U/19 og U/17 åbnede sæsonen på Farum Park

16. august 2015 kl. 16:29

U/19 Ligaholdet

På Farum Park åbnede AaB's U/19 Ligahold den nye sæson med en kamp mod FC Nordsjælland.

Fra kampens start sad AaB tungt på begivenhederne og stressede modstanderen. Det udmøntede sig i to store chancer, hvoraf den ene var en direktør, der ikke blev udnyttet. I stedet fik FC Nordsjælland bragt sig foran i det 14. spilleminut efter en opspilsfejl af AaB. Herefter viste AaB igen højt pres og agressivitet.

Allerede tre minutter senere i det 17. minut svarede AaB igen med fint gennembrudsspil. Joakim Mæhle chippede bolden over FC Nordsjællands forsvar til Rasmus Thellufsen, som tog den med og bankede den ind ved forreste stolpe på et knaldhårdt hug. Målmanden var uden chance, og AaB fik udlignet til 1-1.

De gode takter fortsatte herefter, og i det 38. minut satte Bardhec Bytyqi en mand på venstrekanten og lagde bolden skråt bagud til Joakim Mæhle, der sparkede bolden hårdt i kassen til 2-1. Igen ved forreste stolpe.Joakim Mæhle

Efter pausen startede AaB godt og kom hurtigt til en chance, som ikke blev udnyttet. Modstanderens første chance opstod, da der var spillet 50 minutter. Det resulterede i udligning til 2-2.

Rasmus Thellufsen fik chancen for at bringe AaB foran igen, da Moses Opondo fik spillet ham fri, men bolden blev pareret til hjørne af hjemmeholdets målmand. Herefter bølgede spillet frem og tilbage, indtil FC Nordsjælland fik sit første hjørnespark i kampen i det 85. minut. Her fik AaB ikke markeret, og et hovedstød på stolpen og efterfølgende ripost endte i en scoring til 3-2 til FCN, og det blev det endelige resultat.

Cheftræner Jacob Friis siger om kampen:

- Vi har styr på spillet og får lukket deres igangsætninger med højt pres. Det gjorde os desværre lidt sårbare bagtil, hvilket de udnytter. I det store hele leverer vi rigtig fint. Generelt var det en intens kamp med teknisk rigtig højt niveau.

- Det er en mavepuster og irriterende, at vi ikke får point med hjem, for vi spiller godt med en god indstilling og overskud. Men vi er fortrøstningsfulde, idet vi præsterer på så højt niveau. Vi lukker tre mål ind, og det er for mange, så det må vi tage til efterretning. Detaljerne skal på plads og så ser det rigtig positivt ud, siger Jacob Friis.

Næste kamp for U/19 er søndag d. 30. august kl. 13 på Ådalen stadion i Odense, hvor OB tager imod.

U/17 Ligaholdet

FC Nordsjælland var også modstanderen i lørdagens sæsonåbning for AaB’s U/17 Ligahold.

Kampen bød på debut i ligaregi for en stor del af spillerne på AaB’s hold, som derfor arbejdede på at blive spillet bedre sammen og få de nye spillere i gang.

Kampen bød ikke på de store chancer i første halvleg. Anden halvleg fortsatte i samme dur, indtil der var ti minutter tilbage af kampen.

Her begyndte AaB’s opspil for alvor at tage fat, da en omstilling udmøntede sig i en dyb bold. Modtageren af denne var Wessam Abou Ali, som fik sendt bolden videre til Mads Stefansen, som fik skudt bolden i kassen. 1-0 til AaB, hvilket også blev det endelige resultat.