der er gode individuelle præstationer, men overordnet set er det også en rigtig god holdpræstation, både med og uden bolden.

Næste kamp er mod Esbjerg hjemme på anlægget på Hornevej lørdag den 24. oktober kl. 13.00

U/17

U/17 Ligaholdet havde kun tre dage forinden spillet ude mod Vejle, hvor det blev til et snævert nederlag.

Anders Bærtelsen

AaB måtte forsvare sig en del fra kampens start, da Brøndby sad mest på bolden. AaB-forsvaret fik holdt Brøndby fra fadet indtil lige før pausen, hvor Brøndby fik scoret til 1-0.

I anden halvleg kom AaB ud til kampen med en god energi og fik vendt spillet bedre end i første halvleg.

Tidligt i anden halvleg betød to opspilsfejl dog, at Brøndby kunne øge til både 2-0 og 3-0. AaB fortsatte efterfølgende med at presse og var længere fremme på banen end i første halvleg.

Ti minutter før tid fik AaB tilkæmpet et hjørnespark, og her kunne Anders Bærtelsen reducere til 1-3.

Brøndby fik scoret til 4-1 til sidst i kampen, da AaB fik lavet endnu en opspilsfejl.

Cheftræner Lars Knudsen siger om kampen:

- Vi måtte forsvare os en del i første halvleg, og det får vi klaret godt. I anden halvleg presser vi godt og er længere fremme.

- Vi er utilfredse med at lukke fire mål ind, og så får vi i første halvleg ikke leveret det, der skal til for at blive farlige mod et andet godt U/17 Ligahold. Nu handler det for os om at få bedre styr på at lukke af, for vi har lukket for mange mål ind i de seneste kampe. Og så skal vi ud til næste kamp med fuld energi fra starten, siger Lars Knudsen til aabsport.dk.

Næste kamp er på udebane mod Esbjerg lørdag den 24. oktober kl. 15.15.