Vidste du om AaB og Lystrup I.F...

27. september 2015 kl. 21:25

- at AaB som én ud af ni klubber har deltaget i samtlige 62 udgaver af DBU Pokalen.

Thomsen_FCK- at AaB tirsdag spiller sin kamp nummer 188 i DBU Pokalen. Ingen andre klubber har spillet så mange kampe i DBU Pokalen.

- at det er første gang, at AaB og Lystrup I.F. mødes, da de aldrig tidligere er stødt på hinanden i DBU Pokalen eller har spillet på samme niveau i Danmarksturneringen.

- at AaB sikrede sig adgang til sekstendedelsfinalerne via en 2-0 sejr mod Vendsyssel F.F. efter scoringer af Thomas Enevoldsen og Nicolaj Thomsen.

- at Lystrup I.F. sikrede sig avancement til opgøret mod AaB efter en 5-1 gevinst på udebane mod Sædding/Guldager.

- at ikke AaB har mødt en klub uden for divisionerne i DBU Pokalen siden efteråret 1991, hvor det blev til sejre over IK Skovbakken og Slagelse BK&IF, der begge spillede i Danmarksserien – akkurat som Lystrup I.F.

- at Lystrup I.F. deltager for sjette gang i DBU Pokalen efter debuten i 1996/1997. Efter to gange første runde og tre gange anden runde står klubben nu for første gang i tredje runde, hvilket er identisk med sekstendedelsfinalerne af DBU Pokalen.

- at Lystrup I.F. aldrig tidligere har mødt en klub fra den bedste eller næstbedste række i DBU Pokalen. Derimod lykkedes det for første gang tidligere i år at besejre en klub fra 2. division med sejren over IK Skovbakken.

- at det er sket 20 gange, at en klub fra den bedste række har tabt til en klub uden for divisionerne i DBU Pokalen, men det er ikke overgået AaB. Seneste tilfælde var FC Nordsjælland, der tabte efter straffespark til SC Egedal i september 2014.

- at Mads-Kristoffer Kristoffersen skal dømme tirsdag aftens sekstendedelsfinale på Nordjyske Arena.

- at AaB har spillet 11 pokalfinaler, hvoraf tre (2014, 1970 og 1966) er vundet.

- at AaB i sidste sæson nåede til kvartfinalen, hvor Esbjerg sejrede 3-2 på hjemmebane.

- at Lystrup I.F. efter gårsdagens sejr på 4-1 mod Nørresundby indtager syvendepladsen i Danmarksseriens Pulje 3 efter fire sejre og fire nederlag.

- at AaB og Lystrup I.F.’s målscore i henholdsvis Alka Superligaen og Danmarksserien er identisk, 17-16.

- at vinderen af kampen mellem AaB og Lystrup I.F. skal spille ottendedelsfinale 27., 28. eller 29. oktober mod 1. divisions førerhold Lyngby Boldklub.

- at der til opgøret tirsdag aften kl. 18.00 mod Lystrup I.F. vil være gratis entré på Nordjyske Arena, men der vil ved indgangene være mulighed for at donere penge til ECA’s (European Club Association) velgørenhedsinitiativ for flygtninge ”90 minutes for hope”, hvor det indsamlede beløb går ubeskåret til respekterede organisationer med speciale i at hjælpe flygtninge i nød. Læs mere om opgøret mod Lystrup I.F. og den frivillige entré her.

(Statistisk kilde: John Laden Jensen, danskfodbold.com og aabsport.dk).

'