Danske klubber sætter tryk på talentudviklingen

14. august 2015 kl. 11:17

For første gang nogensinde bliver der en samlet strategisk satsning på talentudvikling i danske topklubber. Divisionsforeningen indleder et samarbejde med de belgiske specialister Double PASS, der har hjulpet belgisk og tysk fodbold med talentudviklingsprogrammer. Aftalen betyder, at alle ALKA Superliga klubber og tre klubber fra Bet25 Liga i foråret 2016 får besøg af Double PASS, der vil lave en dybdegående analyse afde enkelte klubbers talentudviklingsindsats.

Divisionsforeningen logoResultatet bliver både individuelle anbefalinger til den enkelte klub og en overordnet analyse af de danske klubbers talentudvikling. Netop nu søges en projektleder, der skal varetage den strategiske fælles talentudvikling. Projektet iværksættes i et tæt samarbejde med DBU.

- De resultater Double PASS har leveret i Tyskland og Belgien taler for sig selv. Med den her aftale sikrer vi, at den bedste viden er til rådighed i det daglige arbejde hos klubberne. Der er i dansk fodbold allerede et stærkt fokus på talentudvikling, og med denne historiske fælles aftale løfter vi det op på et helt nyt niveau, siger direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

- Hvad enten det drejer sig om et landshold, en liga, et forbund eller en klub så er talentudvikling essentielt, når det handler om at få succes.  I Double Pass er vi rigtig glade for samarbejdet med dansk fodbold, som i forvejen har stor fokus på talentudvikling.  ”Flere Bedre spillere” bliver målet for Double PASS i Danmark, udtaler direktør i Double PASS, Hugo Schoukens.   

Der er i første omgang tale om et projekt, der løber frem til udgangen af 2017/18 sæsonen. Stillingsopslaget findes på Jobindex.dk.

Om Divisionsforeningen:
Divisionsforeningen repræsenterer fodboldklubberne i Herre-DM. Sammen med de 48 klubber i landets tre øverste turneringer – ALKA Superliga, Bet25 Liga og KanalSport Divisionen – arbejder vi for elitefodbolden i Danmark. Foreningens formål er at skabe en effektiv ramme for udvikling og drift af klubfodbold på eliteniveau i Danmark.

Om Double PASS:
Double PASS er et af verdens førende firmaer indenfor fodbold talentudvikling med mere end 15 års erfaring. Sammen med forbund, ligaer og klubber arbejder Double PASS for ”Flere Bedre Spillere”. Double PASS har blandt andet arbejdet med forbund og klubber i Tyskland, England, Belgien, USA og Ungarn.  Flere end 600 klubber har implementeret Foot PASS modellen. 

'