Vidste du om AaB og OB...

1. november 2013 kl. 12:09

- at lørdagens byder på AaB’s 50. DM-kamp mod OB på hjemmebane. Første opgør i Aalborg blev spillet i april 1931, hvor AaB besejrede OB med 6-1.

Søren F. mod OB- at AaB er uden nederlag til OB i de seneste syv kampe, hvor det er blevet til fem sejre og to uafgjorte.

- at klubbernes seneste indbyrdes duel fandt sted 11. august 2013, hvor dysten på Nordjyske Arena endte uden scoringer.

- at AaB er ubesejret i klubbens 11 seneste Superliga-hjemmekampe, hvilket ikke er præsteret bedre end, da Superliga-klubrekorden på 14 hjemmekampe i træk uden nederlag blev sat i september 2007-maj 2008.

- at hvis AaB besejrer OB i morgen, vil det være første gang siden maj-juli 2012, at AaB vinder tre Superliga-hjemmekampe i træk. Hvis det samtidig bliver til et clean sheet, vil det være første gang siden august-september 2012, at AaB holder nuller i to Superliga-hjemmekampe i træk.

- at Kent Nielsens fem sejre som træner mod OB alle er kommet som træner for AaB. Forinden havde Kent Nielsen 14 kampe som træner for AGF, AC Horsens og Brøndby I.F. uden en eneste sejr.

- at AaB ikke siden 1969 har tabt en DM-kamp spillet den 2. november. De efterfølgende seks kampe er endt med tre sejre og tre uafgjorte.

- at AaB og OB også mødtes 2. november 2009, hvor opgøret i Odense sluttede 1-1 efter en AaB-træffer af Andreas Johansson.

- at fra den nuværende AaB-trup har Thomas Augustinussen (5 mål), Søren Frederiksen (2), Kenneth Emil Petersen (1), Henrik Dalsgaard (1), Patrick Kristensen (1) og Rasmus Würtz (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superliga-kamp mod OB.

- at senest AaB spillede hjemmekamp på datoen 2. november, var i 1999, hvor Lyngby Boldklub blev slået 5-0.

- at morgendagens dommer Anders Poulsen dømmer sin 35. Superligakamp, og at det bliver første gang, han dømmer AaB på Nordjyske Arena.

- at du i forsalg kan købe din billet her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'