Tredje testsejr i træk til AaB

11. juli 2015 kl. 14:40

I forhold til tirsdagens testkamp mod Vendsyssel havde cheftræner Lars Søndergaard foretaget tre ændringer, alle på midtbanen, hvor Andreas Bruhn, Oliver Abildgaard og Mathias Thrane afløste Andreas Blomqvist, Kasper Risgård og Thomas Enevoldsen.

AGF04AaB lagde ud med et højt pres mod gæsterne, hvilket tydeligvis ikke bekom dem vel. Der stod således AaB på næsten alt i de første ti minutter, hvor kombinationerne flød godt i opspillet og der var tilløb til flere gode chancer.

Rasmus Würtz testede Steffen Rasmussen i AGF-målet efter syv minutters spil, inden gæsterne første gang fik en mulighed, da et indlæg tæt under mål blev headet lige på Nicolai Larsen.

Efter 16 minutter anede de godt 2.000 fremmødte tilskuere kampens første mål, da et skarpt indlæg fra Henrik Dalsgaard utilsigtet blev sparket mod eget mål af en AGF-spiller, men Steffen Rasmussen fik afværget forsøget med en fodparade.

Der gik dog kun yderligere syv minutter inden den fortjente 1-0 føring var en kendsgerning. Andreas Bruhn modtog en høj bold på kanten, og med en fornem førsteberøring blev bolden vippet over en AGF-forsvarer, inden læderet blev serveret smukt for Nicklas Helenius.

AGF01Den hårdtarbejdende angriber, der atter spillede en god kamp, kvitterede for med at prikke bolden forbi AGF-målmanden og i nettet med en lang tå.

Et godt forsøg fra gæsternes Danny Olsen blev efterfølgende afværget af Nicolai Larsen, inden AaB atter tog taktstokken og fik kombineret sig igennem yderligere et par gange. Tættest på scoring til 2-0 kom Andreas Bruhn, da Patrick Kristensens indlæg blev headet akkurat over mål minutter før pausen.

Anden halvlegs indledning blev en mere rodet affære, hvor ingen af holdene i de første godt ti minutter formåede at skabe nævneværdige muligheder.

Et godt AaB-opspil endte med en forkølet afslutning fra Rasmus Jönsson, inden AGF fik deres største mulighed i kampen efter 57 minutter. Et hjørnespark endte på kanten af det lille felt, hvor AaB’erne passitvt så til mens en modstander steg til vejrs og headede bolden snert forbi stolpen.

AGF05Gæsterne var atter tæt på efter 64 minutter, da Kim Aabech i fri position på kanten af straffesparksfeltet sparkede lige på Nicolai Larsen.

Gradvist begyndte begge mandskaber af skifte en del spillere ud, hvilket kampen også bar præg af.

Unge Oliver Abildgaard blev således klappet fra banen efter en godkendt indsats, mens en anden ny mand i AaB-truppen, Jannik Pohl, gjorde sin entré kort efter.

Selvsamme Pohl var kraftigt involveret i målet til 2-0, da han fra en position på venstre side af straffesparksfeltet sendte et højt indlæg til fjerneste stolp, hvor tililende Andreas Bruhn kunne krone en flot indsats med at banke bolden i nettet til 2-0.

Derved blev det for AaB, der således fik en optimal optakt til premiere-opgøret i Alka Superligaen mod Esbjerg, der spilles mandag den 20. juli.