Helenius sikrede AaB ny testsejr

7. juli 2015 kl. 22:49

På en regnvåd bane på Spar Nord Arena i Skagen var det AaB der indledte bedst i opgøret mod Nordic Bet mandskabet fra Vendsyssel.

Andreas Blomqvist leverede kampens første afslutning efter små fem minutter, mens Martin Bergvold i modsatte ende testede Nicolai Larsen.

Vendsyssel 10Halvlegen igennem var AaB generelt gode til at holde i bolden og spille den godt rundt på vendelboernes halvdel, men der var langt mellem de helt åbne chancer.

Efter 20 minutter leverede Patrick Kristensen flot forarbejde, hvorefter Kasper Risgård lidt tilfældigt fik bolden med sig i feltet, men afslutningen var lige på Vendsyssel-målmand Jesper Christiansen. Kort efter viste Rasmus Jönsson fine takter i et rush op ad banen, men den afgørende aflevering til Nicklas Helenius i det lille felt fejlede.

Kampens dommer kom godt otte minutter senere i vejen for et AaB-frispark, hvilket på bizar vis resulterede i en farlig kontra til Vendsyssel, men to mod to blev der afsluttet over mål.

Dommeren kom atter i fokus efter 34 minutters spil, da Kasper Risgård så ud til at blive nedlagt på ureglementeret vis i straffesparksfeltet, men fløjten forblev tavs.

Vendsyssel 04Slutningen af første halvleg var ét langt AaB-overtag, og efter et par tilløb til scoring kom den fortjente føring endelig i halvlegens tillægstid. Rasmus Würtz trykkede af fra distancen og tvang Jesper Christiansen i Vendsyssel-målet til at lave en flyvende redning ved roden af den ene stolpen. Riposten var Kenneth Emil Petersen først over og han centrede straks til Nicklas Helenius, der tæt under mål kunne notere sig for sin anden scoring i to testkampe.

Anden halvleg blev til gengæld indledt med et mindre overtag til gæsterne, der dog ikke formåede at blive farlige for alvor. I stedet burde Nicklas Helenius have scoret for anden gang, men en mod en blev der afsluttet direkte på målmanden. Returbolden sprang ud til Rasmus Würtz, der dog blev presset i afslutningsøjeblikket og derfor sparkede bolden over det tomme mål.

Fire AaB-udskiftninger kort efter den hele time tippede atter det spillemæssige overtag til Lars Søndergaards tropper, men alligevel var Vendsyssel tæt på udligningen efter 74 minutters spil. Et godt returløb af Jakob Blåbjerg fik dog afværget den store mulighed.

I slutfasen burde Lukas Spalvis have sendt AaB på 2-0, men flot forarbejde af Henrik Dalsgaard blev ikke udnyttet efter fortjeneste, og derved blev det ved en 1-0 sejr til AaB.

Vendsyssel 01Tredje og sidste testkamp før premieren i Alka Superligaen spilles på lørdag den 11. juli kl. 12.00 mod AGF på Nordjyske Arena, hvortil der er fri entré for alle interesserede.

Matchfacts testkamp

AaB-Vendsyssel FF 1-0 (1-0)

45. min 1-0 Nicklas Helenius

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen (62. Thomas Augustinussen), Jakob Blåbjerg, Patrick Kristensen, Andreas Blomqvist (46. Andreas Bruhn), Rasmus Würtz (73. Mathias Thrane), Kasper Risgård (73. Robert Kakeeto), Thomas Enevoldsen (62. Frederik Børsting), Rasmus Jönsson (62. Lukas Spalvis), Nicklas Helenius (62. Viktor Ahlmann)